Ако не бяхме в НАТО, парите за отбрана щяха да са по 5

Вноската на България е 19,5 млн. лв., заяви министър Ненчев
Обновена: 13 дек 2014 22:51 | 13 дек 2014 22:17,
102
Ако не бяхме в НАТО, парите за отбрана щяха да са по 5
Снимка: Reuters, архив

Ако България не беше член на НАТО, бюджетът за отбрана щеше да бъде поне 5 пъти по-висок, защото сами трябва да се грижим за нея. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Полиграф” на България он ер.

На въпрос дали вноската на България за членство в НАТО ще бъде за сметка на бюджета на Министерството на отбраната и възможно ли е да отиде в друга, министърът посочи, че тя ще бъде за сметка на държавата.

„Всички ние трябва да платим. Годишната вноска за членство в НАТО е около 19.5 млн. лв. Ако участваме в мисии, които първоначално не са предвидени в нашата програма, те също ще бъдат за сметка на националния бюджет. В противен случай, ние бихме се лишили от други съществени дейности за Българската армия”, посочи Ненчев.

По думитете му в момента отбраната на България се разглежда като част от отбранителната политика на НАТО, което ни дава допълнително спокойствие и сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, натовско министърче, който не храни своя арми, храни чужда!
38
20
 
5
 
! Отговори
от 20 преди 9 години
То не бяха упреци към Америка, иронични подмятания към ЕС, флиртове с Китай, с Индия, с Южна Африка, с Бразилия. Стигнахме и до днес, когато душманина за Путин е малка България, която го препънала за Южен поток. Заяви го при срещата си със събрата си Ердоган. А кризата не *** на вратата на Русия. Тя върлува в нея. Сега Путин ще почувства грешката си, като разбере, че от враговете, които насила се опитва да си създаде, можеше само да спечели. И печелеше. И съвременни машини и съоръжения, и храни, ако щете. Какво му остава? Да извади от нафталина запорожците и москвичите? Да възстанови ГУЛАГ? Н
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От НАТО, мина на Южен поток, явно се изчерпа по темата. Лека нощ.
36
12
 
0
 
! Отговори
от 20 преди 9 години
В същото време сърдитото дрънкане на оръжие от нейна страна струва пари. Страшно много пари. Крим струва пари. Донецк, Луганск са гладни. Сталинският гладомор е на една ръка разстояние. А когато стомасите застържат от глад, хората озверяват. Путин усеща, че съвсем скоро ще му запари под краката. Тогава Русия ще му се види тясна. И той трескаво търси изход. Ако някой очаква, че някога ще признае колосалните си заслуги за сегашното дередже на родината си лъжете се. За това пряко сили той трябва да открие необходимия грешник. То не бяха упреци към Америка, иронични подмятания към ЕС, флиртове
35
8
 
1
 
! Отговори
от 20 до 45 преди 9 години
не ,за цената на петрола говоря!Другарите Явор Куюмджиев и Таско Ерменков от БСП бяха така любезни, да внесат в Народното събрание законопроект, който да изключи част от българското Черноморие от територията на ЕС, за да може тръбата да се счита за междусистемна връзка и да бъде запазена само за Газпром. Еврокомисарят Гюнтер Йотингер каза, че цялата тази сага е недопустима и привика министъра на енергетиката Драгомир Стойнев (също от БСП) в Брюксел да даде обяснения. Същото министерство забърка целия хаос в енергетиката.
34
3
 
12
 
! Отговори
дo 44 преди 9 години
За натовските ***, които не посмяха да се противопоставят на Русия при анексирането на Крим ли говориш?
33
0
 
15
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Естествено, че е така както казвам, преди членството ни в НАТО 1.числеността на армията беше в пъти по-голяма2. въоръжението ни ни беше по-голямоИма си статистики, можеш да го провериш.
32
8
 
0
 
! Отговори
от 20 преди 9 години
И цитат от Правешкия родолюбец другаря Т.Живков,опитал се да ни прави ***:"Ти немаш пари беТи немаш право да решаваш...решава този който има пари.ще вземеш решение, па ше се измъкнеш след товаТи нямаш право да решаваш... "
31
11
 
2
 
! Отговори
от20 до 40 преди 9 години
Разбира се,че е така както казваш отнася се обаче за 5-тата колона.Българите са малък,но в замяна изключително *** народ!Когато целия прогресивен свят застана срещу диктатора Путин ,те се юрнаха след русия.По същия начин постъпиха и миналия век когато целия свят се обяви срещу Хитлер те тръгнаха след него.Оставете Путин да оправя сам рухналата си икономика от спадането на цените на петрола.Толкова ли е богата БГ за да храни диктаторите по света?!
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега като сме в НАТО сме по-слабо въоръжени и подготвени, отколкото преди това, факт!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от 2037 прав си. За Всичко е виновна Русия. Кой печели от затварянето на Тец Варна и Козлодуй? Правилно... Русия. Ще има по-чист въздух. Кой печели от това че няма ЮП. Правилно пак РФ, ще им е по-евтино през Турция. Наистина си прав.
28
4
 
5
 
! Отговори
от 20 преди 9 години
Въпрост е:Защо поета революционер Христо Ботевслага под един знаменател чорбаджии и турци имайки предвид,че чорбаджиите са Българи?Анализирайте драги ученици!
27
8
 
1
 
! Отговори
от 20 преди 9 години
Да обясня на първосигналните!За етническата карта и мизерията трябва да сте благодарни на фалираща Русия.ще поясня:Задайте си въпроса кой печели от това?и един стих от БГ родолюбец за литературен анализ:Водил бе Чавдар дружинатъкмо до двайсет годинии страшен беше хайдутинза чорбаджии и турци;ала за клети сюрмасикрило бе Чавдар войвода!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От *ите и от крадливите политици,нито НАТО,нито Русия ще те избави,г-н *** Балкански.Ако не опиташ сам,не става...Но ти стой и чакай неволята...
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не бяхме в НАТО новините на турски щяха да са в 20ч.
24
7
 
1
 
! Отговори
цф преди 9 години
Ако не бяхме в НАТО,щяхме да сме в СССР и тогава Путин трудно щеше да ни опази от Турция,от ''национализма'' и ''патриотизма''.Така,че седнете си на задниците и си трайте
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Армията ни е с възможно най-жалкия си размер и състояние, а тоя военен "министър" тръгнал да ми приказва, че едва ли не трябвало да се радваме.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако България не беше член на НАТО, бюджетът за отбрана щеше да бъде поне 5 пъти по-висок, защото сами трябва да се грижим за нея."Нещо странно ли има в това, да поддържаш собствена армия? *** "военния" министър!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не бяхме в НАТО, все още щяхме да имаме армия.
20
0
 
5
 
! Отговори
от 20 до 24 преди 9 години
Те енердийните експерти милиционере идат като тигри и като се ос*ат бегат като овци.Когато играеш комар ,но с чужди или народни пари и проиграеш парите бегаш,това е толкоз просто и логично както би казал Вапцаров ако беше жив.Милиционер-Банкер,Милиционер-работодател,милиционер -Министър.......Абе те тези завършили Симеоново все специалисти ,а народа тъне в мизерия!