След 4 г. ще са готови "Струма" и "Хемус", обещава Павлова

Тунелът под Шипка е третият приоритет
86
След 4 г. ще са готови "Струма" и "Хемус", обещава Павлова
Снимка: Булфото, архив

"След 4 г. ще са готови "Струма" и "Хемус", уверява в интервю за "24 часа" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Още по темата
По оперативна програма "Транспорт и инфраструктура" има пари само за лот 3 на магистрала "Струма" - Кресненското дефиле, където един от обсъжданите проекти предвижда три тунела и километри магистрала.

"Сега правим проектиране на този лот и ОВОС, като търсим най-доброто съчетание между икономически изгоден, екологично подходящ и най-вече технически изпълним проект. Това ще даде възможност да намалим цената и със спестените средства да започнем да строим "Хемус", докъдето стигнем. За останалото трасе ще търсим финансиране от ЕИБ и Световната банка", обяснява Павлова.

И допълва, че тунелът под Шипка е третият приоритет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама праскиньо, вие за 3 години едвам построихте 100 км от Тракия, а за 4 години ще построиш 270 км липсващи от Хемус за да свържиш Ябланица с Шумен ли ***, овца???Баси наглата популистка ***!
6
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бих казал, браво! Доказано е, че наличието на магистрала води до растеж в бвп в районите, които в построена! Така че и пенсионерите ще има какво да ядат и младите какво да раблтят!
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От България трябва да остане само една територия с магистрали - тоест транзитна територия към Европа и Азия. Затова се строят усилено магистрали. Едмонд дьо Ротшилд и казал през 1997 г. че в 2030 г. няма да има нито българи, нито България.
4
5
 
13
 
! Отговори
НФСБойко преди 9 години
Карам си аз,вчера по магистралата на Бойко и изведнъж.... опаа, масата свърши.
3
15
 
15
 
! Отговори
Гарван преди 9 години
Всичко оправиха пенсии, заплати,безработица и сега започнаха да правят и магистралите. А бе Павлова,това да ви е някаква мания да правите магистрали???Няма лошо,правете си ги,но преди всичко подобрете живота на българина.Да не говорим,че второкласните и третокласните пътища са в плачевно състояние,но пукали ви за тях...едва ли,както и за пенсионерите.Освен пенсионерите да се научат да ядат магистрали
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагло прасе.
1
7
 
14
 
! Отговори
оня преди 9 години
Да бе чак пък и Хемус .....