САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО

Няма причини за притеснение, увери министър Николай Ненчев
26 ное 2014 19:29,
124
САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО
Николай Ненчев. Снимка: БТА

Министерство на отбраната и външно министерство не са получавали официално искане от САЩ за разполагане на военна техника у нас. Това обяви военният министър Николай Ненчев. Той обясни, че няма нито една причина за притеснение.

Ненчев каза това в коментар на изявление на командващия въоръжените сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Той обяви, че американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника в няколко страни - членки на НАТО. Част от тях ще бъдат позиционирани в страни от Източна Европа за участие във военни учения.

Още по темата

Министърът припомни, че имаме споразумение със САЩ за взаимни военни инициативи. В позиция на военното министерство по темата се уточнява, че според споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната всяка година се провеждат съвместни българо-американски учения. За следващата година те трябва да са 23.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ако у нас се проведе натовско учение, решението за това трябва да мине и през парламента. „Ако е по повод някакво учение, могат да дойдат, да си свършат учението и да си отидат. Но ако разположат допълнителни войскови части на НАТО у нас, това би усложнило отношенията ни с Русия“, каза Каракачанов.

Той попита, ако ще дойдат, за да подсилват отбраната ни, защо военният министър на ГЕРБ в предишния кабинет Аню Ангелов е наредил нарязването на българските танкове. „Сведе ги до 80 при 3200 през 1990 г. Много глупаво“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това МО най после ще попита ли народа си дали иска танкове и янки на наша земя.май трябваше да дойдат танковете още при Петър Младенов .
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Окупационни войски, които ще "останат толкова, колкото е необходимо" не приемаме. Ако ще водите война, ще си я водите на ваша си територия, не на наша.
22
16
 
12
 
! Отговори
Говорит Масква преди 9 години
Добре дошли Емигранти от САЩ у Масква.Само тук изнасилват ***,само тук могат да ви отрежат главата на гарата ,само тук стрелят по пешеходци от колите!Не чакайте последния срок ,а играите за лотарията "ЧЕРВЕНА КАРТА"Живот и работа у Сибир!!!Конкурентно заплащане в натура с водка!!!Насам бегълци към светлото бъдеще у Росия!
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако МО не знае, че ще се разполагат тези танкове, значи никой не ги бръсне за слива. Напразно *** по 3 милиарда годишно, да се закрива!
20
2
 
19
 
! Отговори
българом преди 9 години
Всяко танкче е към 70 тона чисто жилязо.Напред бракя роме кам железата!
19
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да идват, че руснцаците както са я подкарали не е шега работата. Първо Украйна, следващата може да е България. А и ние сме част от НАТО, редно е да се покаже на руснаците, че не могат да си правят каквото си искат!
18
2
 
7
 
! Отговори
Танковете преди 9 години
"Най-добре е Станко да дойде!" :DDDD
17
20
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ако ще има война, стремежът трябва да бъде да се води на азиатска, а не на европейска територия. Дайте оръжие на Украйна, защото ако паднате следващите сме ние.
16
21
 
10
 
! Отговори
Ano преди 9 години
... Не разбра ***, че трябва да лиже ***. Въпроса е чий ***? Руския го лизахме 50 години. Резултата беше налице. Две държави продължават да го лижат- Куба и Северна Корея. Правете си изводите...
15
2
 
25
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 години
Да отидат да ги разположат в Унгария! Не искаме американски войски у нас. Веднага на протести и Буда пада, но сега няма да е заради една полята с червена боя глава!
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сус бре! Чиба! Къш! Анатема!
13
28
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Аз пък искам да разположат и танкове, и самолети, и ПРО и да изпържат Г3 на Владолф ***.
12
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
никакви танкове на сащ в българия ние не желаем да си разваляме отношенията с русияискам да ми е топло през зимата в турция има достатъчно танкове и хора
11
4
 
29
 
! Отговори
Колко ли са ???? преди 9 години
Колко ли от БЪЛГАРСКИТЕ граждани, искат да ядат ОТПАДЪЧНИЯ продукт от храненето на Ибама?Много воня се носи край ГЕРБ, еййййй.
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако търсите достатъчно прости държави, готови да приемат танкове и войски, и да си сложат мишените на челата, ей там горе в Прибалтика ще ги намерите.
9
4
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Твойте коментари чупят рекорди по тъпоумие
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесно, защото и ние не искаме.
7
5
 
24
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Тръгнат ли специалните ни части от маалата и едно болтче няма да остане от тяхното танк бате.
6
3
 
32
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
Ей Щерев ,вчера постави ли цветя в знак на признателност на американските летци ,бомбардирали София преди 71 години ,ако си пропуснал бетай сега !
5
3
 
27
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Можеш ли да мислиш като Българин?. Или нямаш с какво да мислиш.