БСП стяга редици за местния вот

Партиите в управлението ще се разберат за Орхан Исмаилов, смята Миков
Обновена: 25 ное 2014 15:34 | 25 ное 2014 15:30, Камелия Цветанова
36
БСП стяга редици за местния вот
Снимка: БТА, архив

БСП трябва да вземе мерки, които да доведат до засилване на политическото влияние на левицата преди местните избори през есента на следващата година, смята лидерът на партията Михаил Миков.

Още по темата
„Работим по кръг от организационни мерки, които да доведат до засилване на политическото влияние в навечерието на местните избори, включително и промени в различни ръководства“, заяви той след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Според него към пролетта левицата трябва да е в състояние, което да й даде перспективи преди местния вот.

Заради това през втората половина на декември по-малките от 19-те партийни организации, където ще има реформи, ще проведат отчетно - изборни конференции, а през януари това ще направят и по-големите, на които им е нужно повече време.

Въпреки това обаче едва ли ще има конгрес на БСП с пълен цикъл отчет и избори, макар и да се чуват гласове за провеждането на такъв от партийци, а само работен с цел оздравяване на партийните организации.

„Има мнения за пълен цикъл отчет и избори, но аз не споделям това виждане, както и Националният съвет. Тук става въпрос за определени амбиции, които не биха заздравили позициите на партията“, коментира Миков. 

Относно заплахата на ПФ, че ще оттегли подкрепата си от правителството, ако Орхан Исмаилов остане зам.-министър на отбраната, Миков прогнозира, че партиите във властта ще се споразумеят.

„Ще постигат разбирателство по този въпрос, чак толкова драматизъм за един зам.-министър...“, коментира соцлидерът.
 
Той определи като „фрапантен пример на дисфункцията в правосъдната система“ изчезването на тефтерчетата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, в което фигурираха инициали, еднакви с тези на известни политици.
 
Според Миков обаче проблемът е, че законът за комисията не е променян и тя продължава да съществува във формулата „Златанов“.

„Това са индикации, по които ЕК ще ни дава оценки и споделям очакванията на Меглена Кунева, че констатациите в него няма да са леки“, призна лидерът на БСП. 

Миков съобщи, че левицата ще внесе промени в законодателството, свързани с прозрачността при бюджетните разходи.

БСП предлага с изменение на Устройствения закон за бюджета да се запише, че на сайта на Министерството на финансите се публикуват разходите за командировки, заплатите и гражданските договори на всички администрации в страната.

„Такъв закон има в САЩ, закон за прозрачността, и в условията на криза на свиване на бюджетните разходи такава инициатива е наложителна“, мотивира предложението на социалистите Миков.
 
Отделно БСП ще внесе и промени в Закона за средното образование, защото не приема искането на ГЕРБ и частните училища да получават финансиране от държавата.

„Със законопроекта ще се търси еднакво ниво на масово образование, за да се гарантира масов достъп на всички деца, защото има разлики и проблеми в различните училища, особено в селските райони. Търси се решение за гарантиране на ниво на грамотност при завършване на всеки един образователен етап“, обясни Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: БСПизбориКонгресМиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 9 години
До Анонимен: КАКТО ПРОСТИ СДС ЛИ ? ДА , АМА НЕ ! БСП НЕ Е БИЛА ЛИКВИДАТОР НА БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА НЕ Е ПРАЩАНА ОТ НАРОДА СИ НА СМЕТИЩЕТО ! НЯМА И ДА БЪДЕ ПРАТЕНА ! А ,ВИЕ ГОСПОДА СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИ , СИ ПРИГОТВЕТЕ ПРОТИВОГАЗИ ,ЗАЩОТО ПРЕДСТОИ ПОРЕДНОТО ВИ ЗАХВЪРЛЯНЕ НА СМЕТИЩЕТО !
20
0
 
1
 
! Отговори
ЛЮБО преди 9 години
До един брой НЕгласувал: ПРАВ СИ ЗА ЧЕРНОМОРИЕТО ,НО ЩЕ ДОПЪЛНЯ ОЩЕ И ТОВА ,ЧЕ ТОЧНО ТАМ ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ НА БСП ,СЕ КЛАНЯТ НА ГЕРБ И КАРАТ ХОРАТА СИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ ! ИМА СЛУЧАИ В ОТДЕЛНИ ОБЩИНИ ,КЪДЕТО ПОРАДИ РОДНИНСКИ И БРАТОВЧЕДСКИ ПРИЧИНИ ,ЦЕЛИ ОБЩИНСКИ ПАРТИНИ ОРГАНИЗАЦИИ СА ПРИНУДЕНИ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ СИ ,ДА ГЛАСУВАТ ЗА КМЕТ ОТ ГЕРБ ,КОЕТО ЗНАЧИ И ЗА БЮЛЕТИНАТА НА ГЕРБ ! МИКОВ ,НЕ СЕ ЧУДИ ,А ОТИВАЙ НА МЕСТО И УДРЯЙ ТЕЗИ ВЕЛМОЖИ !
19
1
 
2
 
! Отговори
jhoto преди 9 години
Така да ви стегнат за гушките,че един жив от вас гадове мръсни да не остане!Червени ***.
18
1
 
3
 
! Отговори
БСП и ДПС преди 9 години
"чак толкова драматизъм за един зам.-министър", каза Миков. Миков продължава да си харесва протежетата на двете етнически партии,въпреки че една от причините БСП да загуби толкова много гласове е назначаването на кадри на ДПС за обл.управители, министри,зам .министри и т. н. Миков изобщо не е разбрал защото БСП загуби властта. Бо рисов ако продължава да действа по същия начин поддръжниците на ГЕРБ драстично ще намалеят.
17
0
 
2
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
На Черноморието борбата за местния вот е на живот и смърт! ! Много милиони се наливат и още повече милиони се присвояват!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, свърши се вече, това беше. Бабите умряха, а и продължават да умират. На следващите избори и толкова няма да има. Бог да прости БСП!
15
2
 
3
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Точно така, щом става въпрос за пари и власт, всички ще се споразумеят, за да не изпуснат кокала. Видяхте колко струват националистите от Атака и Патриотичен фронт - и двете партии са участвали във властта и то не с кой да е, а с турците от РБ и ДПС, които така плюха.
14
3
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Другари ,предлагам за начало да нападнем няколко мандри за да си набавим сирене и кашкавал че цената в последно време отиде нагоре.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 25г. демокрация много внимателно, и в много редки случай използвам думата комунист,но тоя сайт ми къса нервите! Какво и да напиша, ако не е с виждането на *** ме трие!Да те *** и свободата на словото.................
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стягай мишо добитъка докато още мърда.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сипете му бързо едно на тоя, много жадно гледа
10
7
 
16
 
! Отговори
Михаил е умен преди 9 години
Тактиката на Миков е убийствена! Човека не иска избори през март- април защото макар рейтинга на Герб да се е сринал ако има избори ще имат около 60 депутата,не 84 като сега,а БСП пак 40. Михаил желае да управляват поне до местните избори за да се сринат тотално и Герб след като следващата есен бъде свален предсрочно да е на границата за влизане в парламента от 4%. 4% са 150 хил. гласа,за Герб ще останат да гласуват само клиентелистите облажили се от тяхната власт и на държавна хранилка.
9
11
 
10
 
! Отговори
..I преди 9 години
До L.Самокритиката не е позволена в редиците на червените кхмери.
8
12
 
9
 
! Отговори
L. преди 9 години
Нито един анализ не чух в посока "Защо изгубихме изборите и кога най-сетне ще разкараме остатъците от номенклатурата от бай тошово време още?" В смисъл, не чух смислен анализ. Оттук насетне БСП ще отиде в канала. Само чудо може да ги спаси.
7
7
 
12
 
! Отговори
Прав си преди 9 години
До Васко ПетевТактиката на Миката е страхотна,изпипана,брилянтна. Ето този на снимката ще погребе партия Герб и ще я заличи от лицето на земята.........
6
15
 
17
 
! Отговори
Васко Петев преди 9 години
Михаил Миков в сравнение с Буда Борисов е айнщайн!Разликата е огромна!Мишо,разбий ги тотално. Ти сега чакаш своя час,искаш да не пада правителството,да се разберат за да може съвсем да си сринат рейтинга и след това да се върнете на бял кон. Хитър си Мише,с вас сме. Убий ги завинаги!
5
14
 
7
 
! Отговори
До Стойко преди 9 години
*** си ти! Кого ще смажат! Теб ли? *** комунист, повече от 14 % няма да вземат!
4
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
кои редици стягаш др миков на склерозиралите старци я виж ил йотова и г пиринскиколко добре се наредиха в редичката срещу 20000 евро на месец ами ев узунов и дъбовте не могат да си закопчаят ризите вече
3
11
 
13
 
! Отговори
Стойко Пеев преди 9 години
На местния вот ще ги смажете Мишо,и след него ще поискате и предсрочни парламентарни избори защото нагласите в обществото ще бъдат променени. Герб тогава ще бъде мразен тотално след като прие- 4.5 млрд. заем/3 млрд. външен и 1 млрд. и 500 млн. вътрешен/,отново облагане с 10% лихвата на влоговете на хорицата,вчера приеха отпадане на необлагаемия минимум и вдигане на детските за над 3-то дете/разбирай ромите/,след като замразяват отново доходите/заплати и пенсии/. Времето е ваше Мишо,размажи ги.
2
0
 
6
 
! Отговори
нана преди 9 години
Щял да се кандидатира за президент .Втори Елцин.