Всички ПГ да искат оставката на ВСС, зове Кънев

Кризата в правосъдието рязко се изостри, категоричен е лидерът на ДСБ
Обновена: 11 дек 2014 14:12 | 11 дек 2014 11:25, Камелия Цветанова
44
Всички ПГ да искат оставката на ВСС, зове Кънев
Снимка: архив, Булфото

Всички парламентарни групи да поискат оставката на ВСС, настоя лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок, Радан Кънев.

Още по темата
От името на депутатите от ПГ той се обърна към останалите депутати с искането да извършат своя морален жест и да поискат оставката на ВСС, и особено на представителите на НС в него, и ако това не стане, да предприемат конкретни действия с непосредствени правни последици.

Кънев припомни, че още на 28 ноември депутатите от РБ обърнаха внимание на притеснителните изводи от доклада за софтуера за случайното разпределение на делата в СГС, на които правосъдният министър и премиерът отговориха, но депутатите останаха безмълвни и не подкрепиха изпълнителната власт.

Според Кънев през последните две седмици кризата в правосъдието рязко се е изострила.

„Посланикът на една от основните страни в ЕС постави въпроса за организирани престъпни групи в правосъдието и за ефекта от този проблем върху чуждестранните инвестиции в България“, коментира Кънев и добави, че по този начин чуждият бизнес получи закрила, но не и българският бизнес, защото депутатите останаха бъзмълвни.

Той смята, че резултатът от това не е закъснял и в следващите дни съдия Лозан Панов се отказа от процедурата по избор на председател на ВКС, след като беше блъснат от кола на пешеходна пътека, а шофьорът избяга, а преди това съдебният помощник от ВАС Тодор Тодоров беше пребит с бухалки и метални пръти пред дома си.

„Това е почеркът на българската мафия и ние нямаме право да мълчим“, настоя Кънев.

Той припомни и факта, че вчера 15 съдии от СГС безпрецедентно за историята ни са поискали отстраняването на прекия си ръководител с ясното съзнание, че това няма да стане, а „просто за да бият камбаната“.

„Провалът на управлението на съдебната власт е очевиден. ВСС прояви пълна безстопанственост при управлението на процесите в системата и преодоляването на недъзите им. След провала на ВСС цари безвластие. Рафинираните методи на налагане на незаконни частни интереси вече отстъпиха на бухалките, коментира Радан Кънев.

Според него провалът е бил предизвестен още при избора на ВСС и отговорността за това е на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да проумея къде се намира Кънев, на уличен митинг или в НС. Какви призиви от трибуната на НС. Да подготвят официално искане като решение на НС за да им лъсне задникът болшевишки отвсякъде. ***!
13
13
 
4
 
! Отговори
д-р преди 9 години
Като гледам пациента на снимката, той или взема прекалено много хапчета, или взема прекалено малко хапчета!
12
3
 
2
 
! Отговори
Lumber преди 9 години
Fnogo ubao nema 6to
11
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
А аз си мислех, че съдът бил независим. Съдебната система не е мафия, тя само я обслужва. По-често политиците са част от мафията.
10
0
 
3
 
! Отговори
Юсуф преди 9 години
Специализирани звена в ДАНС и прокуратурата за борба с корупцията във вишия държавен апарат и магистратурата оглавени от някой абсолютен дели-фишек !Знайте, че неуловимия престъпник освен хитър и комбинативен е обикновенно отличен юрист. За за изловиш юрист в престъпление, трябва за си по-компетентен, но и по-хитър и безкруполен от него.
9
16
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 9 години
Вън американец Кънев от Болгарии.
8
2
 
10
 
! Отговори
гошко преди 9 години
Браво!
7
0
 
8
 
! Отговори
Х преди 9 години
Каква оставка ,не може.Красьо черния толкова време го подбира ,никаква оставка.
6
3
 
13
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Конституцията, Радане, конституцията! Забрави ли, щеше да искаш Велико Народно събрание!
5
10
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 9 години
Ти подай оставка. Съд е много добър. Шпиони США опитали продадат Болгария.
4
0
 
27
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
Прав е Кънев!НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ Е МАФИЯТА- "ПРАВОСЪДИЕ" .Ако правосъдието е некорумпирано, това ще контролира и своеволията и корупцията в МВР, администрация и т.н.Престъпниците са само финансови донори за магистратите.Престъпници с десетки присъди не са в затвора, а колко ли престъпления са направили без да са дори регистрирани!Ако можеше да "внесем" магистрати от ЕС, нещата лесно биха се оправили.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който не подкрепи Кънев значи е мафиот или свързан с мафията
2
1
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Да видим сега, кой реално подкрепя мафията....
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мафията си има държава и притесняващо Кънев да не стане следващия издирван.