Бъдещият кабинет "да стъпи на ясни основи и принципи"!

Президентът Плевнелиев очаква по-умерен тон от страна на политиците
Обновена: 23 окт 2014 19:03 | 23 окт 2014 19:02, Анисия Иванова
193
Бъдещият кабинет "да стъпи на ясни основи и принципи"!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква от политическите лидери да се съобразят с вота на гражданите и с националния интерес при консултациите за съставяне на кабинет. „Вотът на българските граждани беше проевропейски и беше ясно послание за надграждане на демократичната държава. Това предполага по-умерен тон, по-малко реваншизъм от страна на политиците и много повече работа по националните приоритети“, подчерта Росен Плевнелиев преди началото на срещата на най-високо равнище на Европейския съюз, която се провежда в Брюксел.

Държавният глава беше категоричен, че форматът на бъдещата управленска коалиция ще бъде определен от самите политически партии, но е много важно тя „да стъпи на ясни основи и принципи“. Това е важно както за българските граждани и за стабилизирането на икономиката, така и за европейските ни партньори, добави президентът.

На срещата в Брюксел на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за изграждането на по-ефективна и конкурентоспособна европейска икономика, заяви пред представители на медиите държавният глава. Той подчерта, че заложените приоритети и цели в енергийния сектор ще бъдат следвани от държавите членки до 2030 г.
 
За България е особено важно, че сред обсъжданите теми са газовата и енергийна свързаност и енергийната ефективност, посочи още президентът и подчерта, че за страната ни е крайно време да стартира национални проекти по отношение на повишаването на енергийната ефективност.

„Трябва да си даваме сметка, че България е доста напред в постигането на някои от заложените параметри в енергийната политика на ЕС и се надявам, че ще бъдем достатъчно амбициозни да реализираме и зададените цели до 2030 г.“, добави Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на президенството.
 
В отговор на журналистически въпрос, за приемането на новия състав на ЕК от Европейския съвет, президентът подчерта, че не очаква вето от нито една от държавите членки. „Европейският съюз е силен, защото винаги успява да постигне консенсус по важните теми“, подчерта Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е,че много от страните в ЕС са със сериозна задлъжнялост и е въпрос на оцеляване на ЕС включването в съюза на Украйна за да се изолира Русия и най-вече Трансатлантическия проект за търговия и инвестиция м-у ЕС и САЩ като мощен монопол срещу останалите национални икономики.Мен лично тази ку**енски номер не ме радва.
52
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Добър вечер, Mr. Бийн.... Ясни основи, принципи... Лека нощ, Mr. Бийн
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току що прочетох Национална програма 2020,която е съгласувана с програмата Европа 2020.Заслужава да се чете увода и анализа накрая.Няма разлика с плановата политика при социализма освен в акцентите мобилност на човешките ресурси и конкурентна среда.Ше прочета и енергийната програма на Европа до 2030г.Но между това ,което се пише и онова,което се случва няма съвпадение.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Дачков нарича това недоразумение ,президент -*** ?
49
6
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Пак трябва да напиша хиляда коментара с различни никове, че Доган Ага ще ми спре лирите и ще трябва да бъркам в кофите!
48
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
По- леко бе колега, ти от тия наркотици вече не знаеш колко личности имаш...
47
3
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Господин Борисов е велик държавник, господин Плевнелиев е още по- велик държавник, той е даже империялист!
46
1
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Моето менте- плагиатотново е премахнат...-Това ги очаква дрОгаретезанапред и вреалния живот...
45
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Добре де, давам им пет минути на каурите да лелекат за тая ***. Аре пишете, охххх, оооооо!!!
44
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият в целия свят, който напсува Путин в лицето. Благодаря ти, Росене!
43
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До КонсенсусБез никакво церемонене ни затвориха работещи ядрени блокове------------Напротив, спирането на блоковете беше една много умна стъпка, защото икономиса много пари.
42
0
 
3
 
! Отговори
Zlatko Jeleto преди 9 години
Кошмар не ме бий, неее! Аааооуууу, нееееееееееееуеу!
41
6
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Моето менте- плагиат отново е премахнат...- Това ги очаква дрОгарете занапред и в политическия живот...
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, следващия път се довери на инстикта си и сложи магарето за президент.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля ви, не споменавайте за това измисленото от снимката, защото от както съществува България, такова мекотело, *** и каквото да го наречем не е имало. И дай боже повече да няма!
38
0
 
11
 
! Отговори
GANDI преди 9 години
СТАЧКААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
20
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** си върши прекрасно работата и от 120 коментара е оставил тук 40...- много правилно...- тук да не сме партийния клуб на "Атака"....
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега гледам по СКАТ как агент Иван и В.Симеонов се въртят като мажоретки само и само да оправдаят подлагането си на ГЕРБ и предателството спрямо избирателите си.Правителствата в България по принцип са плод на най-долни и отвратителни политически сделки и предаване на интересите на клетите избиратели!Затова или тъпчем на едно място или копаем надолу!
35
2
 
9
 
! Отговори
лекар- психиатър преди 9 години
За лудницата съм,за лудницата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
8
 
2
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 9 години
Другарю комунист прекръстил си на социалист , но останал все така *** и кух от 39 , защо срамиш името на хан Крум . Ти не заслужаваш да ходиш по улиците , а си за лудницата. Жалка партия с жалки хора.