Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"

Премиерът се закани: Ако до петък не получа договорите за проекта, ще ги взема някак
Обновена: 3 дек 2014 14:05 | 3 дек 2014 10:39, Камелия Цветанова
410
Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"
Бойко Борисов Снимка: Reuters

След като беше в парламента час и половина, премиерът Бойко Борисов си тръгна, без да получи ясна задача от Народното събрание каква позиция да защитава относно проекта „Южен поток“, който се оказа под заплаха след заявката на руския президент Владимир Путин да го прекрати.

Още по темата
„Надявам се да се намери консенсус, но както песимиста и оптимиста за пълната и празната чаша, от това, което чух, половината парламент не ме подкрепя при каквото и да е решение, ако съм песимист, а ако съм оптимист, знам, че половината ме подкрепя“, коментира той.

Въпреки това той призна, че се надява днес или утре сутринта депутатите да избистрят някаква позиция, пък била тя и едно изречение, защото е важна за преговорите с руската страна и с ЕС.

Парламентът обаче не прие искането на ГЕРБ да бъде приета обща декларация и така на практика Народното събрание не излезе с единна позиция за „Южен поток“.

Борисов пък се закани, ако до петък не получи договорите за проекта, ще ги вземе някак, като се възползва от всичките си правомощия като премиер.

„Не е лесно да се вземат, защото имало търговска тайна, класифицирана информация и трябвало специално разрешение“, призна той, но обеща на народните представители, като види данните, да ги информира за подробностите около финансовите разчети в договорите.

Премиерът анонсира, че днес правителството ще разгледа концесиите на находищата „Силистар“ и „Терес“.

„От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономика“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
11
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Боико търси договорите в брюксел кажете кой западни компании купиха транзитната украинска тръба на газа хахах
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз се радвам, че Борисов стана премиер за втори път. Вярно е, че нищо не може да направи, обаче ЦИРКА КОЙТО ПРАВИ Е БЕЗЦЕНЕН.-------------------------------------------------------------------------Ей за такива "тарикатчета и гъзенца" като теб с ме на този хал. Ти имаш толкова вина колкото и Бойко. ЗА КАКВО СЕ РАДВАШ , ЧЕ ТИ ПРАВИ ЦИРК БЕ ШМАТКО ?! БОЙКО ТРЯБВА ДА СЕ РАДВА, ЩОТО ТОЙ ПРАВИ ЦИРКА, АМА АЗ И ТИ УЧАСТВАМЕ В НЕГО !!!(Ти си клоуна явно .... )Смешно му било на човечето...
17
4
 
14
 
! Отговори
Миту преди 9 години
ооооххх успокоих се!Вчара цял ден нямаше водеща новина на нашия вожд,но виждам нещата са се нормализирали днес!Отново ставаме с новина за Бат Бойко ,на обяд отново ще е той...... ииииии разбира се ще си легнем с новина за Бойко!В тази пародия на държава всичко се върти около Бойко....В нормалните държави политиците работят за благото на народа си и не занимават народа си от сутрин до вечер с игрите си.. !!!Само тук и с Северна Корея хората стават и лягат с новини за политика...!!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво не проематш бе Борисов, не се изхвърляй. Ти си сложен там да изпълняваш нарежданията на Кунева, а не да приемаш или да не приемаш. Само за няколко часа може да те сменят. Вече се наложи да се оттеглиш веднъж именно заради Южен Поток, нали никой не вярва в историята със сметките за тока - хе хе хе, ако беше така то сега цяла България трябваше да е на улицата.
15
9
 
17
 
! Отговори
Руснак преди 9 години
Дорогие болгари, свалете тази чучела Борисов. Той агент США.. Вън США от Болгарии. ОСТАВКУ
14
1
 
14
 
! Отговори
дебили преди 9 години
Каква позиция да имат като там са само 240 биневци
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги от всяка ситуация има поне два изхода! Ако си *** и ограничен, има само един, летален!
12
6
 
5
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И БКП! !!
11
15
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 9 години
По добре да се довесрифицираме газово с натовските брата турци, отколкото да влачим газовия хомот на диктатора от КремълЗа силна България в обединена Европа.
10
4
 
15
 
! Отговори
Тимур преди 9 години
Я обеспокоен болгарского народа, который попал в плен США. Ведите войну с проамериканской предательского правительства на всех фронтах. Победа будет за Болгарию.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видяхте ли сега защо сте е ЕС, бе навлеци. Никой не ви иска там, презират ви и ви ненавиждат, а и си имат достатъчно проблеми и като капак ин се натресохте още няколко милиона ***. Взеха ви под натиска на Америка за да сте маша в геополитическите игри срещу Русия, плацдарм за военните действия на нато срещу Русия. Никога няма да има Южена Поток. Не става въпрос дали е изгодне. Южен Поток = край на киевската хунта.
8
4
 
16
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Брех, ся излезе, че ББ не знаел какво пише в договорите за ЮП!? Амчи Кой ги сключва преди 2-3 години, бре Тикво? То ясно, че предишните са ти виновни, ама ся предишния си пак ти!
7
5
 
21
 
! Отговори
Tina преди 9 години
По-неадекватни политици не съм виждала....Да ти кажа ли, Борисов, какво ще оставиш ти и Плевнелиев и Кунева и Местан и Георгиева?...Едно голамо нищо...ЗЕРО.Това ви е наследството в българската история.Дано само тя не приключи с вас, заради простотията, алчността и предателството ви...
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо парламента да казва? Нямали по-висши инстанции.
5
13
 
20
 
! Отговори
B преди 9 години
Без Русия България бъдеще няма,Как трябва да ви се обясни това незнам.
4
0
 
31
 
! Отговори
хах преди 9 години
Борисов така се заканваше преди да го изгонят първия път, че ще вземе лиценза на ЧЕЗ в рамките на 2 часа!! И нищо- продължават да ни точат с благословията на държава и политици! Кой знае в Ю.поток в какви далавери са забъркани всички "управляващи".
3
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си разработваме нашите си находища.Не ни трябва ни северен ни южен потоци.Имаме си достатъчно залежи под караката ни е газта.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво да ти кажат бе и представа си нямат! Квото кажат американските ти господари, това ше стане!
1
6
 
32
 
! Отговори
потрес преди 9 години
какво управленско безсилие :) И тоя *** ни управлява и представлява пред света....