Костов скъса с партийния живот в ДСБ, остава гражданин

Реформаторите: Случи се невероятното - ние сме на власт
Обновена: 29 ное 2014 13:13 | 29 ное 2014 13:13,
74
Костов скъса с партийния живот в ДСБ, остава гражданин
Снимка: архив Булфото

„Случи се невероятното – ние сме на власт”! Това възкликна в началото на 13 Национално събрание на ДСБ министърът на образованието Тодор Танев. Професорът, който е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок откри форума в НДК с тези думи, съобщи БТА.

542 делегати се регистрираха в началото на заседанието. От него обаче отсъства създателят на партията и бивш лидер Иван Костов. Минути след началото на форума той обяви в профила си във „Фейсбук”, че няма да участва в това и други национални събрания на партията.

Още по темата
„Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството”, написа Костов. Според него така той ще спести на шефовете на партията клеветите, че следват чужда воля.

„Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен”, призна бившият премиер.

В публикуването на стената му в социалната мрежа Иван Костов признава, че не може да се представи в ролята на фалшив ентусиаст. „Ако кажа честно мнението си, може и да навреди”, пише той.

Единственото, което си позволява да сподели е, че ДСБ е опряла до границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. „Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия”, убеден е Костов.

Божидар Лукарски и Меглена Кунева не уважиха форума на ДСБ. Лидерът на СДС и министър на икономиката изпрати обръщение, в което уверява, че "сините"ще работят за постигане на целите. Поздравление бе изпратено също от името на председателя на ДБГ Меглена Кунева. В него тя оценява усилията за промени в съдебната реформа и се прави заявка със съвместни действия за осъществяване на нужните промени, за консолидация на съюза между партиите в Блока.

От трибуната на Националното събрание се изказа министърът на отбраната Николай Ненчев - лидер на БЗНС, което е част от РБ. Той увери, че няма да отстъпи от нито една теза, която е  застъпвал. „Ще бъда безкомпромисен към всякакви практики на  корупция, към опитите под една или друга форма да бъде скрито  комунистическото минало”, обяви той. Ненчев обеща да предаде досиетата от външното разузнаване и контраразузнаването, за да могат  хората да разберат истината.

Председателят на НПСД Корман Исмаилов посочи, че първата и най-важната реформа трябва да бъде просвещението.

Делегатите на Националното събрание ще направят промени в националното ръководство на  партията, ще утвърдят Националния предизборен щаб и ще приемат резолюция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
14
 
! Отговори
аз преди 9 години
Няма ли тебе кой да опре до стената и да пита,пита,пита...............................................
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Бг един политик да дойде на власт му трябва само да крещи като обезумял от сутрин до вечер"Долу комунизма" нищо че комунистите отдавна измряха.Опростачената ***, всеки такъв див зов я въздига в екстаз.
11
7
 
12
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Това което видях с очите си на евроизборите и сега е Подкрепата на ДПС за ДСБ. Зявявам го категорично, като гражданин! Защо е дадена тази подкрепа може само бъдещето да покаже!
10
9
 
22
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Горкия окраде каквото можа уреди наследниците си до десето коляно и сега твърди , че се оттегля защото нямал сили да чуе какво мислят хората за него и бил вън от политиката.Дали изобщо някой ще си помисли ,че такъв като него някога ще се откаже да дърпа конците .
9
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Случи се невероятното, Приватизаторския блок отново е на власт.
8
10
 
29
 
! Отговори
странник преди 9 години
Иване,парите върни и пак си бъди гражданин или теменужка!!!Драгалевския крадец се разкайва....Лицемерец недоправен!!!
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ще бъда безкомпромисен към всяка форма да бъде скрито комунистическото миналоЕх на батьо балъчетата....... що парА беше открадната от 1989 година насам под флага на "антикомунизмЪма". То не бяха Костовци, то не бяха Борисовци и куп друга ***.
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"че няма да участва в това и други национални събрания на партията.Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството, написа Костов"То и Доган не участва на събитията на ДПС и уж вече не е председател, ама продължава да дърпа конците.
5
10
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
"В публикуването на стената му в социалната мрежа Иван Костов признава, че не може да се представи в ролята на фалшив ентусиаст. Ако кажа честно мнението си, може и да навреди, пише той."-----Умря от злоба, че Бойко Борисов стана първият политик, повторил министър-председателския мандат, защото това беше неговата голяма мечта.
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наглеца трябва да изкара старините си във затвора за всичките безобразия по време на неговото крадливо управление.Нека не си мисли че тези неща са се забравили.
3
13
 
28
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 9 години
КОСТОВ-ЧОВЕКЪТ, КОЙТО УБИ ЕДНА КРАСИВА МЕЧТА ...МЕЧТАТА ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ...ПРОКЛЕТ ДА Е...
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Реформаторите: Случи се невероятното - ние сме на власт"Предвид процентите подкрепа, които спечелиха на изборите, наистина е невероятно, че въобще са на власт.
1
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога ще върне откраднатите то българския народ милиони чрез криминалната приватизация, която проведе ?