Следващият кабинет ще решава за ограда по цялата граница

МВР шефът Йордан Бакалов посети граничен пункт "Лесово"
Обновена: 29 авг 2014 19:30 | 29 авг 2014 19:30, Веселина Йорданова
45
Следващият кабинет ще решава за ограда по цялата граница
Йордан Бакалов. Снимка: БТА

Решението за изграждане на защитно съоръжение по цялата сухопътна граница ще бъде взето от следващия кабинет, заяви вътрешният министър Йордан Бакалов след посещение на граничен пункт "Лесово".

Още по темата
Според министъра важната стъпка за спирането на бежанския поток е ускорено подписване на споразумение с Турция за връщане на нелегалните емигранти в южната ни съседка, предаде БНР.

Втората стъпка, според вътрешния министър, е вземане на решение за изграждане на защитно съоръжение от следващия кабинет и неговото финансиране.

Припомняме, че предишното правителство изгради 30 км защитно съоръжение по границата ни с Турция.

Мярката бе в отговор на сериозния бежански поток от Сирия през есента на миналата година.

Цената на съоръжението в крайна кметка излезе малко над 7 млн. лв. въпреки първоначалните предвиждания за около 5 млн. лв.

От 1 август досега са задържани 16 души за превеждане на групи през границата, от които 13 са българи. Срещу всички са образувани досъдебни производства.

Според директора на "Гранична полиция" Захарин Пенов 30-километровата ограда е изиграла своята роля като възпрепятстващо съоръжение, защото от изграждането й в този участък има задържани 51 лица, а само през октомври 2013 г. в същия район са задържани 3160 лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
Мисля че тези които разрушиха кльона през 90-те трябва да бъдат задължени да го изградят за собствена сметка.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
или може би да накараме хората с двойно гражданство да се самоопределят? и ак не потвърдят, че са само и едниствено българи - никакво гласуване. как може да си хем българин хем турчин, хем българин хем македонец. Това е раздвояване на личността
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз предлагам - да лишим всеки който има двойно гражданство от право на глас. Така е в русия. какво е това двойно гражданство? или си българини - или не си?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинета Лизашки - "стани да седна"
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дойдоха Герб -2 и спряха да строят оградата, защото от ЕССР им казаха че България трябва да стане гето и те слушкат. Докато беше предният кабинет поне ограда строяхме - скъпа, не съпа - строяхме. сега като дойде бате ви Бойко нищо чудно и да я бутне, като му наредят от ЕССР. не виждате ли че този служебен кабинет само ревизии прави и отменя поръчки, нищо не е съградил.
31
3
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Що трябва следващия да решава?Ами вие за какво сте там?Само за заплати и рушвети?Поне предложете нещо и му дайте гласност докато сте на власт.
30
1
 
11
 
! Отговори
Егото на ... преди 9 години
20 МЛН ЗА ИЗБОРИТЕ ИМА, А 7 МЛН ЗА ОГРАДА НЯМА?!
29
2
 
13
 
! Отговори
Безобразие преди 9 години
Следващото правителство, по-следващото...докато страната се напълни с араби и ***, изпратени ни от Турция.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе минирайте я тая граница най-после. Тежко миниране, мина до мина. Който иска да минава.
27
0
 
9
 
! Отговори
Гарван преди 9 години
Обградете си парламента с тази ограда,защото ще имате наложителна нужда близката 1 година от нея...макар,че и тя няма да ви спаси!!!
26
2
 
7
 
! Отговори
Продажна сган преди 9 години
Е, десните пак се ***. Те сигурно пак като Желю ще я разрушат току що изградената. Всички десни сте предатели на Българщината. Само плямпате, като онези от СКАТ, но напрактика нищо не са свършили. Народе, разбери най-после, че те предават десните. политически сили. Егати продажния министър.
25
5
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Народе, виж кво, понеже от друго не разбираш: - Ако убиваш евреи доходите ще ти растат! За ограда и дума няма да става, всеки дивак ще знае че го чака куршум в темето ако мине границата. Но диваците няма да поумнеят при присъствието на евреи!
24
6
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Ако не се избият евреите няма спиране на океана диваци! Ограда и да се строи ще бъде за да се плячкосат някакви нови пари, освен това ще е направена така че да улеснява преминаването на границата. Това се знае и е прието колегиално от султана, но и той прави театър за пред раята.
23
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 години
На секретен Пленум БСП/ГЕРБ/ДПС е решено строителството на голяма ограда да е паролата че са готови да подарят България на турция за уговорения башрушвет. Султанът9 е одобрил тази тайна.
22
11
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
До до 13Кой наричаш платен бе комунист. Спомни си кой беше против оградата -НИЕ ОТ ГЕРБ. Кой пръв поздрави г-н Борисов за спечелените европейски избори - Г-Н ЕРДОГАН. Кой пръв поздрави г-н Ердоган за спечелените президентски избори в Турция - Г-Н БОРИСОВ. Първо се научи да четеш, после ме наричай провокатор *** червена.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЙСКА СИ ТРЯБВА НЕ САМО ОГРАДА,ГРАНИЧНИ КУЧЕТА И ПАТРУЛИ,СТОЙ ЩЕ СТРЕЛЯМ,ОГРАДАТА САМА НЕ МОЙ НА ОПАЗИ,ТО ЗА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ОГРАДА
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бакалов,а и всичките му колеги, нека оставят сериозните неща на следващото редовно правителство.Нека се съсредоточат в провеждането на нормални избори и движат само най-неотложни текущи въпроси от функционирането на държавата.Колкото повече време минава,толкова по-ясно става,че издишат и нищо особено и съществено не искат,не могат,и няма да направят.Само оправдания и опити да представят нещата по-зле отколкото са,каквато е заръката и кадрови промени които по-скоро влошават,отколкото подобряват ситуацията.Важното е да има екшън,макар и с подскоци на място.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, ааа, не може така, господа! Ами костенурките и зайчетата? Бат Бойко рече, никаква ограда, че още не си е изпълнил квотата по предишните договори, а и нови ще подписва!!!
18
2
 
12
 
! Отговори
**** преди 9 години
А за "*** събратя" каква мрежа да се измисли?
17
4
 
18
 
! Отговори
Evgeni преди 9 години
Върнете от-ново гранична полиция идвам от-ново но с законите на Тато!