Ако не бяхме в НАТО, парите за отбрана щяха да са по 5

Вноската на България е 19,5 млн. лв., заяви министър Ненчев
Обновена: 13 дек 2014 22:51 | 13 дек 2014 22:17,
102
Ако не бяхме в НАТО, парите за отбрана щяха да са по 5
Снимка: Reuters, архив

Ако България не беше член на НАТО, бюджетът за отбрана щеше да бъде поне 5 пъти по-висок, защото сами трябва да се грижим за нея. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Полиграф” на България он ер.

На въпрос дали вноската на България за членство в НАТО ще бъде за сметка на бюджета на Министерството на отбраната и възможно ли е да отиде в друга, министърът посочи, че тя ще бъде за сметка на държавата.

„Всички ние трябва да платим. Годишната вноска за членство в НАТО е около 19.5 млн. лв. Ако участваме в мисии, които първоначално не са предвидени в нашата програма, те също ще бъдат за сметка на националния бюджет. В противен случай, ние бихме се лишили от други съществени дейности за Българската армия”, посочи Ненчев.

По думитете му в момента отбраната на България се разглежда като част от отбранителната политика на НАТО, което ни дава допълнително спокойствие и сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямо спокойствие и сигурност бе ненчев? От спокойствие и немане кво да се прави, изчезна бившият шеф на ДАНС, барабар с тайните на държавата.
18
9
 
2
 
! Отговори
от 20 преди 9 години
Що са тези минуси бре ***?Нали ДС си играе на мафия ,наркотици и ***.Аз като един любящ баща я предпазих от вас в USA.Колко поколения млади хора унищожиха тези негодници?!Трябваше да остане тук ли според вас нещастници?Продулжавайте да си играете на добрия и лошия чичко милиционер,на борбата между труда и капитала от Маркс втора серия и си стройте светлото бъдеще ,о без моите деца.
17
22
 
5
 
! Отговори
do 19 преди 9 години
Тогава когато другарите се опитаха да прецакат дъщеря ми да учи у Франсия.Сега хем я изучиха на голия си ***/тАКОВА ОБРАЗОВАНИЕ СТРУВА МИНИМУМ 250 000$/,хем е в USA ,внука ми е кореняк ХАМЕРИКАНЕЦ.а АЗ СЕ КЕФЯ ДА ВИ МАЧКАМ У НЕТО НЕЩАСТНИЦИ.
16
24
 
7
 
! Отговори
USA преди 9 години
Българите са малък,но в замяна изключително *** народ!Когато целия прогресивен свят застана срещу диктатора Путин ,те се юрнаха след русия.По същия начин постъпиха и миналия век когато целия свят се обяви срещу Хитлер те тръгнаха след него.Оставете Путин да оправя сам рухналата си икономика от спадането на цените на петрола.Толкова ли е богата БГ за да храни диктаторите по света?!
15
7
 
2
 
! Отговори
USA преди 9 години
Намери се и един да каже истинатаNATO Military Power 2014 -Message to Russia,China,N.Koreayoutube/watch?v=yVzBz-Doxzg
14
5
 
27
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
Народът на България няма да участва в мръсната война на шефа на света, Обамата, срещу Русия!
13
5
 
24
 
! Отговори
nobi преди 9 години
щяха да са по 5 но щяхме да ги имаме
12
3
 
22
 
! Отговори
дядо Курешко преди 9 години
мдааа 5 пъти повече щяхте да крадете, *** меръсна
11
1
 
27
 
! Отговори
ТОЯ ТИКВЕНИК преди 9 години
какво разбира от армия та са го сложили начело на войската. Нали беше селскостопански деятел. Ама и ТИКВАТА къде ги намира такива. Те и РИФОРМАТОРИТЕ са едни "специалисти" - като КУНЕВИЦА, РАМАДАН и разни турчета
10
7
 
12
 
! Отговори
в нашата... преди 9 години
... дяснолиберална фасадна Демокрация, участието в НАТО, е напълно ненужно. нито Путин, нито мутин, са умрели за нас.
9
13
 
7
 
! Отговори
Чукча преди 9 години
До МарксМхм, не 150 хил. а 1 млн. щеше да е армията, но в болните ти сънища. А демографския срив не е започнал след 89та и 30 те млн. население също остава някъде в сънищата ти.Има ли съмнение, че за плачевното състояние на армията нямат вина нито ЕС нито НАТО? Причината е малко по-прозаична от световните заговори и доситата Х.
8
8
 
28
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ненчев, а ако не бяхме в ЕС щяхме да имаме пари и да си платим, армията щеше да е 150 хиляди, С 400 щеше да защитава небето ни, а българите щяхме да сме 9,5 милиона и никой, НИКОЙ нямаше и да си помисли да чертае карти в които половината от територията ни е в Турция!И един личен въпрос, защо си молил Гугъл да ти изтрие кашмерите от мрежата, м? Нали си много читав, пфу!
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички полицаи са българи а ние турците бачкаме и храним тези *** които нищо не произвеждат
6
5
 
29
 
! Отговори
Пародия преди 9 години
Пълна пародия ни е армията, повече от 1000 човека барабар с администрацията не ни трябват - за безредици и природни стихии. Не ми е ясно каква е ползата от тея хрантутници - който и да ни нападне, с лопати ще ни пребие.
5
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ 1989 ДО 2005 не бяхме нитов НАТО ,нито във Варшавския договор и никой не искаше да ни напада -а пък сега ,на кой му е нужен беден народ .
4
5
 
45
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
НАТО ни пазело.. От кой? Единствената евентуална заплаха, е Турция, от която те имат по-голяма изгода, и ако рече да взима територии надали ще се втурнат да ни спасяват...
3
3
 
38
 
! Отговори
сандо преди 9 години
Както си казват комшиите-Машала,добре че българите са в Нато и са без войска и са със свалени ***, машала,машала....
2
0
 
42
 
! Отговори
списък в караулка преди 9 години
За полиция, която не може нищо,камерите й не записват, а плашат гаргите, радарите им полузаконни, дрегерите им и те,занимават се само с прикриване на престъпления, рушветчийство, далавери,едни годни за съда доказателства не могат да съберат,дремят по храсти и катакомби разни,пазейки се да на би да свършат нещо , карат пили,газят, бият майки с деца, и студенти, покровотелстват престъпниците, та за тези се харчат над 1,5 милиарда на година. А в тази хроника се говори са смешните 19 милиона лева.
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО 19.5 МИЛИОНА ВНОСКА??????? ТА ТОВА ЗА НАЩА ТЕРИТОРИЯ СА ПАРИ ЗА СЕМКИ БЕ. ЕВРЕЙЧЕТО ПАСИ ЩЕ СИ БРЪКНЕ В ДУПКАТА И ЩЕ ГИ ПЛАТИ НА НАТОВЦИТЕ БЕЗ ПРОБЛЕМИ. Е МАЛКО ЩЕ СА СМРЪДЛИВИ ТЕЗИ МИЛИОНИ НО ИНАЧЕ ЩЕ СА СИ ИСТИНСКИ.