Костов скъса с партийния живот в ДСБ, остава гражданин

Реформаторите: Случи се невероятното - ние сме на власт
Обновена: 29 ное 2014 13:13 | 29 ное 2014 13:13,
74
Костов скъса с партийния живот в ДСБ, остава гражданин
Снимка: архив Булфото

„Случи се невероятното – ние сме на власт”! Това възкликна в началото на 13 Национално събрание на ДСБ министърът на образованието Тодор Танев. Професорът, който е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок откри форума в НДК с тези думи, съобщи БТА.

542 делегати се регистрираха в началото на заседанието. От него обаче отсъства създателят на партията и бивш лидер Иван Костов. Минути след началото на форума той обяви в профила си във „Фейсбук”, че няма да участва в това и други национални събрания на партията.

Още по темата
„Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството”, написа Костов. Според него така той ще спести на шефовете на партията клеветите, че следват чужда воля.

„Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен”, призна бившият премиер.

В публикуването на стената му в социалната мрежа Иван Костов признава, че не може да се представи в ролята на фалшив ентусиаст. „Ако кажа честно мнението си, може и да навреди”, пише той.

Единственото, което си позволява да сподели е, че ДСБ е опряла до границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. „Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия”, убеден е Костов.

Божидар Лукарски и Меглена Кунева не уважиха форума на ДСБ. Лидерът на СДС и министър на икономиката изпрати обръщение, в което уверява, че "сините"ще работят за постигане на целите. Поздравление бе изпратено също от името на председателя на ДБГ Меглена Кунева. В него тя оценява усилията за промени в съдебната реформа и се прави заявка със съвместни действия за осъществяване на нужните промени, за консолидация на съюза между партиите в Блока.

От трибуната на Националното събрание се изказа министърът на отбраната Николай Ненчев - лидер на БЗНС, което е част от РБ. Той увери, че няма да отстъпи от нито една теза, която е  застъпвал. „Ще бъда безкомпромисен към всякакви практики на  корупция, към опитите под една или друга форма да бъде скрито  комунистическото минало”, обяви той. Ненчев обеща да предаде досиетата от външното разузнаване и контраразузнаването, за да могат  хората да разберат истината.

Председателят на НПСД Корман Исмаилов посочи, че първата и най-важната реформа трябва да бъде просвещението.

Делегатите на Националното събрание ще направят промени в националното ръководство на  партията, ще утвърдят Националния предизборен щаб и ще приемат резолюция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
PRIZOVAVAM VSICHKI ! OTKAGETE SE OT DQVOLA KOSTOV !
32
11
 
16
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Костов, твоето присъствие на конгресите вече не е необходимо. Духа на раздорите и разцеплението които ти изпусна от бутилката те възпроизвежда чрез Радан. И той иска да го наричат "командира".
31
7
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
AKO NAPUSNE BG SHTE E NAI DOBRE! AKO TE NQMA SHTE SME DOBRE , IDI SI? KOSTOV E NAI GOLEMIQT PRESTAPNIK NA 20 i 21 VEK, USA PASTI DA QDAT PRED NEGO ! SHTE TANCUVAME NA GROBA MU, TOZI DEN KATO DOIDE, ZNACHI SME SE OTARVALI OT DQVOLA ! OTKADE SE E OTTEGLIL , TA TOI UPRAVLQVA ZADKULISTNO OSHTE PO VREMETO NA LUKANOV ! KOI SAZDADE SIC? KOI PORACHA LUKANOV, KOI PORACHA VASIL ILIEV ? ZA KOETO I UBIISTVO DA SE SETITE, POGLEDNETE KOSTOV! KOSTOV SAZDADE GENOCIDA NA BG NAROD ! TOVA E VINOVNIKA NA STRADANIQT
30
8
 
8
 
! Отговори
info. преди 9 години
До Анонимен 33Да Костов е наистина богат,и той всъщност е и един от кукловодите на прехода,тъпият си ти защото четеш между редовете,това съм го написал в по-долният коментар.Колкото до гласуването!АЗ НЕ ГЛАСУВАМ.Били ми казал при 40% избирателна активност,ОТ КЪДЕ СЕ НАМЕРИХА 5МЛН. ДУШИ ГЛАСУВАЛИ,А
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този Ненчев изглежда не е българин.И личи колко е компетентен,след като щял да предаде досиетата на разузнаването и контраразузнаването.Това ли е работата на министър на отбраната.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такъв *** народ като българите. Всичко може да му се внуши. Разрушил, разпродал, ограбил, и пр. лъжи и клевети. Тези балкански *** не се научиха, че всичко струва точно толкова, колкото някой иска и може да плати. Ако не го продадеш - губиш. Затова страната се напълни с бетонни джунгли, повечето празни и недостроени, неработещи фирми и хора на които нищо друго не им идва на ум, освен да винят някой друг за безсмисления си живот.
27
9
 
13
 
! Отговори
info. преди 9 години
До Анонимен 28Да Костов е виновен!Кой ограби златният резерв на БГ,кой продаде икономиката,кой прецака пенсионна,здравна и не знам си още колко свери!И понеже си споменал борисов.Зад борисов,бареков,кунева и др. е другаря Костов
26
3
 
4
 
! Отговори
Никва милост за тия! преди 9 години
До 25Груз 200 ли имаш в предвид??? Или в Алеята на Съвременните Разрушители на България...
25
9
 
10
 
! Отговори
Никва милост за тия! преди 9 години
Айде, и със земния живот да скъса... Цена нема да има!!!
24
9
 
10
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Защо не сте в затвора, а сте на власт след всичко тово, което ,,сътворихте в България. Питам вас , но питам и тези,които се наричат ,,някакъв народ,,?
23
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Костов паметник трябва да се направи приживе. Но народът е ***, злобен и неадекватен. Единственият голям политик от ново време. Извърши буквално подвиг за да спаси българите през 97-***. Само че, българинът има свойството да се самонаказва и самооскарява и направи грешен избор след 2001 и продължава да парави грешни избори.
22
13
 
2
 
! Отговори
Генко преди 9 години
А банчо гостоф в Белене кога?!Божке прибери си вересията!
21
9
 
5
 
! Отговори
сс преди 9 години
Сигурно има повече пари от държавата не му се играе със слаб играч!
20
7
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Значи ли ,че всеки постъпвайки в партия спира да бъде гражданин?
19
9
 
2
 
! Отговори
ss преди 9 години
Този да не пипа!!!
18
8
 
10
 
! Отговори
крадци преди 9 години
Е кои са тия реформатори..:) колко партийки са там ааа и кои всички провалени политици както тоя от снимката,излъгаха хората да гласуват за тях..а то е ясно че е герб,дпс,бсп и те са същите,сега вмро и нфсб ще бъдат обработени ,каквито и избори да има пак ще е същото до като гласуването не стане задължително и електронно да видите какво ще стане с тия партийки най вече дпс.,,:))))
17
3
 
5
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Надявам се на всички е ясно защо в парламента има толкова много пионки ,а именно защото изискването за отделна партия и за коалиция е еднакво 4% иначе партиите които влизат като коалиции никога не биха успели.За това е неистовата радост ,че се е случило невероятното и са във властта.
16
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по-големи мизерници от реформаторите. След тях са гербавите. Единственото, което ги вълнува е власт и пари.
15
3
 
11
 
! Отговори
Dekadent преди 9 години
"Ненчев обеща да предаде досиетата от външното разузнаване и контраразузнаването, за да могат хората да разберат истината" Коя истина и кои досиета ще предава на кой тоя ***???
14
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствения политик в БГ .Червената пропагнда успя да го омаскари толкова много ,че хората не знаят от каква хипер инфлация извади държавата ,където пенсията беше 3 долара ,а заплатата 6 .Турците в ъгъла ,без власт и не приемането на нито един косовар от кризата.Това което той е направил за България ,друг едва ли ще го направи.Невежеството и червената помия са най голямото ЗЛО .