Прогноза: Може и да нямаме правителство след изборите

Нямаме нито една нормална партия, заяви Михаил Константинов
27 авг 2014 17:31,
84
Прогноза: Може и да нямаме правителство след изборите
Снимка: архив Булфото

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформи правителство. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред агенция „Фокус“. По думите му това би се отразило зле на държавата и би задълбочило политическата криза.

Според Константинов политическите партии се състезават само с листите си, а не с политически послания.

"Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности, характерни за един управленец“, заяви той и допълни, че в страната няма нито една нормална политическа партия.

По думите на Константинов естествената коалиция в следващия парламент би била във формат ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок, тъй като ГЕРБ ще има между 100 и 105 депутати, което ще е недостатъчно за сформиране на кабинет.

Той определи като рекетиране на избирателите заявената позиция от ГЕРБ, че ако партията няма 121 депутати, няма да участва в управлението. “Смешен и натискът на Реформаторите върху ГЕРБ “, смята експертът.

Според Константинов е ясно за всички, че БСП ще загубят изборите.“Те се опитват да ги загубят на макс, което в крайна сметка си е тяхна работа, да губят както искат“, допълни още той.

Математикът изрази надежда, че партийните листи могат да бъдат пренаредени чрез преференциалния вот и ще бъдат нарушени партийните сметки.

Според математика следващия парламент ще има между 4 и 6 партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
sev преди 9 години
Какъвто народът, такива и управниците ! Още ли има хора, които мислят, че като си отидат тези, ще дойдат нови, по-читави хора? Ще дойдат, ама такива, които са още по зле. Ето, кой е най новия политик - Бареков !!! Това е положението. Сигурно по зле и от такива плазмодии има. То нормалните, читави хора не могат да пробият и да се появят, а и да го направят, простия народ няма да ги хареса. Не за друго, а защото няма да приличат на него, хем ще са млади, хем ще са красиви и отгоре на всичко ще
27
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко, Мише, ще има правителство. Герб ще вземе повече от 121.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Математик, професор, социолот, политолог, мамутолог, загубенолог , простолог, герберолог и т.н.
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неговият приятел ББ ще действа според това, кое е по-добро за ГЕРБ. Това е една анархична държава, чийто народ позволява на един самозабравил се човек открито и нагло да се подиграва с него. Ето така се управлява от пожарникари и физкултурници. Деца, недейте да учите. В България просперират тези, чиито глави са най-празни.
24
1
 
8
 
! Отговори
ДО №23 преди 9 години
*** Е ПРАВИЛНО ,А ИНАЧЕ СИ ПРАВ.
23
4
 
13
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Този на снимката ми мяза на изгубения овен в Тасмания.
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутренският лакей-шут пак започна с врелите си некипели. Интересно кой го провъзгласи тоя за някакъв експерт въобще.От къде е професор - от Пернишката УТКА ли ?
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нас,не ни трябва правителство,и без това си живеем,като латиноамериканска страна.Със правителство на ООД бсп ИЛИ ООД герб,все тая латиноамериканска действителност.Макар след изборите,възможността за ваденето на гелотината на площада да е все по-голяма.То при тази нечовешка наглост какво ли ни остава.Алчни ***.
20
8
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Ами признайте си че само ДПС е нещо като партия - с послания, с политики, с визия и програма и с действия. Е, вярно не е цвете за мирисане но на фона на другите се откроява.Сигурно ще има много несъгласни, но ще е чисто емоционално несъгласието им. Разумът ще им говори друго!И само да добавя, че КОСТОВ го каза много много отдавна - че ДПС е проклятие за България, ама народа не го разбра и го изгони от властта. Ами признай си народе плиткоумното мисленеи си носи кръста.
19
4
 
21
 
! Отговори
RedNeck преди 9 години
До БогданТова е много добро предложение НО ПРОСТО НЯМА ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМЕ!Кой е ДОСТОЕН ДА УПРАВЛЯВА? Нито една от сегашните ПАРТИИ няма право да говори и дава акъли - УСРАНИ СА ОТВСЯКЪДЕ! Трябват НОВИ ХОРА с НОВИ ИДЕИ!
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина, партиите стигнаха до такъв цинизъм вече и безотговорност пред хората, че въобще не говорят за своята визия за България, за икономиката, за работните места, за проблема с ***, обезлюдяването на България, ужасната бедност,здравеопазване, за спасяването на хората след наводненията, за идващата зима и трудностите и т.н. Само удари под пояса, просташки плювки и компромати, рекет и закани...И чудовищна алчност за власт и европари!!!! ***!
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се получи така,че да не се състави правителство,отново на избори.И тогава всичките сегашни всезнаещи лидери нека бъдат така добри да се оттеглят за да си пишат мемоарите,досегашните протестъри да им острят моливите и подават листите(който може нека използва IT устройства).Тогава ще излязат напред по-приемливи,по-сговорчиви и по-креативни личности с европейско,демократично и патриотично мислене и възпитание.Необременени с минали негативни идеологически и криминално-икономически биографии .
16
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да отговориш на Константинов, един психясъл герболюбец, нормално?
15
2
 
8
 
! Отговори
Янка Янева преди 9 години
Момчета и аз съм мъж!
14
8
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Ако всички българи гласуваме,ще изметем купените гласове и тези на изборния туризъм с рейсовете от Турция..тогава ще имаме не само правителство а СИЛНО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО и ще изметем останките от миналото,защото 25 год. все оставаме работата започната и недовършена!
13
7
 
16
 
! Отговори
Гей преди 9 години
Ако един от ГЕРБ си признае че е от другия бряг!!! Гласувам!!!
12
4
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Гербериста -брояч Константинов,плаши...гаргите.Боко и той...плаши със същото,но напъва за някакви 5-6 милиарда заеми.Абе кой ще харчи тези немъчени пари Константинов;този път не позна;ще се избият да правят правителство.
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борбата за кокала е особено жестока. И за сметка на народа.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няй-младия от предходното правителство бе с формата на мекотело и тежеше 300 кила.
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICHKO KOETO SE SLUCHI V UKRAINA E DIRIGIRANO OT USA ! POSTANOVKATA DEISTVA PO PLAN ! CELTA NA USA E CHREZ NATO DA ATAKUVAT RUSIA ! USA SE STRAXUVAT OT RUSIA I ISKAT DA JA UNISHTOGAT ! EVROPA KOJATO ISKAXME DA SPASIME I SPASIXME SA BANDA NEKADARNICI ! RUSIA DA VOJUVA S VSICHI DORI S BALGARIA AKO BALGARITE SA SLEPI I ROBI, NEKA UMRAT KATO TAKIVA ! AZ RAZRESHAVAM VOINATA DA ZAPOCHNE OT 1/09/2014 god , BOGOVETE SA S VAS BRATJ, BOGOVETE VINAGI SA VI OBICHALI, VIE SHTE SPECHELITE VOINATA ,