Вълчев за дрязгите в РБ: Лидер се става, не се избира!

"Единството има нужда да узрее, няма защо да се пришпорва"
15 ное 2014 17:06,
25
Вълчев за дрязгите в РБ: Лидер се става, не се избира!
Даниел Вълчев Снимка: архив, Булфото

Хората очакват от Реформаторския блок реформи. Нека да дадем няколко месеца на нашите министри, да видим на какво са способни, само ще приказват ли и все Космосът ще им е крив, или наистина ще направят някакви реформи. Това коментира пред БНР проф. Даниел Вълчев – член на Движение „България на гражданите“, част от Реформаторския блок.

Още по темата
"Ако направят, може би там ще се роди истинският лидер на бъдещото дясно обединение. Лидер не се избира, лидер се става", подчерта Вълчев. По думите му хората очакват резултати, а не хаотично и нафукано говорене.

Вчера от партията излязоха с декларация, в която се казва, че е неподходящо и контрапродуктивно да се провежда конгрес в този момент. Те констатират и високо равнище на недоверие между част от партиите в Реформаторския блок.

Даниел Вълчев подчерта, че биха приели всеки лидер, който е готов да поведе Блока, но не като лидер на една от партиите, а на този, който би имал силата да обобщи това, което различните хора в РБ мислят, и да покаже, че отвъд приказките той е готов и с конкретни действия. "Имаме нужда да узрее едно такова единство. Няма смисъл тази работа да се пришпорва", смята Вълчев.

"Като искаш да си лидер, според мен е абсурдно единия ден по телевизията да обясняваш как никога няма да допуснеш Борисов да бъде премиер, защото ще изневериш на избирателите, а две седмици по-късно да не могат да те изгонят от кабинета му. Това не е сериозно поведение. Нека да се уважаваме и да се опитаме да изградим доверие", посочи още той.

По думите му разногласия в Блока е нормално да има, но пък парламентарната група работи добре и балансирано.

Вълчев отчете още, че коалицията за управление не е лесна, но страната се нуждае от правителство. "В момента този компромис си заслужаваше. ДБГ няма нито един министър и министерство. Нито кадруваме, нито се опитваме по някакъв начин да извлечем блага от тази работа - напротив. Готови сме обаче да подкрепим нашите представители в изпълнителната власт безусловно", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 години
Даниеле, аз никога не съм бил лидер, а това че ме избраха за лидер какво промени? Нито се става лидер, нито се избира. Така, че и ти не си лидер щом правиш такива погрешни разсъждения. Иначе и ти го вадиш голям на думи. Да ви е хал на всички българи кратуни кухи!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кара хубаво ново BMW човека, случайно го видях на улицата.Иначе друго не ме впечатли в него.Политиката е голям келепир, затова се натискат да са вътре
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква тлака се е вихрила само по БНР Един ренегат и един ретроград са си хортували безсмислици,разказвали са си плоски вицове и са нахъсвали червени бабички.И това за сметка на данъкоплатеца.Докога така?!
13
1
 
8
 
! Отговори
Млък преди 9 години
Този докога ще досажда на публиката? Никой не се интересува от това, което казва и мисли корумпирания Вълчев.Никой!
12
1
 
4
 
! Отговори
Крифчо преди 9 години
Става се доктор и доцент/титла в РБ/ когато си министър. *** милиционерска.
11
0
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Когато говориш за реформи, си говорител,а когато правиш реформи си реформатор....
10
8
 
3
 
! Отговори
Истината няма лице преди 9 години
Не харесвам Вълчев и не го уважавам, но когато е прав - ПРАВ Е!С менторски тон, криви усмивчици и мазен наратив (с брадичка или без) "некои другари" не само няма да станат нещо повече от "мъжки секретарки", но и ще отблъснат и малкото си избиратели. Как не разбраха, че с преврати и "яхвания" нищо не се постига, не знам. И който отрича думите му, просто не застава зад истината, а защитава тролски интересите на едно крило в РБ.
9
5
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Слушах Вълчев в Деконструкция при П.Волгин! Вълчев е изключително коректен в преценката си за живота и процесите в спраната! Прагматичен, здраво стъпил на земята! Перефразирана : Ако говориш за реформи без да правиш такива си само говорител, реформатор е онзи който осъществява/провежда напрактика реформите!
8
5
 
5
 
! Отговори
КУКУкуневица преди 9 години
Даниел Вълчев подчерта, че биха приели всеки лидер, който е готов да поведе Блока, но не като лидер на една от партиите, а на този, който би имал силата да обобщи това, което различните хора в РБ мислят, и да покаже, че отвъд приказките той е готов и с конкретни действия/Рамадан Мъдев-това се отнася директно за теб!/.
7
2
 
15
 
! Отговори
български ИДИОТ! преди 9 години
ОБИГРАН социалистически *** е Вълчев!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Вълчев е ченге на ДС,КГБ...Аре къшшшшшшшш ***....от НДСВ...Марш от политиката и не се връщай повече!?
5
2
 
14
 
! Отговори
човек преди 9 години
Този ***, да спре да се прави на интересен,че може на края да остане с *** в устата, а може би и на това да се надява.
4
1
 
16
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ами РБ си има естествен лидер, но не и в *** глави на Вълчев и апаратната му дружинка в ДБГ. Защото избиратели на ДБГ вече няма - набийте си го в кратуните!И докога този *** ще се изказва от мое име като избирател на РБ? Пълен *** и корумпиран до безобразие, протеже на Гоцев и компания. Кунева или да се еманципира от него, или отива в небитието заедно с него.
3
6
 
7
 
! Отговори
ж.стоев преди 9 години
Я ходи извикай дружката си Орешарски и им разваляйте седянката на така наречените :реформатори: Те и без друго ще се разпаднат защото по скоро аз ще стана амер поданник отколкото Кунева е реформатор
2
1
 
17
 
! Отговори
Rusofob преди 9 години
Остава да кажеш и ..."как се става лидер"!Вероятно,като Кунева,която мисли,че като поиска и ще стане лидер! С апаратни игри,научени от Пръмов!?Или като се словоблудства И ренегатства,като теб!?ДА,АМА,НЕ!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изпечен мошеник!