ДПС чакало пет години за срещата с Ердоган

Не ревнуваме, коментира Касим Дал
Обновена: 15 сеп 2014 11:11 | 15 сеп 2014 11:11,
33
ДПС чакало пет години за срещата с Ердоган
Снимка: архив Булфото

За една такава среща ДПС чака пет години, обяви Касим Дал от ръководството на НПСД (Народна партия "Свобода и достойнство) пред Нова телевизия по повод разговорите между лидера на ДПС Лютви Местан и новоизбрания президент на Турция Реджеп Ердоган в Анкара. Както Dnes.bg писа, лидерът на ДПС гостува на новия турски президент в петък, а за срещата между двамата стана ясно от турските медии.

Веднага след тиражирането на новината се появиха коментари, че ДПС изтласква от отношенията между турските власти и българските турци Касим Дал и неговата партия.

Още по темата
Касим Дал обаче отрече това и обяви, че не чувства, че килимчето на връзките с Турция му се изплъзва.

„От наша страна няма ревност“, каза той. Дал обясни, че е бил гост на извънредната конференция, на която беше избран новият лидер на управляващата партия на Ердоган – Ахмед Давутоглу. „Присъствах и на смяната на властта след избора на първия президент, посочен пряко от народа“, каза още лидерът на НПСД.

Според него срещата между Ердоган и Местан е нормална, след като има нов президент. В същото време Касим Дал обясни, че в разговорите има и нещо притеснително – начинът и времето, в което се провеждат.

Той изрази притеснение, че изборите у нас ще се проведат на 5 октомври, защото датата е вторият ден от големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. „За мюсюлманите тези дни са свещени. Не би трябвало в такива дни да има избори. Но това стана под натиска на ДПС“, каза Касим Дал и допълни, че ГЕРБ, БСП, "Атака" и дори президентът са се съгласили с това.

Касим Дал, чиято партия е част от формациите в Реформаторския блок, отрече в съюза да има разцепление. „Няма бойкот, всички бяхме пред камерите на конгреса“, каза още той. Както Dnes.bg писа, въпреки очакванията Блокът не избра лидер на първия си висш форум заради несъгласието на СДС и ДБГ с това.

Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите“ обясни, че причината за отказа на партията му да подкрепи избора на лидер била липсата на разписани правомощия за бъдещия председател на Блока.

Касим Дал коментира и информациите, че е бил подслушван заради сигнал, че е заплашвал живота на Лютви Местан и Делян Пеевски. Той потвърди, че има такъв сигнал срещу него, а решението да бъде подслушван е подписано от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.  Дал обяви, че в следващия парламент ще иска създаване на анкетна комисия, която да разследва всички действия срещу политическите опоненти по време на управлението на БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и ДПС са една и съща турска партия и това ще се види след изборите.
14
6
 
1
 
! Отговори
РБ Победа !!!!! преди 9 години
Касим Исмаил Дал е български политик.Един от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 година, за което излежава присъда в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора (1986 - 1989). След амнистирането му през 1990 година става един от основателите на ДПС, а от 1993 г. е негов заместник-председател
13
5
 
2
 
! Отговори
Кахри преди 9 години
А пък Бойко въобще не чакаше за да присъства на обрязването на Берту и Симар.Той бе поканен от добрия си приятел Бейзат Яхя, който бе организирал кушии, борби и конни надбягвания!!Заедно с областния лидер на ДПС Нуредин Исмаил, Бойко Борисов откри паметник на шампиона по борба Али Нуррулах Хасан.Сред останалите уважавни гости са били и водачът на листитата на ГЕРБ Любомир Христов, шефът на 'Лукойл' Валентин Златев и Георги Първанов!!Е, яд ли ви е, бедни бачкатори, завистници?Бойко Велик !!
12
0
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До Сокол(ДОГАН)Време е да те оскубем май май,ама преди това да те попарим в топла вода.....
11
3
 
0
 
! Отговори
Сокол(ДОГАН) преди 9 години
До МРАВКА А бе мравка седи си у мравуняка да те не клъвна и теб.То па на една мравка кво да и клъвнеш, затова живей доколкото можеш
10
8
 
10
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Хора гласувайте, турците и всякаква подобна *** да отсеем.
9
6
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Колко ти плащат турците да сортираш коментарите турска ***...........
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а бе платен *** и да гласувам за измислената ти партия ДПС пак ще го има това е идеята
7
4
 
2
 
! Отговори
azo преди 9 години
Aide bre REFORmatori :) ei go vashia GEROI - KASIM DAL :) proteje na turskite slujbi :)!!!! chast ot bularskite "reformatori"
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е цирк пак се опитват да накарат овцете да гласуват с етническата карта
5
1
 
13
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
До Георги ЛамбуровБингоооооо! За това говоря! ДПС качи на власт Борисов и пак се опитва да го направи! Не разбрахте ли другари гербери и бесепари че БСП и ГЕРБ са две крила на БКП?
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тия докога ще минават за нормална "българска" партия?Преставителите на ДПС са си вредители. Какви са тези контакти с чужда държава? Тък у нас за заредили с техни *** навсякъде и работят с все сила против България.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой чака 5 г. за среща?Това дипломация ли е или подлизурство мойте съболезнования за симпатизантите на ДПС. 5г да не отдели 10 мин да се видите. Дори Боко Тиквата шейха го приеха по джапанки но го прие.
2
2
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До Анонимен 2Не е само това. В Германия например разкриват секция в която 100% са за ДПС независим о кой как е гласувал. Новото правителство трябва да подмени целия дипломатически състав на мисията ни в Германия.
1
8
 
14
 
! Отговори
Иван преди 9 години
5 години чакало? Явно не може да се вреди от Бойко и хората му.