Абсурдно е да се сменят закони заради един случай!

Манолова: Някои партии опитват да разтакават решението за КТБ
34
Абсурдно е да се сменят закони заради един случай!
Мая Манолова Снимка: архив, БТА

БСП няма да гласува за правителство с премиер Бойко Борисов, защото е опозиция, заяви социалистката Мая Манолова. Тя припомни, че границата между управляващи и опозиция се определя от начина, по който се гласува за правителството и за държавния бюджет.

Още по темата
Социалистката още веднъж обяви, че БСП е против оздравяването на КТБ с публични пари.

„Ние сме за това да бъде приложен законът при това в предвидените в него срокове, а не да се разтакава този въпрос, за да могат и вложителите да получат своите спестявания в техния гарантиран размер”, заяви Манолова.

Според нея е абсурдно да се променят закони заради този случай.

„Това, което прозира зад вчерашното решение на бюджетната комисия, е опитът на някои политически сили да разтакават решаването на проблемите около КТБ“, настоя Манолова.

Тя смята, че се създава впечатление, че въпросът с решаването на случая с КТБ ще се връзва със съставяне на правителство, което по думите й е неприемливо.

Социалистката съобщи, че депутатите от БСП са внесли промени в Кодекса за социално осигуряване за удължаване на срока за ранно пенсиониране на заетите в първа и втора категория труд.

С измененията се предвижда срокът за сега действащите разпоредби, които изтичат в края на годината, да бъдат удължени до края на 2017 година.

Ако промените станат факт, това ще струва на бюджета 21 милиона лева и ще засегне 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: кабинетМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие не сте опозиция, вие сте контра! Питам се докога *** от БСП и ГЕРБ ще си правят сечено? Писна ни от театри. Говоря по принцип, не само за този случай. Седнете си на задниците и работете за държавата най-сетне!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата контролира.И тъй като "мафията си има държава",какво следва от това.Дребните вложители,които в КТБ не са кой знае колко много не могат да си получат спестяванията поради депозити спечелени с непочтеност и наброяващи милиони.Фалитът на банката е задължителен,та и другите банки да се позамислят върху своите практики
26
1
 
4
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Няма да коментирам думите на Мая-картечарката , тя говори без да мисли. Доказателство- защо сменихте закона за МВР само и само Дилян Пеевски да стане шеф на ДАНС. Защо направи лично ти такъв *** закон за изборите и сега всички от Дупница и Кюстендил да те псуват за бат Сали. И още много защо .
25
1
 
0
 
! Отговори
работник преди 9 години
Крайно време е да се спазват законите и да се носи наказателна отговорност-това е проблемът на д-вата ни.Не може депутатите да получават толкова високи заплати,а продукцията им да е нулева.На другите работни места като сгафиш те уволняват,наказават,глобяват,съдят и пр.А тук става дума за гигантска кражба и както винаги гражданите го отнасят.Цацаров да се взима в ръце и да събере достатъчно доказателства,та да могат да издържат в съда.Всичко друго е празни приказки.
24
0
 
0
 
! Отговори
до тъпаците преди 9 години
да фалират банката и да плащат гарантираните влогове. да ама ще вземат заем който вие *** ще плащате . това са 2млд.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ви бъда благодарен не сравнявате България със страни които нямат Валутен бор ди могат свобдно да си печатат пари колкото си поискат.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и този заем кой ще го изплаща - народът! Защо трябав да се тегил заем, за де са спасяват парите на олигарсите, при положение че те са поели някакъв риск? нека да фалира и да се действа по закон! Изплащаен на гарантирани влогове до 100 000 евор и непокриване на всичик суми над тази! лакомията не трябав да се поощрява.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maiche, tochno zaradi edinsluchai se smeniat zakonite.
20
1
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Манолова,кажи на Ангел да повика Митю Ганев и той ще ви намери веднага парите на КТБ.Той Митю знае как.
19
0
 
0
 
! Отговори
ми хубаво! преди 9 години
Ми да се сменят!
18
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Вие наистина незнаете какво пишете. Паричен съвет да БНБ не може да печата но затова има инструменти с които всяка година държавата емитира дълг дебилченца. Няма банка която да не е правила същите схеми и който е точил да си го разследват но това не е проблем на спасяването дебилченца. Ако помнит Лиман Брадърс която имаше дупка 800 ммлрд беше продадена на 3-я ден тъй че не ми обеснявайте докато гледате порно и някой ви е дал 50 лв да пишете тъпотии тука
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maiche ne ti viarvam. Peevski ne ti li beshe drujka ?
16
4
 
2
 
! Отговори
нана преди 9 години
Како ще спреш ли да даваш мнение .Нещастница смотана .Подай си оставкта и *** стани шеф на чисточките в Кюстндил.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kradenite pari sa otishli v djoba na bankerite , peevski, cvetanov pod forma na lihvo .Maikata na Peevski kolko pari smakna ot bankata. Tazi banka e rabotila za svoite sobstvenici. Sobstvenicite sa kradci koito triabva da badat obezglaveni predi da im vzemat parite, zashtoto ako gi ostaviat s glavite niama da mogat da im vzemat kradenite pari.
14
3
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
вие верно сте тиквеници или нямате основно образование. Какво значи КТБ ОДЪРЖАВЯВАНЕ тапунгери означава контрол или 51% собственост от капитала. Този капитал се прехвърля, купува дарява и т.н . Държавата ако даде 2млрд заем да оздрави банката ще стане ГЛАВЕН акционер за да има интерес да си прибере парите и после да продаде банката. Това се прави *** в цял свят и държавата ако е хиттра ще генерира пари от цялата ситуация. Ако я фалира фонд събиран 14 години с на всички ни парите гори.
13
1
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Държавата става собственик . ти си откровен лъжец и ***...Та нали и досега....БНБ, ДАНС, Финансов контрол към МФ контролираха нещата....Целта е да се изтегли заем, който в крайна сметка ние ще платим.
12
6
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
да *** банката го връща както при ***. Кредита който не се обслужва ще стане проблем на съдебен изпълнител не на банката дебилчо. И нали това казвам маломник ДЪРЖАВАТА СТАВА СОБСТВЕНИК демек тези пари 2мрд + 2млрд от АКЦИОНЕРИТЕ + 2 МЛРД от ФОНДА = 6 млрд ГИ КОНТРОЛИРА ДЪРЖАВАТА дебилчо.
11
1
 
6
 
! Отговори
2913 преди 9 години
Докато управяваха и държаха цялата власт в ръцете си , се чудиха каква схема и каква далавера да завъртят , уляха се от кражби и пладнешки обири , докараха държавата до моментното и състояние и днес си позволяват да съдят и акъли да дават.
10
2
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
*** какво значи заем от 2 милиарда. Кой ще го връща. Банката ли? Та тя не може да се оздрави по простата причина,че никой няма да и върне кредита и няма на света длъжник , който да има обезпечение на кредита си от 2% и да има намерение да върне кредита. Ти ако имаш фирма с капитал примерно 10 лв. Напълно достатъчно по ТЗ и ти отпуснат кредит от 100 милиона. ще го върнеш ли. Дори и да те осъдят ще загубиш САМО КАПИТАЛА НА ФИРМАТА. Така че *** продажна защо не ходиш да го духаш!
9
5
 
7
 
! Отговори
патрио преди 9 години
Аз пък не искам да ми вдигат данъците тъпите БСП-ри parliament.bg/bills/43/454-01-31.pdf понеже не могат да измислят нищо смислено . За КТБ много ясно казаха на комисията че ще се спаси със ЗАЕМ (2млрд) не с безвъзмездна подкрепа на държавата и при условие че държавата е собственик на контролния пакет тъй че стига популизъм и ревящи хорица които ги е страх да не ги минат. Четете малко и се озъртайте че БСП както ви говори "социално" така ви го набива *нално.