"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток

Протестът поиска среща с премиера, но той не се отзова
30 сеп 2014 13:12,
163
"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток
Снимка: БТА

БСП вдигна протест срещу кабинета на Георги Близнашки и ДКЕВР заради планираното поскъпване на тока с 10 процента.

Столичната структура на социалистите събра десетки пред прозорците на Комисията и на Министерския съвет, за да изрази несъгласието си по-високите цени. Начело на недоволството застанаха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

Още по темата
Протестиращите социалисти скандираха „Правителство Близнашки, постъпвате просташки“ и „Не грабете от нас, идете си у вас“, предаде „Фокус“.

От БСП-София внесоха и декларация в Министерския съвет, адресирана до премиера, в която също обявиха протеста си срещу поскъпването на електроенергията. Въпреки желанието им да се видят с премиера обаче това не стана.

Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. Недоволните приеха това като знак на неуважение към българския народ. Преди да се разотидат, те се зарекоха протестите им да продължат.

В началото на акцията се събраха около стотина социалисти пред сградата на ДКЕВР. По-късно те се преместиха пред Министерски съвет и дори за кратко блокираха движението на площад „Независимост“. „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Изчезвайте”, викаха протестиращите. 

„Има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока“, коментира Калоян Паргов.

Той предупреди, че в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление. „Това не трябва да бъде допускано по никакъв начин”, обяви и Жельо Бойчев.

Паргов пък предупреди, че решението за увеличението на цената на тока преди 5 октомври обслужва политически интереси и че ДКЕВР и служебното правителство са много удобни за някой, който се готви да дойде на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
27
 
! Отговори
морски преди 9 години
Това правителство обслужва ГЕРБ,а народа ясно каза НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ.Протестите тепърва започват!
66
2
 
30
 
! Отговори
ПОП преди 9 години
НЯМА ДА ТИ ГО ПРОСТИМ *** , НИТО НА *** ОТ БАНКЯ !! МНОГО ОТ ПОЗНАВАЧИТЕ СМЯТАТ , ЧЕ ЦЕНАТА МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ , А НЕ ВДИГНЕ !! ВСИЧКИ ПРОЧЕТОХМЕ ПРЕДИ ДНИ , ЗА ПЪРВОТО МЯСТО , КОЕТО НИ ОТРЕДИ ТИКВАТА Б.Б. ЗА НАЙ СКЪП ТОК В СВЕТА , ОТ ФОТОВОЛТАИЦИ !!
65
4
 
22
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Статистиката на произведения ток в България е следната: Произведена ел.енергия 47 милиарда киловата, потребена в страната 28 милиарда киловата , продадена 3 милиарда, е направете сметка какво се плаща и какво се потребява от българите,затова НЕК е на загуба и пред фалит.Плащаме нещо което не се продава никъде,това важи за Мариците най-вече плащаме едни огромни разходи и пълним джобовете на офшорки и корумпирани политици от БСП
64
9
 
20
 
! Отговори
N преди 9 години
Пхахахахахахаха това е ново ниво на тъпотия на БСП-рите,те подписаха договора за тока и дори експерти от Европа казаха че така е подписан че до 1-2год. ще скочи поне двойно и сега БСП пак обвиняват друг за техните грешки.Интересно ми е ако нямаха партия противник на изборите кого щяха да обвинят,сигурно народа!
63
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези *** за кретаивни ли се мислят
62
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия от Уево що не оставят човека да си гледа работата, ами го занимават с глупости? като имат идеи, да си спретнат един "софия прайд у лево" и готово! сидеров ще им приглася изпод масата!
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излиза, че заетите в ВЕИ бранша и миньорите са съизмерим брой и се търси начин за противопоставяне на работниците във двата бранша. Не ви ли напомня това близкото минало, когато другарите противопоставяха лекари срещу учители, и пенсионери срещу учащи се????????
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Надзирателто по принцип това е комунистическия подход - демократичнияте да гледаш кончита.....
59
13
 
32
 
! Отговори
Надзирател преди 9 години
Точно Енергийната Мафия ли се вдигна на протест срещу скъпия ток. Комунист го оправя само тежък физически труд в строг тъмничен затвор. В противен случай той мисли само какво да открадне и къде да излъже.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези 3 милиона заети(евентуално) са най-вече в заводите,които произвеждат това оборудване и във фирмите,които го монтират.В самите паркове остават най-много десетина души подръжка и охрана.Така че тия работни места ги чакай в големите европейски компании като Сименс и Филипс,а не в България.-Сименс Бг има над 500 работници у нас.
57
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цоциалистите още сънуват АЕЦ Белене - голям майтап. След нахлуването на путлеровите нацисти в Украйна, нито една европейска държава няма да инвестира нито едно евро нито в руски АЕЦ нито в руски газопровод.
56
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 74, нали АЕЦ Белене се строеше на пазарен принцип за износ на електроенергия пък западните инвеститори избягаха от невероятните печалби. Ето го налице пазарния принцип, няма инвеститори - няма АЕЦ.
55
8
 
28
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Престъпници викат дръжте престъпниците. БСП комисионерите заробиха народа и доведоха до фалит НЕК с 2.5 - два и половина милиарда комисиони пректа Белене и Цанков камък. След като дсоведоха до фалит НЕК и КТБ, сега пред угрозата от пълен провал на изборите, са готови да фалират и държавата. И аз не искам тока да поскъпва защото не съм богат, но нека върнат милионите комисиони другарите и съда ги вкара на топло. Ако има съд.
54
7
 
19
 
! Отговори
ВАСКО преди 9 години
До Анонимен: СИНЯ , ТОЗИ СЮЖЕТ Е ВЕРЕН ,НО СЕ ОТНАСЯ ЗА КАФЯВАТА ЧУМА / ФАШИЗМА / ,КОЯТО БЕ ИЗКОРЕНЕНА ОТ ПРОГРЕСИВНОТО ЧОВЕЧЕСТВО ! ВАШИТЕ КАРТИ С ЧЕРЕПИ ,ИЗМИСЛИЦИ ОТ РОДА НА ТОВА ,ЧЕ ХРАНЕЛИ ПРАСЕТАТА СЪС ЗАТВОРНИЦИ И ДРУГИ МРЪСОТИИ , ВИ ДОКАРАХА ПРЕЗРЕНИЕ ОТ НАРОДА ,ТОЙ ВИ ИЗРИТА НА СМЕТИЩЕТО И СЕГА ИСКАТЕ ДА ГО ЗАБЛУДИТЕ С ПОРЕДНОТО СИ ИЗМИСЛЕНО ЛЪЖЛИВО ИМЕ , РЕФОРМАТОРИ ! САМО ЧЕ ,НОМЕРА НЕ МИНАВА ,КОЛКОТО И ДА ПАДАТЕ НА БОРИСОВ В КРАКАТА ДА ВИ ВЗЕМЕ ПОД КРИЛОТО СИ !
53
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората, които съсипват икономиката на България се дигнали на протест. Цирк, пълен.
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във въгледобива са заети 18 000 миньори, като повече от мините работят на загуба. За да бъде ясно на всички, които желаят да погледната проблемите без политизиране - държавата субсидира и ВЕИ-тата и въгледобивните мини за да има работа и електричество за хората. Ако някой твърди, че ВЕИ-тата са довели енергетиката до фалит това е пълна лъжа тъй като загубите във въгледобивните мини са в пъти повече, а и тези мини се експлотират от десетилетия.
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕК очаква близо 3 млн. заети в енергетиката от ВЕИ към 2020 г.
50
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви 15000 души? Ти акъл нямаш!---До миналата година ВЕИ сектора има регистрирани 1640 дружества и инвестиции над 3 млрд.евро. През 2012г, заети при експлотацията - 9000 работници, заето в обслужването - 3000 работници. Свързани с ВЕИ сектора, доставки и услуги, осигуряват още 11000 работни места.
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във ВЕИ сектора има само 150 лапащи и нищо не даващи.
48
0
 
22
 
! Отговори
Гешев преди 9 години
Какви 15000 души? Ти акъл нямаш!