С истината помагам за добрите отношения с руския народ!

Плевнелиев: Позицията ми е принципна
Обновена: 10 окт 2014 14:42 | 10 окт 2014 14:35, Елка Василева
220
С истината помагам за добрите отношения с руския народ!
Президентът Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Велизар Шаламанов. Снимка: БТА

Като български държавен глава работя за добрите отношения и приятелството между българския и руския народ, като те трябва да се базират на истината, заяви президентът Росен Плевнелиев по повод острата реакция на Москва на негово интервю за германски вестник.

Още по темата

В интервюто преди седмица Плевнелиев нарече Русия националистическа и агресивна държава. Вчера говорителят на руското външно министерство посочи, че „негативните изявления на президента на България за Русия предизвикват сериозно безпокойство и потъпкват традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни“.

Росен Плевнелиев заяви, че желае приятелството между българския и руския народ  да бъде дългосрочно и на висотата на очакванията на двата народа за приятелство и дружба. „Това означава отношенията между българския и руския народ да бъдат поставени на здрава основа, а най-здравата основа е истината, не пропагандната машина на една или друга институция“, каза Плевнелиев.

Президентът изрази увереност, че с интервюто му за в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" той помага за добрите отношения между българския и руския народ, като казва истината за действията на днешното руско управление в Крим.

Плевнелиев коментира, че неговата позиция е принципна, тя е непроменена и е в защита на демократичните устои и ценности, които ще помогнат в дългосрочен аспект на и българския и на руския народ да бъдат добри приятели.

По-рано тази седмица руският вицепремиер Дмитрий Рогозин реагира остро на намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети с коментар в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. Българското външно министерство определи казаното от Рогозин като напълно неприемливо и заяви, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения на трети страни.
 

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видеа от България на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
HA ha преди 9 години
Ми дайте да му поискаме тогава оставката , и да падне тази държавна глава , като не мисли както мисли народа .
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От връзките ни с Русия печели само Русия.
154
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 9 години
"Плевнелиев: Позицията ми е принципна"И МОЯТА!!!
153
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 9 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената.............из "ПАТРИОТ" /Христо Ботев/
152
2
 
2
 
! Отговори
монтьор преди 9 години
До правдаТя и една нова Лада струва 6хил евро, но 98% от потребителите карат карат западни коли за 16хил евро нагоре.
151
3
 
10
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
СРАМ МЕ Е, ЧЕ ИМАМЕ ТАКОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! Това е поведение на ***, на болен мозък! Има една приказка за мечката и дърваря! Този *** не е ли имал дядо, баба, които да му разказват приказки, до му обясняват мъдростите им! Ужасяващо, инфантилно поведение! От една страна слугинаж и гъзолизане, от друга страна когато си отвори устата , само простотии ръси! Боже прости му, той не знае какво говори!
150
2
 
13
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е...... преди 9 години
Никога няма да си простя,че гласувах за това недоразумение-----никога----Яд ме е на себе си....Тоя *** с това си исказване,направо плю в очите на всички Българи........и се чудя колко още ще го търпим........
149
13
 
5
 
! Отговори
чист Българин преди 9 години
Браво на Росен! Най-после някой български политик да каже на рашата ,че е *** и да спрат да ни се бъркат....нито са ни братя, нито са ни освобождавали.Сериозна заявка за втори мандат дава президента ни...по-далече от *** , по-добре за България
148
5
 
3
 
! Отговори
176 преди 9 години
И да ми пишете минуси,така е рекъл Левски-ако случайно дочака свободата,да иде да се бори за поробения от свои руски народ.
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тЕЗИ ДВАМАТА НА СИНКАТА МНОГО СКОРО ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЗАТВОРЕНИ В БЕЛЕНЕ ДО ЖИВОТ.
146
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РОСЕН Е НАЙ-СЛАБИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА ХАН АСПАРУХ, ФАКТ.
145
11
 
4
 
! Отговори
за173 преди 9 години
Левски не е говорил,че ако случайно оцелее ще иде да се бори изобщо за ''други народи'',а точно за ''поробения руски народ,който страда под по-тежко иго от свои,отколкото ние от турците''. Нелепо е да се говори с презрение за Плевнелиев(и аз не съм гласувал за него),a същевременно с раболепие за Путин или сътрудниците му. Русия е чужда страна и в момента не е съюзна,не ни е и метрополия от някое време,слава Богу!
144
0
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
tozi B_KLUK e opasen za samoto ni sustestvuvane kato durzava...S otkroveno prestupnite si izkazvania predizvikva zasluzeno negativno otnosenie kum nas kato durzava.Multiplicirano s podobni izkazvania i deistvia ot strana na nalozenite ni otvun upravnici-enicari/petata kolona/ sumarno moze da dovede do tova, ce kogato turcite reshat da nanesut udar-NIKOI niama da ni podkrepi...
143
2
 
21
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Плевня,нямаш на представа колко неприятели си спечели с това изказване.80% от българите симпатизират на Русия и ти им падна в очите. Беше ми симпатичен и на мен но направи голяма тъпотия.
142
2
 
20
 
! Отговори
правда преди 9 години
Цена на новия американски самолет 110 милиона.Цена на новия руски самолет с по-добри показатели 65 милиона.Сега правителството ще работи не за повишаване доходите на българите и с безработицата а за подмяна и закупуване на военна техника за милярди.Добре дошли в могъща бЪЛГАРИЯ.ПЛЕВНЕЛИЕВ новия цар Самуил....или....новият предател на Васил Левски.
141
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 167Печелим без отпадна технология, ГМО, безплатен фракинг, и един такъв *** като Плевнелиев!
140
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на българският президент !
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 167: от САЩ печелиш, че си в ЕС, а от ЕС печелиш, че можеш равностойно да печилиЯТ " От връзките ни с РУСИЯ" !
138
1
 
0
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
До Rhapsody of fireПрочети моя коментар, после прочети своя и тогава пак ела и ми кажи, кой е *** и слабоумен! ***.
137
14
 
2
 
! Отговори
до 167 преди 9 години
От връзките с Русия печели само Русия-ФАКТ!Ние изнасяме за Русия стоки за 300мил , а внасяме за 2 милрд евра.Кой на кого е по нужен.Ние храним руския бизнес и руските пенсионери.