БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ

"Президентът е част от схемата за задкулисието в енергетиката"
Обновена: 28 авг 2014 14:32 | 28 авг 2014 12:09, Камелия Цветанова
137
БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ
Явор Куюмджиев Снимка: БТА

Служебното правителството е отрядът за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото продължава политиката на партията на Бойко Борисов в областта на енергетиката, твърди Явор Куюмджиев от БСП.

Причина за коментара му стана изказването на енергийния министър Васил Щонов, че поскъпването на тока е неизбежно и вероятно през следващите години цената на електроенергията ще скочи с 50 на сто.

„Това е поредното доказателство, че служебното правителство е отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото те не са влезли във властта чрез избори. Това са лобисти и говорители на едрия капитал, на т. нар. инвеститори в енергетиката, които искат да продължат да печелят огромни суми на гърба на българските граждани“, обвини Куюмджиев.

Още по темата
През 2013 г. в последните дни на кабинета на Бойко Борисов ДКЕВР поиска поскъпване на тока с 45 процента, а сега Щонов говори за 50 на сто, припомни пък енергийният експерт на левицата Таско Ерменков.

Куюмджиев добави, че 30 на сто от разходите в системата отиват за плащане на енергията от ВЕИ-та, електричеството от които пък е само 5 процента.

Според социалиста и президентът Росен Плевнелиев също е част от схемата за задкулисието в енергетиката, защото по негова жалба Конституционният съд обяви за противоконституционна 20-процентната такса, наложена върху приходите от вятърните и слънчевите електроцентрали.

Куюмджиев разкритикува и създаването на Енергийния борд, което определи като абсурдно.

„Това е допълнително доказателство за опита за задкулисна подмяна на легитимните политики в енергетиката. Първо кой е избрал тези хора, как ще влязат в борда, кого представляват освен корпоративни интереси, защото там влизат представители на ЕРП-тата, на ВЕИ-тата, а държавната енергетика ще има 1-2 представители, за нас това е нарушение на основните демократични принципи. На базата на какво те ще влязат в този борд и кой позволява на служебното правителство да надхвърля правомощията си“, нападна още той.

Според Таско Ерменков очевидно сега продължава политиката на ГЕРБ.

Тя е насочена към прехвърляне на всички тежести в енергетиката върху крайния потребител, а най-лесно е да решиш едни тежки проблеми, като натовариш цената и накараш клиентите да я плащат, смята той.

Социалистите разкритикуваха и искането на оставки на членове на ДКЕВР.

„Правят опити за подмяна на един независим регулатор от служебно правителство, чиито задачи са само да организира изборите. Това е опит да се подмени съставът на ДКЕВР и да се назначат послушковци и така да падне и последната бариера за защита на потребителите“, коментира Ерменков.

Според Куюмджиев пък е много вероятно днес или утре още един член на БЕХ да бъде уволнен и на негово място да бъде назначен Владимир Денчев, който пък по думите му е дясната ръка на предишния шеф на БЕХ Михаил Андонов от квотата на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
84.На кой е в устата Кокала ?
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то се видя " Цената на тока ще се вдига бавно", Борисов избяга , заради енергетиката,Сега се завръща ,да ни разкаже играта !
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли беще целта на Роско ! изглежда хрисим като овчица , а ще те изяде като вълк !Такава му е и външната политика ( среще България !!
78
6
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Държавата дотира всяка година с около 400 милиона лева пруизводителите на слънчева и вятърна електроенергия. Това означава, че всяко домакинство в България се натоварва допълнително с 250 лв годишно разходи за ток. Не е ли ясно тогава за какво става дума? Грабеж, грабеж и пак грабеж, иницирани от Пожарникарската партенка и Плевела - стратезите на слънчевите зайчета и ветрените перки, които превърнаха енергетиката в поредната велика далавера.
77
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Тримесечната актуализация на цената ще се наложи, ако не бъде реализирана идеята за предоговаряне на цената за изкупуване на електричеството от AES ТЕЦ Марица Изток 1 и КонтурГлобал ТЕЦ Марица Изток 3, както и от производителите на ток от възобновяеми източници. Предложението за преразглеждането на цените на тока в дългосрочните договори за изкупуване беше посочено от експертите от Световната банка през миналата година като начин за компенсиране на дефицитите в системата.
76
5
 
3
 
! Отговори
картофа от Кремиковц преди 9 години
До Анонимени ние няма да сме по добре от Боко,ако останат и са незаобиколим факторкакто се готвят да бъдат!Добре обаче че има хора които помнят ,знаят какво беше и не им се иска пак да бъде!!!Пък умеят да смятат!А за тези мошенници май е по добре не мръсни а мокри поръчки на държавно ниво!!!След това никой повече няма да прави опит да забогатява на държавен гръб и да продава народни интереси!
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко червените бок..ци защото пак ще ядеш филия с МАС.
74
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хак им е на комунистите,нека сега да ги плюят герберите,защото когато дойдоха на власт,не съобщиха истинското състояние на страната и си мълчаха през цялото време и работиха ,а тиквата знае само да плюе и да лъже!Защо сега не излезете и не кажете истината ,ами пак мълчите и се скрихте в миши дупки.И от вас нищо не става!
73
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей тоя Куюмджиев вземете и Кутев и оня пишман професора Гечев -погледнете ги-какво ще откриете нещо общо между тях във физиономиите?. Кой ще познае?
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явор Куюмджиев "оправи" катаджиите и "подреди" проблемите в енергетиката ни,без да го интересуват законите ни,защото БСП/ДС и нейните коалиционни партньори по време на фасадния преход се обогатиха с милиони и продължават да командват политическите и финансовите въпроси в България,загробвайки ни тотално,но спасява единствено такива като него,а те не са малко.Усмихнатият милионер Софиянски пък,"спасен" от купения съд, "подпомага" Бареков-майсторът на преврати по ТВ7 в коалиция с осата Мая.АУТ сте!
71
12
 
13
 
! Отговори
oh male преди 9 години
Абе ей червени ***, не мога да ви гледам гнусните муцуни, абе 70 години с генерации едни и същи комунистки семейства крадете държавата, и не ви е достатачно....абе махайте се бе, няма власт повече за вас в следващитет 30 години....бреееее....голям плач че няма да сте на власт, че децата ви, семействата ви няма да са по министерства по посолства по ЕС на държавен разход, е да така е, малко и ние да видим власт, нормалните хора...
70
10
 
12
 
! Отговори
KOTKA преди 9 години
ЕЙ ОТИДЕ СИ СЕР-ГЕЯ,СЕГА КЮМУРЖИЯ ТАКА Е БЕ ВСИЧКО Е ЧЕРВЕНО,А ПЛЕВЕЛИТЕ НИКНАТ ИСКА ВИ СЕ ДА ЗАМИТАТЕ,НО ГЕРБЕРИТЕ ЩЕ КРАСЯТ РОДИНАТА НИ,ДАНО ПРЕЗ ОКТОМВРИ ГРЕЙНЕ ОКТОМРИЙСКИ ГЕРБЕР.
69
10
 
12
 
! Отговори
крокодил преди 9 години
много точно заглавие изпуснато е изречението и за замитане далаверите на пранителството орешарски
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куюмджи ефенди пие само бренди!!
67
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ли ново ще предложат на народа БСП ако спечелят изборите ?нали до преди 15 дена бяха управляващи
66
3
 
10
 
! Отговори
Крас преди 9 години
Като гледам кои са кандидатите за следващия папламент...нищо ново .Облякъл се Илия пак с тия.Този път хората няма да издържат и ще им бият камшика и тоягите.Другарите ще пострадат.
65
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ибрик кюмюрджиев по какво е специалист? Или висше партийно без средно образование?
64
13
 
9
 
! Отговори
ДЪРЕВА преди 9 години
До НИКОЛА ГЕШЕВ : БЛИЗНАЦИ -ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ / СДС И ГЕРБ /, ТОЧНО ТОВА Е СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ , ОПИСАН ТУК ! ПРОДАЖНИКА - ЛЪЖЕЦ , БЛИЗНАШКИ, ПОЕ ТЕЗИ ЗАДАЧИ ОТ БОРИСОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ ,ЗА ДА УТОЛИ ЖАЖДАТА СИ ЗА ВЛАСТ И МЪСТ СРЕЩУ БСП,ЗАЩОТО С ПРАВО ГО ДЪРЖАХА ДАЛЕЧЕ ОТ ВЛАСТТА-ТОЙ Е НЕКАДЪРНИК !МОЖЕ САМО ДА ЧЕТЕ УРОЦИТЕ СИ И ДА ГИ ПРЕРАЗКАЗВА НА СТУДЕНТИТЕ МОТАМО !
63
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП се страхуват да не умрът от глад като дойде Бойко. Не бойте се другари ,с открадното можете да живеете още 100год
62
8
 
16
 
! Отговори
червено човече преди 9 години
БСП, ДПС и Атака задружно в борбата довършихме страната ! Слава на БКП !