Вучков обеща: Без политизиране в МВР!

Новият министър се обяви за промени в Закона за МВР
Обновена: 7 ное 2014 17:01 | 7 ное 2014 15:49, Веселина Йорданова
8
Вучков обеща: Без политизиране в МВР!
Снимка: БТА

Новият МВР шеф Веселин Вучков обеща в системата да няма политизиране. При приемането на поста от предшественика си Йордан Бакалов Вучков се обяви за ясна линия между политическото и професионалното ръководство на вътрешното министерство.

Министърът се надява до средата на следващата седмица да има яснота кои ще са членовете на политическото ръководство и посочи, че за да реши за професионалното ръководство, ще му трябва време, предаде БТА.

Вучков, който влиза отново в министерството, но този път като министър, след като беше заместник, заяви, че е сред критиците на новия закон за МВР и ще разчита на парламентарна подкрепа той да бъде променен.

Министърът поиска срок от една седмица, за да представи идеите си за реформи в МВР, но на този етап министерството имало нужда най-вече от стабилност.

Според него съставът се е поуморил от непрекъснатите, ежегодни реформи. „Самият факт, че за две години имаме пет министъра, показва, че е необходимо ние, като наследници на този отговорен пост, да проявяваме поне елементарна последователност”, смята той.

Йордан Бакалов, който беше служебен вътрешен министър, пожела на наследника си физически сили и да продължи деполитизацията на системата на МВР.

По думите на Бакалов вече били готови документите за поетапната подмяна на автопарка на МВР, както и за подписването на споразумение с мобилните оператори за SMS оповестяване при природни бедствия.

Според Бакалов решение веднага трябва да се търси за миграционния натиск по границата. Той добави, че ще наблюдава работата на наследника си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
2
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Съкращаване на 50% числения състав на МВР. Не може МВР да има бюджет 1,5 млр. а образователното и здравното по 700 млн. За това няма да се развиваме.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко??? Че откога МВР не е политизирано. То си е миинистерство, а министрите си се избират от политическа класа. Така че моля без простотии.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън на турците от МВР.
2
1
 
9
 
! Отговори
кк преди 9 години
Боже Господи!!!Кой говори, че няма да има политизиране в МВР????На политизираното лице, което някога е работило в тази система!!!
1
1
 
10
 
! Отговори
ЦЦ преди 9 години
Махни веднага Гл. недоразумение/пардон/секретар...оти не става за *** зеле...