Миков се разсърди на шефа на ЕП, че подкрепя Борисов

Учудващо било, че левият Шулц желае успех на десния кабинет
5 дек 2014 18:46,
46
Миков се разсърди на шефа на ЕП, че подкрепя Борисов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува шефа на Европейския парламент Мартин Шулц за подкрепата, която даде на кабинета на Бойко Борисов. В профила си във Фейсбук шефът на социалистите признава, че за него е странно Шулц, който е представител на европейската левица, да пожелава на десния кабинет на Борисов да остане стабилен.

Според Миков сегашното правителство води антисоциална политика, която е несъвместима с ценностите, които Шулц би трябвало да подкрепя като социалист.

Още по темата
„Стабилността на управлението е важна, но още по-важно за мен е съдържанието на управлението. Сама по себе си стабилността не прави живота на хората по-добър и това вече го установихме емпирично в периода на предишни десни управления”, пише шефът на БСП.

Той припомня, че именно сегашният кабинет е отменил необлагаемостта на минималната работна заплата.

Миков коментира и поздравленията на Шулц към правителството за това, че е осигурило коледни надбавки за пенсионерите.  „Тези жестове към родителите ни по Коледа – дай Боже и по Великден – имат изцяло инцидентен характер. Добавките в никакъв случай не могат да компенсират липсата на социална политика за пенсионери и социално слаби”, пише той.

Миков атакува и думите на Шулц, че със социалния министър от АБВ Ивайло Калфин са от едно политическо семейство .”И това ме учудва, защото както политическата биография на г-н Калфин, така и апологетите на неговата настояща партия, се основават на разбирането, че в политиката „няма ляво, няма дясно”.

В постинга си Миков пише и че управляващата коалиция е подпомагана от ксенофобски и неолиберални формации и не дава европейска перспектива пред България. В същото време той гарантира, че БСП няма да се откаже от лявата политика и ще продължи да я отстоява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: МиковборисовШулц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
33
 
! Отговори
Гост преди 9 години
След като и ПЕС обърна гръб на БКП им остана само връзката със севернокорейската работническа партия! Честито, другари!
13
6
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Вестник " Индепендънт " е собственост на другаря Александър Лебедев бивш член на КПСС и пак по случайност агент на КГБ ................................спасение няма ционистката напаст - всички български правителства са техни СЛУГИ
12
9
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Еврейския съюз си е чисто болшевишка структура командвана естествено от комунисти , а другаря Миков отдавна е социалист и явно не е запознат с директивите на синедриона ! Ако беше отрезнял поне за малко щеше да види , че Генсека на НАТО др. Столтенберг е норвежки комунист по случайност агент на КГБ с псевдоним " Светлов " , другарката Катрин Аштън въпреки прекомерната си грозотия през 70- те години на миналия век е била харесана от КПСС и финансирана да води антиядреното движение на Острова ??!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е ориггинал!
10
1
 
20
 
! Отговори
Михо Миков преди 9 години
Закуех се!
9
2
 
20
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Защо др. Миков ,???
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунисти, кажете на това пиянде, че не се носи потник под официалната риза. То верно сме *** целия народ, ама тоя и в Брюксел ходи...
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO-PROST PREDSEDATEL NA BSP NE E IMALA V ZIALATA SI ISTORIA,>>>>NO DOTAM VODI ALKOHOLA
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕТРОГРАДЕН БОЛШЕВИЗЪМ, НЕ Е ВАЖНО ХОРАТА ДА СА ДОБРЕ, ВАЖНОТО Е НИЕ ДА СМЕ НА ВЛАСТ, ЗАТОВА СЕ ТОПИТЕ ТОЛКОВА БЪРЗО, НЕ САМО И ЗАЩОТО ВИ ИЗМИРАТ ГЛАСОХОДАВАТЕЛИТЕ.
5
3
 
27
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
микуф НАЗДРАВЕ !!! мишенцей ти си москофски суциълистин, а Мартин Шулц е европейски социалист СХВАЩАШ ЛИ мишо??? мише нещо напрегнат ми се виждаш,вземаш ли си редовно апчетата, а туй че ти бягат партийците и парите нали знаеш на нефелен човек и това му е много.мишо прави конгрес сега ,че мая-кюстендилската ви клати,а и след 4 - 5 години твоят електорат ще е наполовина... НАСТАВА ГОЛЯМА МЪКА!!!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Am shtom Shulc go pozdravqva, znachi vas kato partiq ne vi haresva!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Учудващо било, че левият Шулц желае успех на десния кабинет"- Ами като ставате само за ДПС *** така ще е!
2
3
 
23
 
! Отговори
Gele преди 9 години
Що за глупост е това изказване??? - "Сама по себе си стабилността не прави живота на хората по-добър.."
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO MIKOV --NAMIRASH SE V 18-19 VEK.