За 7 години България ще получи 16 млрд. евро

Георгиева: Ние получаваме най-много спрямо това, което внасяме
Обновена: 14 сеп 2014 21:51 | 14 сеп 2014 19:44, Камелия Цветанова
381
За 7 години България ще получи 16 млрд. евро
Снимка: Ройтерс, архив

България е най-големият нетен бенефициент за следващите 7 години, т.е. ние най-много получаваме спрямо това, което внасяме в ЕС. Това заяви Кристалина Георгиева, която ще е зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджета по bTV.

Още по темата
По думите й ще имаме 16 млрд. евро.

„Моята работа ще е с правителството да сме сигурни, че тези пари се използват до последния цент, до последното левче. И че се използват за да създават повече динамика в икономиката, за създаването на повече работни места”, подчерта Георгиева.

Тя заяви, че ще работи за повече растеж в ЕС, повече работа за хората, по-добро образование, което обаче значи и по-добър контрол върху използването на парите.

„Дали е в България или някъде другаде, ние трябва да сме отговорни към нашите данъкоплатци, те финансират проектите“, добави Георгиева.

Под нейно ръководство вече е и европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, която често открива злоупотреби с евросредствата у нас.

На въпроса дали ще може да помогне на родината си да получи и още европейски пари, еврокомисарят заяви: „Надявам се да намерим възможности, да дам добри съвети да се конкурираме и колкото се може повече да печелим”.

Тя предпочете да не коментира опитите за саботиране на кандидатурата й от различни политически сили.

„Ние сме малка страна, малък елит. Трябва да се държим за ръце, трябва да си помагаме. За тях не мисля, това си е на тяхната съвест. По-скоро искам да кажа едно благодаря на хората, които ме подкрепят, особено на правителството, което издигна моята кандидатура”, заяви Кристалина Георгиева.

На шега тя каза, че сега ще трябва да си смени калкулатора с професионален, защото „на моя обикновения не му се събират всичките нули, които са сега в рамките на бюджета на съюза”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 милиарда евра - това е много царевица бе! Ще ручаме цял ден качамак!
203
0
 
5
 
! Отговори
каро кан преди 9 години
значи до 7 г ритник на ес и нато
202
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР построи АЕЦ"Козлодуй", ЕС го затвори. Какво да коментираме? Русия построи храм-паметника "Александър Невски", САЩ го бомбардираха. Цапаме паметника на Червената армия, издигаме паметник на американските бомбардировачи-терористи. Продажната софийска върхушка доказва антибългарската си същност. Това е лошо, но трябва да има и нещо хубаво - руският мужик се надига, което вещае ново, трето освобождение. Този път от банкерското робство, много по-страшно от византийското и туското.
201
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме малка страна, малък елит...Малък елит, но много алчен, без никакъв морал и невероятно ***.
200
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка е американски агент, вкаран в ЕС с една едничка цел - да следи някой от Брюксел да не прави далавери с Русия, тъй като чиновниците там са страшно корумпирани. Същевременно я гласят като верно куче да замести озхабените агенти на България, от рода на Станишев, Борисов и пр. Както преди 9-ти септември, страната ни е суровинен придатък на европейската, главно германска икономика.
199
1
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 9 години
Вулгаристан - вън от НАТО и ЕС, нека измрат татарите прости!!!!!!!!!!!!!
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Е като знаеш че се изнася злато и мен от България защо седиш и пишеш в форума а не излезеш да протестираш да искаш сметка от държавата защо аджаба се позволява на чуждестранни фирми да изнася ЗЛАТО и мет от границите на Р.БГ"Държават им е позволила, правят го законно. Някой се е е нагушил с милиони комисионни. А за протестите е банално - до нищо не водят протестите, на кой-му пука от протести, само да се мирни и позволени от общината - няма проблем, протестирайте си.
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като извадим нашите вноски за ЕС, и факт че тези пари никога не се усвояват 100%, в най-добрия случай 50%, ще излезе че това са няколко евро на човек годишно - пари за едно кафенце за един западняк. А заплатата на тази чиновничка е 22 000 евро месечно, и плюс добавките може и 35 000 да стигне. Толкова са си решили те да си дадат без никой да ни пита, ние само трябва да плащаме данъци за да ги издържаме и да си взимат астрономическите заплати.
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, печалбите от конкурентното съсипване на икономиката са несравними, ама това от нейните уста няма да се чуе.
195
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всяко вложено евро в България, ЕС изнася 5-6. Има области, където се надхвърля десеторно - например вятърните и соларни централи. При това "вложено" означава закупена технология от ЕС. Разбира се, има и разходи - подкупването на компрадорската продажна върхушка, пример за което е 30 000 евра месечна заплата на Сталинка. Само за приватизацията на МДК"Георги Дамянов" Сталинка е нанесла щети за 2 млрд долара на България.Събуждай се робе!
194
0
 
1
 
! Отговори
До 270 преди 9 години
Е като знаеш че се изнася злато и мен от България защо седиш и пишеш в форума а не излезеш да протестираш да искаш сметка от държавата защо аджаба се позволява на чуждестранни фирми да изнася ЗЛАТО и мет от границите на Р.БГ , ама това никой българин няма даго направи защото нему пука за БГ по лесно е тука в форума да седи и да плюе а руснаци, европейци , американци и т.н. БГ дасе оправи трябва малко депутатска кръв народе няма друг начин
193
0
 
4
 
! Отговори
Ставри преди 9 години
За мен е важно какво ще струва на България това еврофинансиране ? Нали не се самозаблуждаваме, че парите ще са безвъзмездно дадени ?
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не познавам нормален човек да е получил и едно евро . Нито жена ми, нито децата, роднините,1 нито съседите. Един мой приятел правиха енергийна програма ефективност за предприятие - получиха след две години половината от средствата, които основно бяха за оборудване от ЕС - котли, генератори и пр. Европейската мафия с тези пари подържа българската такава, за да стриже здраво народа. Пример - цените на тока и новото увебичение. Няма посолство на Ес, което да не е забъркано във ВЕИ.
191
1
 
5
 
! Отговори
Эврофарс преди 9 години
Щом казва ,че ще"даде" 16 млрд. значи се готвят да изнесът от БГ най-малко 48 млрд.Нали за това са чуждите банки,ТЕЦ-ове,ЕРП-та,50% увеличение на тока,скъпата втечнена газ която ще внасяме по 1000%,добивните компании ,хранителните вериги и т.н...........
190
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излизане от НАТО и ЕС. Ще гласувам за партия която работи за излизаен от ЕС и НАТО!
189
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Като вземем предвид загубите от закриването на четирите блока в АЕЦ Козлодуй ( над десет милиарда евро) и вноските, които правиме в ЕС, след седем години, т.е. в 2020 г., пак ще се окаже, че даже не сме и на нулата в отношенията ни с ЕС. Засега България е дала повече пари на Европейския съюз, отколкото е взела. Това е реалността.
188
1
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Хитра си.А защо не кажеш колко милиарда ще загуби България от разбитата си икономика от ей тези които уж ще и дадат 16 Милиарда . Само за една година България губи 20 милиарда от разбитото и селско стопанство. Ето за това говори лъжлива ,,българко,,.
187
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До А))) - ти си луд бе - чалгата и емиграцията се появиха след победата на демокрацията....
186
7
 
3
 
! Отговори
А преди 9 години
уски слуги, нали знаете, че вие сте съучастници на Русия, която извършва геноцид над България от 1944г. насам най-активно, без да пропускаме всичките й злини преди това. Заради този геноцид България е чалгаризирана държава с 2 млн. емигранти, заради "умните комунисти" и руските господари. На тях им трябва глупав народ и в крайна сметка успяха да го създадат. Вие сте идеалното доказателство, след като продължавате да подкрепяте най-големия враг на България и да се наричате българи в същотото вр.
185
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък за следващите 7000 г - 16 трилиона