Търговците на гласове вече не дават, а плашат, че ще вземат

Партиите няма какво да кажат на избирателите, смята Антоний Гълъбов
Обновена: 15 сеп 2014 14:04 | 15 сеп 2014 13:01,
30
Търговците на гласове вече не дават, а плашат, че ще вземат
Снимка: архив Булфото

Купуването на гласове с пари вече остава в историята. Все повече изборните търговци у нас действат със заплахи, че ще лишат избирателя от нещо, ако не гласува за уречения кандидат. Това обясни политологът Антоний Гълъбов пред БНР.

„Нашето наблюдение показва, че през последните годините все по рядко става дума за пари в брой. Много по често чуваме заплахи в обратна посока – гласувай за еди кого си, за да не ти вземем, не да не ти дадем“, обясни той. Според Гълъбов заплахите се реализирали през прекупвачи или изкупвачи на земеделска продукция или през хора, от  които зависи даването на социални помощи. Гълъбов изрази надежда, че служебното правителство, и в частност МВР, този път ще създадат сериозни неприятности за търговците на гласове.

Още по темата
През почивните дни вътрешният министър Йордан Бакалов съобщи, че се наблюдават кандидат-депутати, които се опитват да купят преференциален вот за себе си.

„Трябва да стане ясно, че преференциалният вот е привилегия на избирателите. Той не е въпрос нито на партийни сметки, нито на лични бизнес инициативи от кандидати, които се чувстват пренебрегнати от собствените си партии“, каза политологът. 

Антоний Гълъбов анализира, че предизборната кампания върви „вяло и гузно“. Според него досега партиите показват, че няма какво да кажат на избирателите си. „Те са безпомощни да акумулират смислена политика и смислени перспективи за развитие на България“, каза политологът. Той прогнозира, че в края на кампанията партиите ще прибегнат до много крайни средства на популизъм.

Срещата между лидера на ДПС Лютви Местан и президента на Турция Реджеп Ердоган е много ясен политически жест, анализира още Гълъбов. Той припомни, че Местан е първият политик от България, с който Ердоган се среща след избирането му за президент – дори и преди да разговаря с българския президент и премиер. Политологът напомни, че междудържавните отношения се формират само между легитимните органи на държавите.

Гълъбов изрази съмнение и че предметът на разговорите между Местан и Ердоган е бил за българския етнически модел, както съобщи след разговорите лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви обърна внимание, че все пак се говори за партии. Атака е абоминация, не партия. Така че може да си плямпа каквото си иска, накрая ще си остане с брътвежите.
20
2
 
5
 
! Отговори
до атака преди 9 години
На кого му дреме кой какво казва, хората виждат действията а те не бяха по-различни от тези на дугите партии.
19
0
 
3
 
! Отговори
_ преди 9 години
Брех, какво се случва в тая държава...Политолог, който не е гъзоблизец на партокрацията?!Сефте.
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешни обобщения, г-н Гълъбов, че партиите няма какво да кажат. ПП АТАКА казва ясно, нима не сте чел програмата й?!
17
2
 
12
 
! Отговори
гагаузин преди 9 години
нямали какво дакажат то е ясно и без думи ще крадат докато могат
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със всеки изминал ден все повече се радвам, че се махнах от тази държава.Жалко за родителите ни, които са строили всичко за нашето бъдеще...
15
3
 
8
 
! Отговори
seira преди 9 години
"На тоя, който си продава гласа, да му умрат децата!"(из заклинанията на видна наша гадателка...)
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте за да се промени така, че да си остане същото !
13
7
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Всичко ще ви вземат, площадни скачачи!Ще ви остане една гола фалшива Свобода!
12
7
 
12
 
! Отговори
До бай Ставри преди 9 години
В момента имаме едно силно политически ангажирано с ГЕРБ правителство. Основното тук обаче е, че ГЕРБ не може да прави всичко чрез служебното си правителств. За някои неща на ГЕРБ му трябва послушен парламент, както беше през 2009-2013 години.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Жалката истина за BGДоста добре и близо до истината. Само че всичко това се случи благодарение на "нормалните" хора. В крайна сметка всички тези партии и техните деятели са продукт на критическата маса от населението. Те не са паднали от марс. Значи това сме си ние.
10
9
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Да заплашват могат хората с власт и пари. Сега на власт са ГЕРБ чрез служебното си правителство и се очаква пак те да са на власт след изборите. С пари са главно пак хората от ГЕРБ, след като за почти 4 години успяха да присвоят голяма част от бизнеса в България.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом вече не дават, значи няма какво да дадат. Останали са и тарикатите без средства.
8
11
 
11
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
Не виждам защо трябва да има избори.Ето имаме си служебно правителство, не е ангажирано политически нека да си върши работата.Партиите са вредни за страната, те не носят полза.
7
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо, преди да ме оплюете, искам да кажа, че политическите ми виждания бяха коренно противопожни доскоро. Но един от малкото, който говори на избирателите си за социални и икономически политики, е Сидеров. Преглеждам интервюта на всички лидери и ще продължавам до изборите. Засега или се карат помежду си, или вадят компромати и или говорят глупости повечето. Това не е агитация!
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бойко Т
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Просто тези избори трябваше да се случат 1 година и половина по-рано.Но пък от друга страна така е по-добре.След като БКП/ДПС се оляха толко яко, се надявам на тези избори да не вземат повече от 20% общо.
4
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютно ненужни изборине трябваше да се случвапърво- икономическивторо- да си беше изкарало мандата и тогава да видим какво ще правим
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ест че метан ще отиде при шефа си в турция да си правят моабетче и да се смеят на тътпите си гласоподаватели че им се вързват на глупостите
2
5
 
12
 
! Отговори
МангАс преди 9 години
Кога шъ идват туй то изборите да хапниим по някое кибабчи и кифте и да вземем по някой лев за избуриту.