Борисов да се обади, имаме телефони! После ще решим!

Патриотите искат премиерът лично да им каже решението си за Исмаилов
Обновена: 26 ное 2014 10:01 | 26 ное 2014 10:01,
71
Борисов да се обади, имаме телефони! После ще решим!
Валери Симеонов Снимка: БТА

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че в коалицията чакат премиера Бойко Борисов лично да им каже решението си ще оттегли ли Орхан Исмаилов. Вчера лидерът на ГЕРБ им отговори чрез в. „Преса“, че няма да освободи зам.-министъра на отбраната.

„Не е нужно да имаме среща, той може да се обади, имаме телефони, може да прати отговор чрез вицепремиера“, каза Симеонов в парламента.

Още по темата
Той обясни и че не приемат отговор през пресата.

„Ние не сме поставили исканията си чрез пресата, отидохме в неговия кабинет и разговаряхме“, обясни лидерът на НФСБ.

Симеонов съобщи и че едва след като се получи отговорът на Борисов, може да се чака решение дали Патриотите ще оттеглят подкрепата си за кабинета. Преди това обаче трябва да заседава консултативен съвет между 14-те партии в коалицията, политически съвет на НФСБ, ръководството на ВМРО, както и ръководството на ПФ.

Симеонов съобщи, че днес предстои и среща между Патриотите и военния министър. В петък те разговаряли и с партньорите от Реформаторския блок. „Изложихме нашите аргументи, че в никакъв случай позицията ни не бива да се приема като атака срещу човек с друг етнос“, каза лидерът на НФСБ. Той отново обясни, че протестират срещу това, че Исмаилов е политическо назначение и е свързан тясно с ДПС.

„Не сме против неговия етнос. Иначе щяхме да искаме оставката и на Вежди Рашидов. Извинявайте, съседите на баба ми са турци, двете деца израснаха вкъщи. И се казват Джамал и Атидже“, обясни още Валери Симеонов.

Според него все още имало няколко възможни изхода от скандала. Сред тях били Исмаилов сам да се оттегли, да бъде оттеглен от Реформаторите или да бъде освободен от премиера или военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако помагате на гн Министър Председателят и на Република Българя помагаите,та бомби по границата та тоя зам министър нее за там,та незнам ти какво.Еми престанете с тези детски игри,даисими куклата на сити миливите.Гн Борисов си знае работата стига да му бъдете в полза,няма даве остави така ,без ни6то.Вие пък прекалявате.О6те малко 6те излезнете по калпави от ББЦ.
44
0
 
0
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Не поставяйте на кантар ЕС. Мястото ни е там. Да не би да искате да се ограничите в пътуванията си и пак да се редите за визи и разрешителни ?
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майната й на ЕВропа! Майнат им на Сащ. Нека се напраив референдум за оставането ни в ЕС!
42
3
 
6
 
! Отговори
И СИМЕОНОВ Е БОКЛУК преди 9 години
АКО СИМЕОНОВ ПРОДЪЛЖАВА БЕЗПРИНЦИПНАТА СИ КОАЛИЦИЯ С КАБИНЕТА НА МУТРАТА И ВИДЕН СИК-АДЖИЯ БОРИСОВ, ЩЕ ГЛЕДА СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. ДНЕС С ГЛАСУВАНЕТО СРЕЩУ КОЛЕДНИТЕ НАДБАВКИ ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ, А НЕ САМО ЗА ЗА ОНЕЗИ С ДО 286 ЛВ.,ЗАГУБИ 50% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ. ДА НАПРАВИ СПРАВКА СЪС СЪДБАТА НА КУМА СИ ВОЛЕН СИДЕРОВ. ДА ВЪРВИШ СЛЕД ТОРНИЯ БРЪМБАР БОКО МУТРАТА, НЕМИНУЕМО НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ТЕ ЗАКАРА НА ЛАЙ*НО.СИМЕОНОВ ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА ЗА БЕЗУМНИЯ ДЪЛГ,ЗА КОЙТО ГЛАСУВА ОТ 8,1МЛРД ЛВ
41
7
 
9
 
! Отговори
дрон преди 9 години
По-големи ибирици от ПФ са само РБ и избирателите им!РБ предизборно още се коалираха с терористите Касим Дал и Корман Исмаилов!Електората на РБ е утайката на обществото!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
телефони, мобифони, тоблерони, биберони
39
5
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Shte gledat da zapishat tel razgovor s Boiko i da go iznudvat posle.Shte go izbiyat na patriotizum.Mislya che Valeri vurvi po hipotenuzata na Volen Sideroglu.Neka Valeri Simeonov da opovesti prichinite zashto ne iskat fesa v otbranata????
38
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
... А като се появи политик или партия, която да се опита да разцепи този ротационен мафиотски модел - всички гракват "У-у-у!". Ей това ни е проблемът.
37
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Гледам мненията тук и разбирам защо в България има 2-3 хармонично ротиращи се във властта мафиотски политически клана.Едните викат - ПФ били "паричен фонд", излъгали хората, бездействали, правели цирк, а всъщност подкрепяли Бойко.Другите пък - че били поредните откачени националисти, щяло да е голяма грешка ако си оттеглели подкрепата, защото ДПС ще трябвало пак да влезе във властта.Важното е да има на кого да се вика "Фала!" и най-вече, на кого "У-у-у!". А трезвото мислене - кучета го яли...
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би замисълът е да се провокира ПФ да спази предизборното си обещание и да откаже подкрепа за ГЕРБ в случаи като сегашния с Исмаилов, след което ДПС ще влезе по терлици във властта, а БСП ще потрива злорадо ръце:всички са маскари! Никой не може да ни убеди, че не са открили български специалист, /също така ?/добре подготвен за поста в най-важното за сигурността на страната ни министерство! Скобите поставям, защото избраникът е прекалено млад за да има голяма подготовка и опит в областта.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз, БЕ
34
6
 
10
 
! Отговори
апокалипсис преди 9 години
турските патриоти от бизнес фонда подкрепиха това правителство - и дпс го крепи - всичко е театър
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от тази ехидна усмивка и физиономия на тоя патриот какво да се очаква.те нали влязоха в парламента на топличко и захапаха кокалчето.айде пак да ги избираме такива ПАТРИОТИ.
32
6
 
1
 
! Отговори
an.elica преди 9 години
"Цветове и богове не трябва да ни правят врагове"Недялко ЙордановДа изпълняваш достойно и професионално отговорностите на заемания пост зависи от вътрешната нагласа на всеки от нас за правилно свършена работа.Умствените прегради са на ниво предрасъдъци ,а нас са ни нужни прогресивно мислещи и действени личности,готови на приемственост към всеки доказал се да бъде ценен и признат с постигнатото на извършваната от него дейност.Съзнанието няма допирни точки с подсъзнанието.
31
5
 
6
 
! Отговори
бъктъм преди 9 години
от глезотии ......стига с *** изпълнения.
30
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Ако за да станем...приятели,трябва да дойда до Торонто,няма да стане,от Кривунделово не...излизам.
29
5
 
8
 
! Отговори
Кон преди 9 години
А, ако Борисов не им позвъни на телефоните? Напълно реална възможност.И какво става в този случай - ще бездействат ли, така че човекът да си е спокоен за поста?Странно безпринципна позиция на явно бездействие.
28
4
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
И защо трябва да им се обажда ? Не са част от коалиционното споразумение, т.е. нямат право на претенции спрямо кадрови назначения, за да се съобразяват с тях. Или дават принципна подкрепа, или просто сега клинчат за постове, но ги е страх да си го признаят публично.
27
8
 
10
 
! Отговори
ГОЛЮ БОСЕВ преди 9 години
Ако В.Симеонов оттегли подкрепата си за правителството, това ще е най глупавата политическа грешка в историята на България. Това ще принуди ДПС да подкрепят правителството, и пак да влязат във властта. Явно ПФ не са узрели за политиката, в която се намърдаха.
26
2
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Валерка,няма да се обади Боко.Вас ви използва за първоначален старт и вече не сте му...нужни.На такива като...вас,им казват;прелъстени и...изоставени.