Мерджанов призна: БСП е слаба, избирателите ни наказаха

"Реформите в партията трябва да започнат веднага”
6 окт 2014 11:00, Анисия Иванова
61
Мерджанов призна: БСП е слаба, избирателите ни наказаха
Атанас Мерджанов. Снимка БТА

БСП е в слабо състояние, а това не е добре за държавата. Това заяви социалистът Атанас Мерджанов пред bTV часове след краха на столетницата на предсрочния парламентарен вот.

"За нас това е най-тежката загуба. Тепърва ще правим своите анализи, но очевидно е, че реформите в БСП трябва да започнат веднага – и на регионално равнище, и в национален план. Трябва да си направим анализ за това с кого ще се коалираме, както и анализ за различните типове коалиции, в които сме били", допълни Мерджанов.

Още по темата

Той няколко пъти намекна, че ролята на БСП, отредена от избирателя, е да бъде в опозиция, но в същото време заяви, че трябва да се видят намеренията на победителите.

Победилата политическа партия трябва да заяви своята позиция, не е ясно дали те ще приемат мандата. БСП винаги се е държала като национално отговорна партия, няма да пристъпим това си поведение и сега, заяви още той и добави: "Знаем какво е състоянието на държавата и икономиката, готови сме да водим разговори”.

"Г-н Борисов снощи показа, че е достатъчно широко скроен, но той много пъти се е опровергавал", каза още Мерджанов.

Той смята, че резултатите от изборите показват, че избирателите са наказали всички политически партии, най-много БСП. Според него това е поредното предупреждение, защото по думите му още едни предсрочни избори не са изход от ситуацията.

Разцепването вляво и създаването на нови политически субекти, които получиха подкрепа, няма как да не притеснява левицата. Според него гласовете на БСП не са отишли само в АБВ и в Движение 21, а и в Патриотичния фронт,  „Атака“, ББЦ".

Не се получава за пръв път ДПС да излиза като победител, а БСП да плаща сметката след коалиционно управление с тях, каза още Мерджанов.

По думите му всеки български гражданин може сам да си отговори дали са били честни изборите и обяви, че БСП никога не купува гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ZA DA CCTANE BCP OTNOVO CILNA 1 DA ICKA REFERENDUM ZA IZLIZANE OT NATO I EC 2 DAICKA BRAZKITE C RUCIA DA BADAT VACTANOVENI DA ICKA ZABRANA NA PARTIITE NA ENOC--ROMA I DPC---ZATOVA NE GLACUVAXA 2 MILIONA BALGARI
41
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
Много гласове купиха и ГЕРБ и ДПС. Явно БСП не са успели да си напазаруват достатъчно. Аз лично ще се махам от тази държава. Сбогом!
40
1
 
5
 
! Отговори
ууу преди 9 години
До аз 12Как може 2004 да станеш член на БСП. Аз още 90-та ги разбрах какви *** са - преименуваха БКП - БСП, обявиха капиталистически път на развитие /без допитване до обикновените членове/ и започнаха да грабят.
39
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ако се бяха държали наистина като "нациопално отговорна партия" нямаше да са на това дередже сега. Те са всъщност изключително безодговорна партия и резултата от изборите ясно го показва.Много е смешно да гледаш наивници вярващи, милионери и мафиоти каквато им е върхущката да защитават социално слаби!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избирателите да ви накажат, но така както вие ги наказвате 100 години ... Белене, бодлива тел, глад, бой, конфискация на имуществото, тежка работа ...
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами мляскахте се с турците, ромски партии прибрахте в Коалиция за България, за ромите даже извънредни грижи полагахте, какво очаквахте?! Ляво настроени българи има достатъчно, но те си имат национално достойство и искат патриотизъм, а точно това липсва в БСП. Предадохте българите за сметка на турци и роми.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да ви накажат избирателите,като на вас лява ви е само сексуалната ориентация.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога повече управление на БСП!!!! Най-добре вземете, че се закрийте да не тормозите и крадете повече народа!!!!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вчера го оплювахте Борисов и днес си давате гъзът на него , ей това не го разбирам , , , ,
33
0
 
11
 
! Отговори
Ина преди 9 години
БСП тръгва по пътя на НДСВ. Подариха областните управи на ДПС и в тези райони са след тях. Не е радостно, че ДПС е на второ място в райони, в които няма никакви турци. ГЕРБ ще се провали, защото е лидерска партия. И после?!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази партия се е вмирисала. Докато не се разкарат търтеите няма да се оправи.
31
0
 
15
 
! Отговори
гласувал преди 9 години
За първи път не гласувах за БСП, дълго време чаках анализите на партийните функционери за минали изборни загуби и какво видях -отново старите муцуни начело на листите, Станишев разказа играта на Партията и се скри в Брюксел,нищо ново и хубаво не очаква социалистите, ако могат така да се нарекат, защото функционерите са милионери от години, освен това смятам, че народните представители трябва да получават заплащане равно на средното за страната а не по 4000 лв
30
1
 
16
 
! Отговори
fsb преди 9 години
ами продължавайте да се коалирате с дпс, пук после се чудете защо ви пада постоянно подкрепата...
29
1
 
17
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
"Тепърва ще правим своите анализи" ми звучи много познато. Сергей го каза поне 5 пъти.. Анализите от 2005-та дали са излезли още? Ако "да", тогава тия от 2014-та може да ги чакаме след 2023.. ако има БеСеПеее тогава.
28
1
 
25
 
! Отговори
Перко преди 9 години
Столетницата, наследница на БКП, пое на там, където и е мястото - в небитието. Дълго, твърде дълго българският народ търпя да бъде язден от партия, чийто лидери за своята антинародна и антидържавна дейност трябва да отговарят пред съда.
27
0
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
До АнонименС Кадиев давам пример как БСП реди листите си и къде слага хора които не са им удобни много много... вярно е че има и преференциален вот, така че човека има шанс колкото любовникът, който ловджията хванал да спи с жена му и му дал шанс да си разклати топките преди да стреля с пушката по тях...
26
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Коалиция АТАКА-леви партии е вариянт за консолидиране и спасяване на лявото в България!Модерно ляво, което едновременно гледа към Европа, където монополите са държавни, едновременно къса тотално с МВФ и западните зависмости.Спасяването на БСП от меланхолични привързаности или стоицизъм е погрешно, защото прозира предаването на идеала и каузата в името на нещо тотално деградирало и фалшиво.
25
3
 
22
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ей, доживях след девт загуби най-накрая да признаят десетата! За вас реформата започва, като се разпуснете като партия. Защо ли? Защото : Белене, Работни места, пенсионна реформа, разсипията в НЕК и най-лошото предадоха България на турците!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закривай
23
2
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Те избирателите ще продължават да ви наказват още. Това е прекалено малко наказание за вас, защото нищо ляво няма във вашата политика. Леви са само предизборните ви обещания. Ама то няма как да сте леви като 75% от националния ви съвет са все едри капиталисти.. ако не те лично поне най-близкия им кръг роднини. Частните ви интереси няма как припознаят леви политики. Вътрешнопартийните ви опизиционери като Кадиев ги слагате на 9 място в листата в 25 МИР за сметка на първия... как му беше името???