БСП ще бъде "смислена и аргументирана опозиция"

Проблемът в партията е комплексен, заяви Нинова
Обновена: 13 окт 2014 10:30 | 13 окт 2014 09:28,
42
БСП ще бъде "смислена и аргументирана опозиция"
Снимка: архив Булфото

Ще бъдем смислена и аргументирана опозиция, в никакъв случай креслива и провокативна, която да създава напрежение в държавата. Това заяви Корнелия Нинова от БСП пред Нова телевизия по повод предстоящите преговори между левицата и ГЕРБ.

Още по темата
„Очакваме ГЕРБ да поеме отговорност да направи кабинет с другите десни партии. Резултатите от изборите показаха, че ние оставаме в опозиция. Това е изборът на хората“, допълни Нинова.

По думите й преговорите между двете партии ще бъдат по същество. Тя заяви, че излъчените да преговарят от БСП – Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Захари Георгиев, ще поставят две групи въпроси при консултациите с ГЕРБ. „Първата е политиките, за които БСП държи и които ще подкрепи, ако правителство на ГЕРБ ги провежда. Втората е неотложните задачи в началото на парламента – бюджет, цената на тока и мерките по отношение на КТБ“, поясни Нинова.

Нинова даде за пример данъчната политика като важна за БСП тема. „Ние държим повече на политиките, имаме в определени сфери принципни позиции. Например дали ще се промени данъчната система, като се отмени плоският данък и се въведе прогресивен, искаме да не се въвежда данъкът от 2% за общините“, заяви тя.

Нинова добави, че в БСП все още не са коментирали въпроса дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ при неговото гласуване. Тя уточни, че вероятно днес тази тема ще бъде предмет на разговори.

Що се отнася до изборния резултат на БСП, Нинова заяви, че проблемът е много по-голям и се отнася за всички политически партии. По думите й има абсолютно недоверие и неприемане на политици и политически системи. Имало и много голяма пропаст между свършеното в София и в парламента и това, което се е случило в страната.

„Първата стъпка за признаване на проблема е направена, а оттук нататък предстои работа“, категорична бе Нинова. Като допуснати грешки, довели до ниския резултат на БСП, Нинова изтъкна кадровата политика и битки вътре в листите за преференциален вот. „Проблемът е комплексен“, допълни тя.

Нинова заяви, че засега в БСП не е обсъждана промяната на Изборния кодекс, но по думите й е малко вероятно да се пристъпи към крайната мярка за лишаване на избирателя от правото на преференция.

„Този начин на разпределяне на гласове категорично не е справедлив“, каза Нинова за казуса „Бат Сали“ в Кюстендил. Както Dnes.bg писа, Александър Методиев от ДПС, спечелил едва 800 гласа, ще влезе в Народното събрание от листата на партията в град Кюстендил след разпределянето на вота от чужбина. Решението на ЦИК предизвика протести в града. „Очевидно тук трябва да търсим съгласие за някаква промяна, така че реалните мандати да отразяват реалното гласуване на хората“, поясни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
3
 
! Отговори
Смислов преди 9 години
Смислена - в смисъл да е в парламента за да се облажи.БСП=ГЕРБ.
30
2
 
2
 
! Отговори
N преди 9 години
БСП смислена и аргументирана...то няма смисъл да съществувате освен ако на ДПС не им потрябвате иначе вече сте в историята!Единственият начин хората да се върнат към вас е ако бъдещите правителства оплескат нещата повече от вас но това засега е невъзможно,няма човек или партия която да нанесе повече загуби за една страна от *** комунист!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами да добро парче е защото е милионерка и има власт да за всичко става, я какви събки има на фона на беззъбия народ
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смисленно ще краде лъже и убива БСП е мафия
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корнелия какув *** съм ти приготвил на надървени въглища !
26
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
ХА, ха...!Това за смислената БСП е вица на деня!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още преди много години тази антибългарска, античовешка, измамна и престъпна организация БКП трябваше да бъде забранена със закон ! 44та - 89та е периода в който са се случвали НАЙ - ОГРОМНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!
24
4
 
4
 
! Отговори
тъпанар преди 9 години
то не опозиция ами то ви трябва забрана със закон на вас наглеци такива крадливи
23
4
 
5
 
! Отговори
25 преди 9 години
партийни интереси няма, има интереси на олигарсите, които стигнаха до там да си организират и протести против самите себе си. Уникален случай в световната манипулация и шашмалогия.
22
3
 
5
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Една *ра от 2 политически партии.СДС и БСП.Кариеристична и нахална.
21
3
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 25,На български или на майчин език?
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко *** които не стават за .....е..
19
5
 
8
 
! Отговори
асд преди 9 години
Нали нямаше да допускате ГЕРБ до властта, какво стана с тази опорна точка? Май отдавна се оказа, че работите против волята на народа.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нинова е добро парче да знаете
17
6
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Очакваме ГЕРБ да поеме отговорност да направи кабинет с другите десни партии."-И вие да сте чистички след свинщината която оставихте?!!Сядайте и се разбирайте като мъже!Приоритети-съдебна система,здравна система,образование..."Съединението прави силата!"В името на Родината!Промяната в онова недоносче на кюстендилската кресла е наложителна,за да няма повече подмяна на вота на БЪЛГАРСКИЯ избирател! Или по-скоро напълно нов изборен закон!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не бяхте "смислени и аргументирани", когато управлявахте?
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата загива, а те в опозиция.То бива политическа тъпанарщина, но всичко си има граница. Махнете се, да не пречите.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре е да се забрани БСП. Хубавото е, че вече нещата ще се подобрят- нормализиране цените на тока и на следващите избори АТАКА, АБВ и БСП да не влязат в Н.С. Нека по младите да научат истината, а тя е: От 1944г. до 1989г. България преживя най голямото бедствие руско-комунистическо робство. Тогава имаше огромна безработица и голяма бедност. След 1989г. започнаха да се изгравдат заводи. Благодарение на ГЕРБ сега имаме нови и хубави магистрали и нови заводи. НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът в партията е, че след 1990-та тя сама си създаде мутрите, сама разграби заводите, фалира България на два пъти в периода 1990-1997ма и куп други поразии. Тази партия трябваше да бъде разформирована.
12
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Весели шеги и закачки в понеделник сутринта