В парламента няма пробив: Възрастта за пенсия ще расте

Това е непосилна мярка, отчитат от КНСБ
Обновена: 9 дек 2014 14:10 | 9 дек 2014 13:48,
32
В парламента няма пробив: Възрастта за пенсия ще расте
Пламен Димитров. Снимка: БТА

Повечето партии в парламента са за вдигане на пенсионната възраст. Това показват совалките на КНСБ с формациите в Народното събрание, стана ясно от думите на лидера на синдиката Пламен Димитров. Вчера той разговаря с ГЕРБ, РБ, БДЦ и АБВ, а днес – с ДПС и ПФ.

Шефът на КНСБ потвърди, че митингът срещу вдигането на пенсионната възраст остава. Той ще се проведе в четвъртък.

Още по темата
"До момента не сме получили мнозинство, което да гарантира, че пенсионната възраст догодина няма да се променя“, каза Димитров след разговори с ръководството на Патриотичния фронт.

Лидерът на КНСБ обясни, че е чул “хубава позиция от Патриотите“, но тя не е достатъчна. „Така че продължаваме с парламентарните срещи и с натиска през мнението на българските работници“, каза Димитров. Той отново изрази надежда депутатите да разберат, че вдигането на пенсионната възраст е непосилна мярка.

Лидерът на КНСБ обясни, че очаква парламентът отново да обсъди падането на данъчната преференция за минималната работна заплата и да я запази. От думите на Димитров стана ясно, че с Патриотите подкрепят това. Освен това синдикатите и ПФ са против намаляване на бюджета за образование и подкрепят въвеждането на данък за финансовите транзакции.

"Имаме предложение и за данъчни облекчения за първо, второ и трето дете в края на годината“, каза след срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той обясни и че Фронтът ще търси съдействие от КНСБ за настояването си да се направи ревизия в енергетиката, за да се осветят мащабните кражби там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ДО КАЛФИН преди 9 години
Какви нереални и нечовешки реформи! На хиляди хора не достига сега стаж на 60 г./ 63 за пенсия, как без пари ще се доживее до 66 години и с 15 години стаж да вземе социална пенсия? Най-справедливо е всеки да се пенсионира на 60/63 с една макар и малка сума,а според годините стаж да има и добавка, а не измислици да чака още години до 66 за социална пенсия, ако доживее...
23
0
 
10
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Елате в страната на абсурда!!!!!!!Емоциите са ви горантирани!!!!
22
0
 
10
 
! Отговори
!@№ преди 9 години
Синдикатите в България отдавна са изгубили функциите си. Превърнали са се в търговски дружества и трупат печалби на гърба на членуващите в тях. И както е тръгнало ще мрем по работните си места:(
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквое това определение възраст.Имаш 40 г. трудов стаж-песионираш се!Стига рекет от страна на държавата!Не вИ ЛИ Е СРРРРРАМ и нямате ли СТРАХ ОТ БОГА!
20
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Поне да бяха вдигали малко тези заплати заедно с това увеличение на възрастта за пенсия.
19
1
 
14
 
! Отговори
681 преди 9 години
Е, ***, аз писах ли ти, че от вас с оня *** тренчев нищо не зависи и нищо не можете да направите за хората! Сегашните т нар профсъюзи сте едно голямо НИЩО!само си вземате заплатките на гърба на народеца!Жалки сте и трябва да си вървите !
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демографията и емиграцията са основния проблем, а не пенсионната възраст. Докато не се раждат повече деца и младите не емигрират към САЩ или ЕС, НОИ и НЗК ще фалират или ще трябва да се спасяват с външен дълг.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИГОТВЯЙТЕ СИ ПАМПЕРСЧЕТА ТАВАРИШИ. ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА ГЕРБЕРАСТИТЕ И ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТА НА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА. АКО ИЗОБЩО ИМАТЕ ТАКИВА. ТЕЗИ КОИТО ИМАТ РАБОТА ДА СИ ПРИГОТВЯТ ПО ЕДИН КОВЧЕК И ПАМПЕРСИ. ЩОТО КАТО УМРАТ НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО ДА ИМА У КАКВО ДА ГИ КОПАТ. НО ПОНЕЖЕ МЕСТАТА В ГРОБИЩАТА ОТДАВНА СВЪРШИХА ЩЕ ВИ ИЗГОРЯТ ЗАЕДНО С КОВЧЕГА. И ПОНЕЖЕ МЕСТАТА ЗА УРНИ ВЕЧЕ СА НА СВЪРШВАНЕ ЩЕ ВИ РАЗПИЛЕЯТ ПРАХТА ДРУГАРИТЕ ГЕРБАЖИИ ЗА НАТОРЯВАНЕ НА ТРЪНИТЕ И БУРЕНЯЦИТЕ. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите вече масово отказват да внасят за пенсии, зашото смъртността расте и парите им отиват за млади ромчета,
15
5
 
1
 
! Отговори
Галин преди 9 години
БДЦ имаха добри социални мерки, защо не ги приемат?
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приватизация на НОИ и пускане на борсата та пенсиите да са на пазарен принцип, а не ромите да източват цялата система с инвалидни и социални пенсии и да работят тайно в Гърция.
13
0
 
17
 
! Отговори
ставам турчин преди 9 години
Не се учудвайте, ако някой около 40-годишен турчин или туркиня ви каже, че е пенсионер. Не ви лъжат. Защото в Турция доста рано може да се стигне до пенсия. Мъжете може да претендират за пълна пенсия на 40 г., а жените на 38 г. На практика 25 г. трудов стаж са достатъчни. Средната продължителност на живота при мъжете е 75 г., а при жените 76 г.Въпреки ранната пенсионна възраст турската държава изплаща 64,5% от заплатата на пенсиониралите се. 7,3% от БВП отива за пенсионни разходи. Освен това държавата плаща по 7960 долара за здравеопазване. Практически един пенсионер заплаща само 10% от л
12
4
 
1
 
! Отговори
Владимир преди 9 години
БДЦ изготвиха програма, която да спомогне на бизнеса и социалните помощи.
11
1
 
8
 
! Отговори
Радо преди 9 години
И Симеонов щял да осветлява кражбите в енергетиката... И как всичките ги осветляват тези кражби и знаят за тях, обаче няма нито един човек подведен под отговорност? Защото всичките крадат и си пазят гърбовете, като само говорят!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама то голямо мъчение за народа,поне да кажат че няма да има пенсии защото така и ще стане след години !
9
0
 
16
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Плащам здравни осигуровки във Германия и България. Тук ми искат пари, имам европейска електронна здравна карта от АОК. Тия искат да плащам. Ще си потърся правата. Не може *** да е привилегирован а мен да ме рекетират.
8
2
 
8
 
! Отговори
Виолета преди 9 години
До сега ГЕРБ само говорят как ще взимат от нас, не и как ще ни дават.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е положението рийшли, мен ме пенЦионираа на 66 с 40 г. стаж
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
номера с възрастта просто няма да мине и КНСБ го знаят защото България има твърде много раннопенсиониращи се хора затова например при еднакво население броя на пенсионерите в Сърбия е с 80% по-малък от броя на пенсионерите у нас,страшно много категории се пенсионират межди 45-50 години да не говорим за практиката до 1989г.когато са се пенсинирали най-късно на 55години,безумие а всички пенсионери почти до 65-70г.работят,масовото ранно пенсиониране е една от причините за ниските пенсии
5
0
 
13
 
! Отговори
Милена преди 9 години
Те може и да са ЗА, но народа е твърдо против. Защо не попитат него?