Карастоянова обеща да удвои парите за култура

"Партньорството с гилдиите е ключово за работата ни в комисията"
15 дек 2014 20:37, Анисия Иванова
1
Карастоянова обеща да удвои парите за култура
Поли Карастоянова. Снимка, архив Булфото

Уважение, диалогичност и отговорност към ангажиментите, които касаят работата в комисията за кулура и медии в НС, е опората, на която стъпвам, каза пред БНТ новият й председател Поли Карастоянова. 

Тя заяви, че  приема нормално правото на всеки да изрази своята позиция със средствата и думите, с които намери за необходимо. 

Още по темата

"Но вярвам също, че е редно да имаме уважение към ценностите, към демократичния избор, който беше проведен в НС", допълни тя.

Тя каза, че водещото в нейната работа ще бъде “уважението към институциите, към работата на хората в тях”. Партньорството с творческите гилдии е ключово за работата ни в комисията, смята още новият шеф на комисията.

"Всъщност, комисията не управлява медиите. И комисията не произвежда култура. Работата на комисията е да създава широка платформа за работата на експертите, на гилдиите, на творческите съюзи по проблемите, които те виждат, че са на дневен ред и да търси възможност да ги подкрепи в начините на постигане на тези решения" каза Карастоянова.

В момента бюдежът за култура е 126 693 000 лв., което по-малко от половин процент. С хоризонт 2018 година, Карастоянова се ангажира да работи така, че този процент да стане 0.9 или 1 процент.

„Стефан Данаилов ще е почетен председател на Комисията по култура и медии. Той ме поздрави за избора и обяви, че ме подкрепя. На този пост може да е всеки един депутат. Много неща се случиха покрай комисията и видяхме, че в обществото има определена чувствителност. В този смисъл Слави Бинев пое достойно своята политическата отговорност”, добави Карастоянова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кой ще те търпи до 2018?