"Южен поток" не е затворен, докато не е официално!

Лукарски чака позицията на руската страна
Обновена: 2 дек 2014 16:58 | 2 дек 2014 11:23, Веселина Йорданова
130
"Южен поток" не е затворен, докато не е официално!
Божидар Лукарски. Снимка: архив, БТА

За мен все още проектът "Южен поток" не е затворен, докато не видим становището на Русия, коментира пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски изявленията на руски официални лица за проекта.

Още по темата
Той уточни, че все още няма официално постъпило такова становище от руска страна. Искаме да изчакаме официалната позиция и тогава да коментираме, каза министърът, цитиран от БТА.

Лукарски участва в конференция за споразумението за трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, която започна днес в хотел "Кемпински-Зографски".

Новината, че Русия се отказва от "Южен поток", съобщи снощи руският президент Владимир Путин. „България винаги е твърдяла, че е много заинтересувана от създаването на" Южен поток", но ако тя не може да действа като суверенна държава, след като тя има и други ангажименти, това вече не е наша работа", каза още той и предложи България да потърси компенсации от Европейския съюз за пропуснати ползи от спрения проект.

По думите му България ще губи годишно по 400 млн. евро само от транзитни такси.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Икономика" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
честно, нищо не разбрах! как е прекратен договор, който не е подписан, чрез изказване на трети човек пред четвърти? какви компенсации или печалби, след като няма нищо черно на бяло? какво 'заобикаляне', след като се говори не за южен поток, а единствено за тръба до турция? не заемам ничия страна, но към момента е ясно само, че нашите *** продадоха част от морския бряг на безценица, изхарчиха пари за нищо, скараха се с русия и ес комисия ни съди. леля пена от сусурлево щеше да е по-адекватна!
83
0
 
0
 
! Отговори
waq2 преди 9 години
ха,ха ха..ей така си са взели решение което отново е проспано от Атлантическия алианс и разведките му даже вече се говорят вицове в Гърция ..."Цар и Султан - таковаха газопровода..." или дори се коментира новото трасе от говорителя на Газпром:"Эрдоган сильный и дальновидный политик. И то, что он сделал разворот в сторону России, защищая экономические интересы своей страны, о многом говорит. Не побоялся, не смотря на мощную группировку НАТО в Турции, и предстоящее колоссальное давление на него
82
1
 
5
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Късно е либе за китка!
81
0
 
3
 
! Отговори
всъщност колко от преди 9 години
вас се топлят на газ? колко от вас са усетили ползата от евтиния ток от аец козлодуй, който изнасяме за съседите? какви пари от акцизи от горива са влезли лично във вашия джоб? колко от вас имат собствени вятърни централи? а колко данъци плаща лукойл за бургаската рафинерия? а колко пари влязоха в държавата от 35 годишните концесии (за няколко милиона лева), които харизахме на американски фирмички? всичко е пълен ***, никаква грижа нито за държавата, нито за хората. а ние се вайкаме, спорим...
80
3
 
10
 
! Отговори
Седнахме на големия преди 9 години
ОТНОВО! Трагедия сме няма оправия и това е...Сега на сила ги накарахме руснаците да я прекарат тръбата през Турция, толкова *** държавници няма никъде!!! Да ни заобиколи и ако искаме газ да си плащаме пресолено за това на турците и руснаците, за да я докарат и до нас! От кого ще ги събира правителството тези пари според вас??? От овчиците, които си блеят на работните места чрез нови налози, нови такси може да посегнат и на нещо друго след спестовните влогове. Очаква ни МНОГО тежка зима...
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде всички от 1989г до днешна дата да си ходят ЗАВИНАГИ (всички нагоре от началник чистачки).ЛЮСТРАЦИЯ но не преди четвърт век , а за последните 25г всички АУТ ЗАВИНАГИ и нови избори.ЛЮСТРАЦИЯ !!!
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде всички от 1989г до днешна дата да си ходят ЗАВИНАГИ (всички нагоре от началник чистачки).ЛЮСТРАЦИЯ но не преди четвърт век , а за поледните 25г всички АУТ ЗАВИНАГИ и нови избори.ЛЮСТРАЦИЯ !!!
77
4
 
1
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Споко, не е толкова страшна ситуацията! Вярно, че спряха "Южен поток", но сега ушанките така мощно пикат газ, че няма да останем на тъмно и студено... хахахахаха. Наздраве, другари комсомолци! Шси сипа. :D
76
2
 
9
 
! Отговори
Мистър Улф преди 9 години
Абе Лукарски, абе лукова главо, Русия е президентска държава. Но щом на луковата глава не и изнася щом го е казал Путин не е официално а ? Тоя е напълно побъркан.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я сега каква стана тя? ЮП ще минава през Турция и цената на газа за Турция от 1.1.2015 пада с 6%. Браво на соросоидното ни тъпанаско правителство. А да не забравяме, че се очаква БГ да последва Украина в доставките на газ с предплащане. Както се казва на печелившите честито.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** 105 българите никой НЕ ГИ ПИТА както и ВАС не ви питаха за Горбачов и Елцин.Каквото посели такова пожънали !
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде всички от 1989г до днешна дата да си ходят ЗАВИНАГИ .ЛЮСТРАЦИЯ но не преди четвърт век , а за поледните 25г всички АУТ ЗАВИНАГИ и нови избори.
72
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извечные предатели - болгары! После 1878 года они ответили 1914 и 1941. И сейчас чмошная страна пытается гадить. Мнение вот этого недоумка никого не интересует. Южный поток пойдт через Турцию. Точка!
71
0
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Айде,групировката от Варна,да спретва митинг. И да не забравт,че миналата година през февруари,с цел свалнето на Борисов ,беше най тъжното и най-смешно-мотивирано събитие в родината ни през последните 25 години.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Льольокурски,чака се в чакалните,а не в министерствата!Крайно време е да започне подготовка на Народен съд за авторите,организаторите и изпълнителите на плана "Ран-Ът"- с активното участие на партийната номенклатура и техните чеда ,подготвяни в АОНСУ!Управляващите ни от 25 години *** разрушиха икономиката,а тези дни съвсем нагло се гаврят и с интелигенцията!!!
69
2
 
8
 
! Отговори
О.Onoliteg преди 9 години
Россия станет мировым Диктатором, и будет распоряжаться суверенитетом и существованием на карте планеты остальных стран - производственных придатков России.У нее для этого есть все необходимые исходные данные безграничные природные ресурсы, огромный запас плодородных земель, самые большие запасы пресной воды и первый по силе в мире ядерный арсенал. Россия не только хорошо снабжена, но и ОТЛИЧНО вооружена! Оголодавшие соседи могут или только ходить и облизываться, или смириться с невозможностью взять РОССИЮ силой и приползти на коленях, умоляя накормить
68
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Е какво чака Лукарски позицията на Русия, Путин казва че заради България се спират нещата, нашия ще чака позицията на Русия. Ами естествено че хората като не са сигурни няма да започнат строителство, вие кво очаквате, да дойдат тръбите но България и нашите *** да кажат "Ми не може". Ама руснаците на са такива *** като нашите, очевидно и турците не са, щом си пренебрегнаха всички противоречия заради икономически интереси.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щом Лукарски казва, значи не е! Той Путин какъв е, че да казва, ама ха!
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛУКАРОВ ОЧАКВА ЛЮБОВНО ПИСМО ОТ ПУТИН ЗА ДА МУ СЕ ОБЯСНИ В ЛЮБОВ. ЧАКАЙ ЧАКАЙ!! ОТ УМРЕЛ ПИСМО ЛУКАРОВ. ВИЕ ДОКАТО ГО ИЗВАДИТЕ ТУРЧЕТАТА ОТНОВО ВИ ГО НА.УТАХА. 400 МИЛИОНА ИЗТЕКОХА ПРИ ТЯХ. А ВИЕ СИ ЧАКАЙТЕ АКО СИ НЯМАТЕ ДРУГА РАБОТА. ТО КАКТО ИЗГЛЕЖДА И РАБОТА СИ НЯМАТЕ. ОСВЕН ДА СПИТЕ У ПАРЛАМАТА И ДА СИ ВЗИМАТЕ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТКИ ЗА ДРУГО НИЩО НЕСТАВАТЕ..
65
5
 
18
 
! Отговори
ААА преди 9 години
Супер. Сега вместо газта да минава оттук и да прибираме таксите, както и да се осигури временна работа за 20000 души и 4 големи български предприятия, плащащи данъци, ще купуваме газ на високи цени от Турция по същата тръба... Гении.