САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО

Няма причини за притеснение, увери министър Николай Ненчев
26 ное 2014 19:29,
124
САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО
Николай Ненчев. Снимка: БТА

Министерство на отбраната и външно министерство не са получавали официално искане от САЩ за разполагане на военна техника у нас. Това обяви военният министър Николай Ненчев. Той обясни, че няма нито една причина за притеснение.

Ненчев каза това в коментар на изявление на командващия въоръжените сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Той обяви, че американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника в няколко страни - членки на НАТО. Част от тях ще бъдат позиционирани в страни от Източна Европа за участие във военни учения.

Още по темата

Министърът припомни, че имаме споразумение със САЩ за взаимни военни инициативи. В позиция на военното министерство по темата се уточнява, че според споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната всяка година се провеждат съвместни българо-американски учения. За следващата година те трябва да са 23.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ако у нас се проведе натовско учение, решението за това трябва да мине и през парламента. „Ако е по повод някакво учение, могат да дойдат, да си свършат учението и да си отидат. Но ако разположат допълнителни войскови части на НАТО у нас, това би усложнило отношенията ни с Русия“, каза Каракачанов.

Той попита, ако ще дойдат, за да подсилват отбраната ни, защо военният министър на ГЕРБ в предишния кабинет Аню Ангелов е наредил нарязването на българските танкове. „Сведе ги до 80 при 3200 през 1990 г. Много глупаво“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
28
 
! Отговори
Виж ми окото преди 9 години
''САЩ не са искали да разполагат танкове''Да , бе и група мармоти имат фабрика за шоколад Стига лъга ***
3
49
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Добре дошли американски освободители от руско иго.Народа български ще ги посрещне с хляб и сол с изключение на останалите живи агенти на КГБ и малка рота наркозависими шумкари.
2
4
 
32
 
! Отговори
Барабанчик преди 9 години
Да докарат ковчези ,ще ги погребвам с голям кеф и ще пикая на гробовете им!
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия ниско приведени *** ще ни вкарат в някоя война