Бъдещият кабинет "да стъпи на ясни основи и принципи"!

Президентът Плевнелиев очаква по-умерен тон от страна на политиците
Обновена: 23 окт 2014 19:03 | 23 окт 2014 19:02, Анисия Иванова
193
Бъдещият кабинет "да стъпи на ясни основи и принципи"!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква от политическите лидери да се съобразят с вота на гражданите и с националния интерес при консултациите за съставяне на кабинет. „Вотът на българските граждани беше проевропейски и беше ясно послание за надграждане на демократичната държава. Това предполага по-умерен тон, по-малко реваншизъм от страна на политиците и много повече работа по националните приоритети“, подчерта Росен Плевнелиев преди началото на срещата на най-високо равнище на Европейския съюз, която се провежда в Брюксел.

Държавният глава беше категоричен, че форматът на бъдещата управленска коалиция ще бъде определен от самите политически партии, но е много важно тя „да стъпи на ясни основи и принципи“. Това е важно както за българските граждани и за стабилизирането на икономиката, така и за европейските ни партньори, добави президентът.

На срещата в Брюксел на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за изграждането на по-ефективна и конкурентоспособна европейска икономика, заяви пред представители на медиите държавният глава. Той подчерта, че заложените приоритети и цели в енергийния сектор ще бъдат следвани от държавите членки до 2030 г.
 
За България е особено важно, че сред обсъжданите теми са газовата и енергийна свързаност и енергийната ефективност, посочи още президентът и подчерта, че за страната ни е крайно време да стартира национални проекти по отношение на повишаването на енергийната ефективност.

„Трябва да си даваме сметка, че България е доста напред в постигането на някои от заложените параметри в енергийната политика на ЕС и се надявам, че ще бъдем достатъчно амбициозни да реализираме и зададените цели до 2030 г.“, добави Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на президенството.
 
В отговор на журналистически въпрос, за приемането на новия състав на ЕК от Европейския съвет, президентът подчерта, че не очаква вето от нито една от държавите членки. „Европейският съюз е силен, защото винаги успява да постигне консенсус по важните теми“, подчерта Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
13
 
! Отговори
вмa преди 9 години
Цецкa Цaчевa към Мaгдaленa Тaшевa в едно от тв предaвaниятa:Ние ненaпрaвихме и нерaзпечaтaхме своя прогрaмa, зaщото всичките си пaри ги дaдохме нa пострaдaлите от нaводнениятa.Сидеров и колегите му сa единствените политици нa фонa нa сбирщинaтa от бизнесмени, фирмaджии, кокошкaри, олигaрси и милионери.Те единствени рaзбихa схемaтa кaто,дaдохa конкренти обещaния и aнгaжименти, лукс в политикaтaНa всичкото от горе и посочихa пътя зa постигaнетоЕдин Орбaн е достaтъчен зa дa спестя думи
32
2
 
14
 
! Отговори
Консенсус преди 9 години
За какъв консенсус говориш, бе, продажник? Имаш пред вид диктат! Без никакво церемонене ни затвориха работещи ядрени блокове, спряха жизнено важни проекти като Белене и Южен поток, и т.н. и т.н. Остана само да гледаме тютюн. Младежта е изгонена, селата са обезлюдени, нацията загива. Те това са нашите консесусни политици - по-жестоки и безпощадни и от башибозуците. Само и само да замъкнат по някой милион от безкрайните си далавери на наш гръб. Това са му националните приоритети!
31
0
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТА преди 9 години
До МарксТочно така! Не прие да се допусне банкова ваканция както са предложили от ДПС и са я подкрепили Герб и Орешарски заедно с финансовия министър тогава Чобанов който сега е депутат от ДПС. А банкова ваканция означаваше повсеместна паника сред вложителите и рухване на борда,парите от КТБ никой нямаше да ги търси.
30
0
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Действали са чрез подставени лица и обръчите от фирми!
29
0
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Скоро ще настъпи българската Коледа!!!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
03,11,2014 нека всички предатели като този на снимката се чувстват в опасност
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принципи на две скорости - сутрин предна , а вечер задна
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сънирай,гледай само да не те сънират руснаците ...
25
1
 
19
 
! Отговори
СМЪРТ! преди 9 години
Тоя клоун няма ли да се скрие някъде и да умре най-накрая, по-бързо ако е възможно!!!
24
1
 
13
 
! Отговори
Бъдещият .... преди 9 години
... кабинет ще стъпи на ясно те основи и принципи на Тиквата.
23
1
 
15
 
! Отговори
Милена преди 9 години
Тъкмо писах и отговорих на Маркс с коментар 21 и коментара и неговия гледам че изчезна. Боже,съжалявам че и него са баннали пича!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази снимка на Роско от годините когато беше тинейжер ли е, нямате ли някоя днешна снимка ?ТОЙ НЕ Е МОЯ ПРЕЗИДЕНТ : Росен Плевнелиев декларира подкрепата на България за европейската интеграция на Турция. България вижда възможности в успеха на съседна Турция, заяви президентът Росен Плевнелиев . Успехът на Турция е много важен за България. А твой ли е ?
21
0
 
9
 
! Отговори
Милена преди 9 години
До Маркс 21ко става сладур,що така се трие тук бе? На статията изписва че има 70 коментара а кат се отворят са 25!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За 1-ви път виждам такова чудо!
20
23
 
3
 
! Отговори
РУСИЯ ВОДИ ПОЛИТИКА преди 9 години
Плевнелие стана истински президент като каза:"РУСИЯ ВОДИ ПОЛИТИКА ОТ 19 ВЕК!"Браво истински мъж!
19
0
 
13
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
DA SE VRASHTAT PARITE SAMO NA VLOGITELI S VLOGOVE DO 10000LV.VSICKI PARI NAD 10000LB. SA KRADENI.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И aз веднъж бях победител но не успях дa създaм кaбинет
17
13
 
2
 
! Отговори
морския преди 9 години
хубав е ,секси президент имаме!
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Президент, ако не слушат, дърпай ушите , нехранимайковци такива...................
15
0
 
11
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Много си кюмпетентен/кумпетентен" бре!
14
1
 
8
 
! Отговори
къде сa коментaрите преди 9 години
Крaвaтa нa пешо срути огрaдaтa нa чочо