Меглена Кунева: България и Румъния са готови за Шенген

Трябва България да има действаща съдебна система, заяви вицепремиерът
Обновена: 10 дек 2014 21:27 | 10 дек 2014 21:19,
41
Меглена Кунева: България и Румъния са готови за Шенген
Снимка: БТА

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева каза, че и България, и Румъния са готови за Шенген.

Още по темата
Това го е казала Европейската комисия, също и Европейският парламент, това го каза и Доналд Туск, уточни Кунева пред БНТ.

Тя подчерта, че не Шенген е проблемът, а това, че трябва България да има действаща съдебна система.

По думите ѝ Румъния успява да докаже през последните 2 години, че прави необходимите стъпки по отношение на съдебната система, а на България този успех към момента ѝ се изплъзва.

От магистратите зависи икономиката на страната и репутацията на България, и влизането в Шенген, и еврофондовете, обясни Меглена Кунева.

Висшият съдебен съвет е правителството на съдебната система и няма никакво учудване, че се иска оставката на това правителство. На нашата страна й липсва отчетност, контрол, санкции и разпознаване на отговорността, обобщи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
пешо преди 9 години
Кукувица ти е изпила акъла, толкова си алчна, че чак муцуната ти се е изкривила!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 години България отива на по-зле. 25 години виждам едни и същи физиономии, като тази на Кунева, като на Костов, Доган, Първанов, Станишев и си,е. Абе писна ми и ми омръзна да слушам едни и същи глупости и да виждам как хората мизерстват! Ей я пак тая Кунева! Абе Кунева ли си Пръмова ли си не се ли наяде бе, не се ли насити на власт? Има ли по-голям предател на националния интерес от тая която затвори 3-4 блок! Модернизирани за милиони! И сега говори за Шенген! И като влезем какво? Ще цъфнем?
26
0
 
2
 
! Отговори
ччч преди 9 години
До А БЕ НА КОГО МУ ПУКАПодкрепям.Шенген ще подпомогне наркотрафикантите и контрабандистите.За обикновенните туристи и българите работещи в чужбина практически няма значение.
25
0
 
3
 
! Отговори
А БЕ НА КОГО МУ ПУКА преди 9 години
за ШЕНГЕН. 95 % от българите въобще не ги засяга и даже не знаят какво е - град ли е, село или някаква ДЕМОКРАТСКА ДАЛАВЕРА
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куно ,дано родиш таралеж да не можеш да го погалиш
23
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Кунева може и да е готова за Шенген, но мнозинството българи не са. Така че, нека първо се допитат до народа , а после да говорят от негово име.
22
0
 
5
 
! Отговори
Един от народа преди 9 години
И на кому к..а ще търсиме в Шенген?
21
0
 
3
 
! Отговори
menik преди 9 години
BG niama da prokopsa OT takiwi kao prmova-kukuneva.eeeei bogu otiwa si bulgarskata durjawa neobratimo....sega we4e rewa i 6te produljawam....bolno mi e mnogoooo....
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази антипатична бабичка, за една заплата ви продаде всите накуп! Е, голяма заплата де ;--)Ама вие търсете вината у себе си! Те и поставилите я, точно това искат да правите де ;--)
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20а всичко което си изредил "мислейки" си че си способен да мислиш, е следсвие от това, а не причина за това! но, разбира се, никъде не съм казал, че всички хора тук са умни. просто написах, че тук на тази територия живеят най-умните хора на света, а не че всички са умни :=)
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимензащото първо е сриването! и то не зависи от никой обикновен човечец ВЪТРЕШНО! ако на една ингилизка или друга *** и сринеш кочинката, тя ще умре веднагически за разлика от нас, което показва, че сме най-умните хора! въпреки, че самото желание и неизбежност да ни бъде смазана кошарката, показва че те го знаят по-добре от нас!
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо мислиш така? Защо трябва да се срива? Според мен, каквото сам си направиш, никой не може да ти направи. Кой ни е крив за мутрите, корупцията, за подкупните милиционери?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18като му я сринат!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как става, че най-ЕнтЕлЕгЕнтният народ в света не може да подреди кошарката си?
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мрънкат само неудачниците. За съжаление много мрънкачи в БГ, а и бегейци в странство. Като отидат в чужбина нашенци мислят, че за месец два, ще станата богати, и понеже са бледолики, всеки метани ще прави. Народа от криви ракети :)
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ,обаче тя споделя ли *** ЦЕННОСТИ изцяло, или изневерява на тях?Ако изневерява, защо я търпят след като тук е пълно с гладни, готови на всичко ***?или *** ЦЕННОСТИ са за обикновенните хора.
12
0
 
7
 
! Отговори
Някой Никой преди 9 години
Управляващите света чрез подставените от тях куклички, ни съощават, че са готови да приемат най-умните хора на света ,смазани чрез наложената им липса на пари ... в съюз с обикновенно прости, изпълнителни и верни хора, разглезени от излишък на пари! Явно, вече сме достатъчно смазани по техните критерии ...
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази господжа пак казва нещо в което не е сигурна, но по добре ще да вече да казва " за всичко сме готови". Какъв ти Шенген , как бързо тя затвори всичко , на бързо ни продаде затваряйки набързо присъединяването ни към ЕС от което някои печелят , но народа страда. Не го ли разбират? Къде ни е здравеопазването както преди, енергетика, пазари, селско стопанство, животновъдство, , образование и прочие?Имаме ли приятели и къде са те?
10
0
 
3
 
! Отговори
ЖЖ преди 9 години
Меглена Кунева: България и Румъния са готови за ШенгенТя подчерта, че не Шенген е проблемът, а това, че трябва България да има действаща съдебна система.Та готови ли сме или не сме готови? Или сме готови с прблемите?
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мрън,мрън,как е уважаеми сънародници ревете ли срещу всеки пост на наш политик,изхвърляте си цялата помия върху някой друг, за да компенсирате личните си комплекси(яко!).Само по-лека да не се тропясате от злоба,със сигурност другаря Станишев или господин Ахмед Доган заслужават да са в ръководството на страната,а може би и ,,новия'' Апостол-Волен Ага.Лека вечер и вземето малко поспорувайте,кажете на семействата си че ги обичате стига с тая злоба,бъдете малко над нещата,човек днес го има утре не.