Борисов да се обади, имаме телефони! После ще решим!

Патриотите искат премиерът лично да им каже решението си за Исмаилов
Обновена: 26 ное 2014 10:01 | 26 ное 2014 10:01,
71
Борисов да се обади, имаме телефони! После ще решим!
Валери Симеонов Снимка: БТА

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че в коалицията чакат премиера Бойко Борисов лично да им каже решението си ще оттегли ли Орхан Исмаилов. Вчера лидерът на ГЕРБ им отговори чрез в. „Преса“, че няма да освободи зам.-министъра на отбраната.

„Не е нужно да имаме среща, той може да се обади, имаме телефони, може да прати отговор чрез вицепремиера“, каза Симеонов в парламента.

Още по темата
Той обясни и че не приемат отговор през пресата.

„Ние не сме поставили исканията си чрез пресата, отидохме в неговия кабинет и разговаряхме“, обясни лидерът на НФСБ.

Симеонов съобщи и че едва след като се получи отговорът на Борисов, може да се чака решение дали Патриотите ще оттеглят подкрепата си за кабинета. Преди това обаче трябва да заседава консултативен съвет между 14-те партии в коалицията, политически съвет на НФСБ, ръководството на ВМРО, както и ръководството на ПФ.

Симеонов съобщи, че днес предстои и среща между Патриотите и военния министър. В петък те разговаряли и с партньорите от Реформаторския блок. „Изложихме нашите аргументи, че в никакъв случай позицията ни не бива да се приема като атака срещу човек с друг етнос“, каза лидерът на НФСБ. Той отново обясни, че протестират срещу това, че Исмаилов е политическо назначение и е свързан тясно с ДПС.

„Не сме против неговия етнос. Иначе щяхме да искаме оставката и на Вежди Рашидов. Извинявайте, съседите на баба ми са турци, двете деца израснаха вкъщи. И се казват Джамал и Атидже“, обясни още Валери Симеонов.

Според него все още имало няколко възможни изхода от скандала. Сред тях били Исмаилов сам да се оттегли, да бъде оттеглен от Реформаторите или да бъде освободен от премиера или военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
15
 
14
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Борисов поддържа Ислямистите в България !Предава секретна информация на открити врагове, които са си приготвили и ЗНАМЕНА на Ислямска Държава !
4
15
 
11
 
! Отговори
marsian преди 9 години
В България няма място за кадърните ,трябва да си некадърен .Като този на снимката .Само те успяват .
3
3
 
13
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
Бойко, очакваме още 9 :) Айде да видим, дали си държиш на думата!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валката да мисли малко повече, че видяхме с Янето как изчезна от политиката и офиса на РЗС на Дондуков вече е дюнерджийница. Да не стане и с тяхните така пък и вожда-слънце нали има афинитет към дюнерите ще ги използва и после...........
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов няма да го махне, той даже обеща в правителството да има 10 зам.министри мюсюлмани.