Коалиция с ДПС за КТБ е смешна спекулация, обяви ГЕРБ

Стоянова: Не може да си позволим оздравяване с публични средства
Обновена: 30 окт 2014 16:20 | 30 окт 2014 16:20,
40
Коалиция с ДПС за КТБ е смешна спекулация, обяви ГЕРБ
Менда Стоянова. Снимка: архив, БулФото

Няма скрити договорки за КТБ, а спекулациите, че има плаващо мнозинство между ГЕРБ и ДПС, са просто смешни. Това обяви шефката на временната бюджетна комисия в парламента Менда Стоянова.

Тя реагира остро на коментарите, че обединението на двете формации е довело до решението за КТБ и припомни, че освен ДПС, за оздравяването на банката са гласували и АБВ, ПФ, БДЦ и „Атака”. „Само РБ и БСП гласуваха против”, каза депутатката.

Още по темата
„Ако ние управляваме с правителство на малцинството, ще търсим за всяко наше смислено решение максимална подкрепа. Ще я търсим преди да формулираме решението, както сме я търсили за тези текстове”, каза още Менда Стоянова.

Тя предположи, че медиите ще продължат да търсят под вола теле и ги увери, че скрити мнозинства няма.

Шефката на временната бюджетна комисия съобщи, че утре в пленарна зала парламентът ще задължи БНБ до три календарни дни да представи разчети, подкрепени с финансови обосновки, за макроикономическия ефект и ефекта за държавния бюджет от действията, които предстоят по отношение на БНБ.

Стоянова беше категорична, че при оздравяването на КТБ в никакъв случай няма да се допусне участие на публични средства „в размери по-високи от тези, които биха били ангажирани, ако се платят влоговете на гарантираните вложители".

"Тоест държавата не може и не трябва да си позволява оздравяване с публични средства. Ние продължаваме да считаме, че това е основният параметър и оставаме на него”, каза депутатката от ГЕРБ.

Тя обясни, че промяната в Закона за кредитните институции се прави, за да се даде време на инвеститора, който иска да вложи 1 млрд. евро в КТБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Менда СтояноваГЕРБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще търсим за всяко наше смислено решение максимална подкрепа. Ще я търсим преди да формулираме решениетоПодкрепа преди да се формулира решението?