Слави Бинев можело да даде оставка до края на деня

Творци го защитиха, не бил той основният проблем
Обновена: 8 дек 2014 11:46 | 8 дек 2014 11:34,
49
Слави Бинев можело да даде оставка до края на деня
Слави Бинев Снимка: архив, БТА

Шефът на комисията по култура и медии в парламента Слави Бинев обмисля дали да не се оттегли от поста. Това стана ясно след среща между представители на творчески гилдии, Бинев и председателя на парламента Цецка Цачева. За намеренията на шефа на комисията по култура съобщи председателят на съюза на музикалните и танцови дейци проф. Петя Бъговска.

Още по темата
„Самият той не е убеден, че наистина ще продължи. Доколкото усещам, може да вземе и решение да подаде оставка“, каза проф. Бъговска.

Според представителите на изкуството, които се срещнаха с Цачева, обаче Бинев не е основният проблем. Те внесоха в Народното събрание декларация, в която настояват за минимум 1% от БВП да отиват за култура, 2% от отчисленията от хазарта – за фонд „Култура“.

По време на срещата с Цецка Цачева Бинев е присъствал като слушател, стана ясно от думите на дейците на културата. „Но за нас е важно в момента национална стратегия за култура, бюджет за култура, закон за музика, закон за изобразително изкуството“, каза Петя Бъговска.

Недоволството на творческите гилдии срещу Слави Бинев се зароди миналата седмица, след като стана ясно, че Слави Бинев ще е шеф на комисията за култура в парламента. Те поискаха оставката му, но той даде да се разбере, че няма да се оттегли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците в бщджетните медии и институции се уплашиха здраво, че Бинев ще им разрови далаверите!!! А бедният българин нека да плаща! Досега т.нар. "интелектуалци" не са вдигнали глас никога в защита на обществения интерес, освен ако не се отъждествяват с него!! хаха!
24
1
 
3
 
! Отговори
прогрес преди 9 години
премиери - Стамболов, Каравелов, Стамболийски, ... Станишев, Орешарски, Борисов...
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Веждю ефенди - никогиш!
22
0
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Ne sporya che e prost,ama ima pari.A v BG se gleda na pochit koito ima para hubava kola skup chasovnik i ohrana za decata i jenata.Ne sudete tiya deto yadat banicata,sami ste si vinovni.Ima korupciya,sami ste si vinovni vie sami predlagate pari,a se chudite shto za *** ni upravlyavat.evski ne e imal para zatova i ne sa mu pomognali da go spasyat,zatova e bil i obira i KOLKO OT KRADENITE PARI SA STIGNALI ZA REVOLYUCIYATA?!Kato shte go mahate mahaite i Debelyan Peevski i Dps i mizernika Volen
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали *** със пари или *** театрален пропит от алкохола все е тая. Културата са мара отварачката, близалката и подобни
20
1
 
7
 
! Отговори
Стойко преди 9 години
Някога сме имали кръгът "Мисъл". Каква ирония - къде е Яворов къде е бинев? Загубихме нещо важно по пътя надолу, а то ще ни трябва ако някога отново се опитаме да надигнем глава.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарят Обама признава,че е ползвал наркотици!Колко човека от ръководството на ПФ могат да направят същото признание?
18
0
 
6
 
! Отговори
eee mi taka преди 9 години
ми това е разумно решение....Далавераджията Стефан Д ша ги опраи. Както нагло лъжеше за сина си, така лъже и за парите по проекти. Колко години е по върховете на властта в културата и колко мръсотии станаха с негово участие под привидната му "' любима"' физиономия - само той си знае. Но все пак ще е мост с любимата партия на БКП наследниците. От трън та на глог скача тоя народ. Хак да му е...
17
1
 
6
 
! Отговори
петков преди 9 години
той българина е *** по природа
16
0
 
12
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Аз па искам той да си назначи за заместници. Азис , Кон-дьо, Глория и Боровинка! А за съветници- тия дето пускат по тИливизиитИ всичките сапунки и турски сериали! Щот все пак е техен шеф-шеф на медиите! Така по кОлтурен начин ще ни наложат чалга, чалга , чалга и за развлечение-още турски сериали! Пайнер ше цъфти, момичетата от 1-ви клас ще въртят гюбеци докато отиват на училище и в междучасията също, момчетата ще се обличат като Азис,а ние дружно ще пеем- в женската баня-голям кеф-оп,са,оп-са
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Славчо,мама,я кажи каква "култура" ползваше в тоалетните на едно от твоите заведения?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бинев ти излезна по голямо л.... и от Пеевски.Нее ли вярно.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Аз само едно не разбирам -защо ще дава оставка човека! В България повече хора слушат чалга, отколкото да ходят на театър. Повече знаят коя е Малинка, Капинка и Боровинка, отколкото който и да било актьор, камо ли режисьор. И защо мрънкат телевизиите, та те боготворят чалгаджийството. Някоя новинарска емисия да има всекидневен културен афиш?! Не! Но има 10 мин. за пропадащ футбол. Тогава за какво пищите бре! ТОВА Е ВАШИЯ ЧОВЕК, лика прилика сте си!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да се търсят хората за провала на южен поток, цяла седмица се приказва за слави бинев и някаква смешна комисия - яко са ни пуснали по пързалката....
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бинев.Добре де като вижда6 4е нете искат какво 4ака6.Това озна4ава 4еси ганстер.Из4езни ***.Какво 4ака6.По мръсен си от комонистите.
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Goljam, mazen, malokulturen, nevizdan naglets. Kato sravnjavam, i si mislja che sgreshihme po otnoshenie na Deljan Peevski. Ottegli se za po malko ot 24 h., stom horata ne go iskaha. Pone beshe umen i reshitelen. I mozje bi shteshe da svurshi mnogo raboti, s koito institutsii i upravnitsi ne iskat da si tsapat ratsete. Zashtoto te, "rabotite" sa naistina mrusni i zamursjavat tsjalata darzjava. I ponezje nikoj ne iska da se tsapa, mrusotiata si stoi i shte si stoi, dokato ne ni udavi okonchatelno
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бинев никои не стои зад оставката ти,а цяла Българя тие иска.Всеки ден се доказва6 яко 4еси наистина мутра,нормален 4овек никога неби останал,дори и да го моли Министър Председателят гн Боико Борисов ти пак не трябва да стои6 нито минутка.Как тисе ходи на работа незнам,зна4и си 4овек без съвест и мурал[МУТРА].
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дръж кокала Бинев,не го давай,имаш право по закон и да се въоръжиш като Сидер ефенди,ти и без това от култура и медии не разбираш,поне осери всичко около себеси,ако не те харесват поне по миризмата да се сещат за теб.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само мутрите не дават оставки,Бинев се доказа чее не6то повече.Борисов за 2 дена подаде оставка пък тоз бил голям келе6.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези оставки, не може 20-30 нафталина да крякат и да се налагат на волята на четвърт милион избиратели.