Нямам неплатени данъци, това е предизборен компромат!

Бареков: Местан е мазен, Миков е посредствен, Борисов е двуличник
Обновена: 29 сеп 2014 14:00 | 29 сеп 2014 10:22, Камелия Цветанова
107
Нямам неплатени данъци, това е предизборен компромат!
Николай Бареков. Снимка: ББЦ

Лидерът на ББЦ Николай Бареков категорично отрече твърденията, че е получил акт за неплатени данъци.

"Това е откровен предизборен компромат с участие на държавата. Няма разминаваме между приходи и разходи. Това, което подавам към данъчните служби и което все още не е стигнало до тях поради административен хаос, са командировките в телевизията, в която работех за 2011 и 2012 г.”, обяви той по Нова телевизия.

Още по темата
Относно критиките, че не е подал данъчна декларация, Бареков обясни, че след като е бил на трудов договор, не е длъжен да я подава, но това не означава, че не си е платил дължимото на НАП.

„Няма физически лица, които са ми привеждали пари с неясен произход. Ситуацията е абсурдна, аз сезирах главния прокурор за това, че излизат данни по време на проверката и че има натиск“, коментира лидерът на ББЦ.  
 
По думите му натискът върху данъчните служители е от страна на финансовия министър Румен Порожанов под въздействието на Бойко Борисов, който е поискал данъчната ревизия да бъде приключена за два дни, а не за три месеца, какъвто е законовият срок.

„Целият замисъл на моите опоненти е да кажат: Николай Бареков през цялата кампания се разправя за пари“, обвини той.

По думите му живее с по 2000 - 3000 лева на месец, има само един охранител, който му е и шофьор, и не е ходил от 2-3 години в "лъскав ресторант".

С по една дума той определи лидерите на основните си опоненти. За лидера на Реформаторския блок Радан Кънев той цитира думите на Даниел Вълчев - „напънал се тенор от старозагорската опера“. Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като мазен, на БСП Михаил Миков  - като посредствен, на ГЕРБ Бойко Борисов като двуличник. 

Според Бареков най-голямата глупост, която е чул от политици по време на кампанията, е обещанието на ГЕРБ да санира жилища, „сякаш това е основният проблем на българските граждани“.

"Това беше изкуствен начин, за да им се спечелят гласовете на милиони, които живеят в панелките", обвини Бареков.

"Пълна победа на изборите няма да бъде постигната от нито една партия. Именно затова трябва да се намери консенсус. Нашето основно искане към всеки един кандидат за коалиционен партньор на нашата партия ще бъде да се гарантира безплатното здравеопазване за децата и нивото на образованието”, заяви още лидерът на ББЦ.

Бареков обвини останалите политически сили, че купуват гласове за разлика от ББЦ.

"Единствените, които не купуват гласове, сме ние. ГЕРБ и ДПС основно правят това, защото имат структурите, полицията ги пази, прокуратурата не смее да им скача. Те имат и необходимите пари. За да купуваш гласове, трябва да имаш организация, която да се занимава с това”, заяви той.

Относно обещанието за 1 милион нови работни места Бареков коментира, че те не са само за хората, които живеят в България.

„2,5 милиона българи не живеят у нас, нали идеята е да ги върнем. Как да стане това без работни места”, обоснова се лидерът на ББЦ, но не уточни с какви заплати ще успее да ги убеди да решат отново да живеят в България.
 
Според него ББЦ е готова с комплекс от мерки, чрез които да даде стратегическа насока на бизнеса и той да създаде тези работни места.

„Това става чрез административни и данъчни облекчения. Държавата е в тежък финансов колапс. Българската политическа класа трябва да си даде сметка, че ако не преодолее своите различия и не заработи в една посока, а именно да освободи бизнеса и да му даде възможност да диша, това няма как да се случи”, смята Николай Бареков.
 
На въпрос колко средства влага Христо Ковачки в кампанията на ББЦ, той заяви, че влага субсидията на партия „Лидер”.
 
"В тази партия има сериозно присъствие на българския бизнес и смятам, че когато един политик не иска да бъде двуличник, той трябва да застане и да подкрепи бизнеса. Не ме е срам от това”, аргументира се Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
3
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
Този Лъже по-вече от Варадер Сидеров-руската волга!
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя щял да става политик.Пфу.Какъв *** народ.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GADEN; GADEN LIZEMER, KOMUNISTICHESKA PODLOGA SABRALA NAGLOSTTA NA SIDEROV I STANISHEV V EDNO !!! Kak moge da ima naivnizi, koito da ne vigdat istinskoto lize na tozi, koito e sram za edin zjal narod
73
1
 
9
 
! Отговори
рени преди 9 години
тоя *** е тръгнал да дава определения на политици доказали се повече от него. човек, който не се е научил на уважение не трябва да ни управлява.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен ми е интересно тези, които управляваха държавата толкова години, какви данъци плащат.
71
0
 
8
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Да да да,навремето царя ни оправи за 800 дни - хубаво се оправи и имоти и гори оправи се той,сега *** Бюреков иска да ни спаси за цели два мандата,че то един е малко да се налапаш от политика,лошото при него е,че му пресъхна кранчето,няма вече финансиране от КТБ.Това с работните места е нов вид комунизъм,един милион от чужбина и България ще се юрнат да работят за новосъздадения политик и фирмите му.Само че да върнеш в страната хора с обещание за 300 щ.д. заплата е меко казано грубо.
70
3
 
11
 
! Отговори
Мъка преди 9 години
Сополив ревлЮ. Като си ***, поне си мълчи. Знаеш ли колко панелки има в БГ. И знаеш ли, че повечето живеещи в тях са или пенсионери или безработни. Трябва да се санират панелките. Първо за да се укрепят защото започнаха да се рушат и второ заради енергийната ефективност. По-малко ток за отопление, по-малки сметки. Така ще бъдат подпомогнати много повече хора. Така че тъпчо, вземи се скрий. А хората ще гласуват за ГЕРБ, защото ще си изпълнят обещанието. Бареков, твоят палат няма нужда от саниране
69
0
 
13
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Ако Левски беше жив щеше да отреже главата на този психопат собственоръчно.
68
0
 
7
 
! Отговори
opa преди 9 години
До нина стояноваСъжалявам, че ще бъда брутален, но да не би да ви е пял на ушенце онзи негов, хитов вариант на "Радка Пиратка",че токова да сте се прахланала по него?До кога хора с такова минало,ще влизат в политиката?Подобен пример е голата фотосесия на Волен.За да управляваш влак,автобус и т.н. превозни средства се изисква психо тест,а за да управляваш държава - нищо?! Всеки ненормалник може да сенде на стола и да се забавлява с нещастието на хората. Националните ценности бяха умело заличени.
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Търново Бойко каза на среща с кандидат депутатите няма страшно Бареков е наше помче ще го прилапаме за една нощ като Янето
66
0
 
15
 
! Отговори
ХА! преди 9 години
ТОЗИ Е ТАКЪВ ОНЯ НЕЗНАМ СИ КАКЪВ А БАРЕКОВ ИМА НУЖДА ОТ ПСИХИАТЪР НАДМИНА И СИДЕРОВ
65
0
 
9
 
! Отговори
Мариана преди 9 години
До нина стояноваНина, ти си срам за българската жена!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZ TAKYV ONQ TALYV PYK TI SI GLUPAK
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и така да е , но това не те прави различен от тях.
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пълен *** е този бареков ,***
61
0
 
18
 
! Отговори
Вивиан Христова преди 9 години
Бареков, Бареков, предвид повишаващата се цена на тока, това е страхотно решение за домакинствата. Нали си голям експерт, не се ли сещаш, че санирането на сградата, която обитаваш, ще намали разхода ти за отопление с десетки проценти?! Или за теб това дали хората се оправят с разходите си няма значение? Лицемер!
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-долна твар от това изчадие няма!
59
0
 
11
 
! Отговори
Румба-Трумба преди 9 години
Аз пък виждам мнението, за цялостната картинка, което дава фотографа. И той не може да сравни Левски с тая гнус. Няма какво повече да се каже.
58
0
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До СпонгиПодценяват прекалено много народа ни!Да изгорят щом трябва,реформите са наложителни.Крайно време е да разберат,че търпението ни не е безгранично.Избрани са от нас,парите им идват от нас,в парламента са за да упражняват законодателна власт!Те са слуги на народа си,а не обратното!Една от собственичките на къщата Барекова за милионче е негова асистентка в Брюксел.С какви пари е купена къщата,с какви пари се плаща на тази госпожица?Въпроси за морал,честност...
57
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 9 години
Този долен човек беше отишъл пи деца с онкологични заболявания и обещава ако вземе властта "Никога повече техните родитетели да не молят за пари за да ги спасят". Този човек спекулира с най голямата болка която може да изпита човек - да загуби детето си. За съжаление деца винаги ще умират и парите няма да могат да ги спасяват колкото и многа да са. Този човек е отвратителн - омърсява всичко което гнусната му уста изрече.