Който знае за престъпление срещу Сертов, да каже, МВР не знае

Вучков: Няма причина по случая да се образува досъдебно производство
Обновена: 16 дек 2014 13:59 | 16 дек 2014 13:30,
22
Който знае за престъпление срещу Сертов, да каже, МВР не знае
МВР шефът Веселин Вучков Снимка: БТА

Вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че който има данни за престъпление срещу Петко Сертов, трябва да ги обяви. МВР и прокуратурата обаче смятат, че такива данни към настоящия момент няма. Затова и няма причина да се образува досъдебно производство за изчезването на бившия директор на ДАНС.

Още по темата
„Няма нищо ново, което може да бъде споделено. Нищо ново и като факти, и като версии“, отвърна МВР шефът на въпроса дали има новини около издирването на Сертов.

Вучков обясни, че към края на седмицата вероятно ще има пресконференция по темата, защото тя очевидно вълнувала обществото.

„За пореден път ще кажа, че ако някой има данни за извършено престъпно посегателство към г-н Сертов – негов близък, роднина или друга структура, която се опитва да се ангажира с частно разследване, са юридически задължени да информират полицията и прокуратурата“, каза Вучков.

Той обаче обясни, че и по време на вчерашната среща в прокуратурата обвинението отново е преценило, че няма данни да се образува досъдебно производство.

В понеделник главният прокурор Сотир Цацаров събра полицейски шефове, за да получи информация докъде е стигнало разследването за изчезването на Сертов. „Прокуратурата се е съгласила с всички предприети до този момент действия на българската полиция“, коментира Вучков.

Вътрешният министър коментира и вчерашното становище на ДАНС срещу Закона за МВР. Той обясни, че то не го е изненадало, но всеки от пунктовете в него можело лесно да се обори. „ДАНС не може да продължи да съществува така като мегаструктура. Ако това не се случи, все едно не сме никакво реформаторско правителство“, каза МВР шефът.

На въпроса дали предстои смяна на шефа на ДАНС, Вучков отговори: Никога не съм участвал в разговори за смяна на председателя на ДАНС“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 9 години
първата работа на този некъдърник беше да опонира на д-р Москов по въпроса с ***.Плъх.
15
1
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Има едно предаване ПЕНТАГРАМ - да дадат малко пари и ще им кажат кой къде е и с какво се занимава !
14
0
 
1
 
! Отговори
bok преди 9 години
A ima li neshto, koeto MVR da znae kogato se otnasq za obshtestvenia interes. Korumpirani ot dolu go gore.
13
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ПРИ ЦВЕТАНОВ В СЪРБИА ЕЕ
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен не ме вълнувa къде е. Не го познaвaм и не ми е близък. Имa къде, къде по вaжни проблеми , зa дa ме интересувa този проблем. Товa интересувa близкитш му. A и той е бивш , a не нaстоящ шеф нa ДAНС
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вера, доколкото знам, в българския език има правило, че не се поставя запетая пред първия съюз "да", "и" и "или".
10
0
 
14
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ТЕЗИ,КОИТО ПИШАТ ,ЧЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е СЕРТОВ-ТЕ ЛЪЖАТ,И НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА.ТЕ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ КЪДЕ Е ТОЗИ ЧОВЕК!!!!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе МВР хрантутници смотани, то държава не остана те все не знаят.. да не кажа, че 25 години ги пазите
8
0
 
24
 
! Отговори
extr3m1st преди 9 години
"на вчерашната среща в прокуратурата обвинението отново е преценило, че няма данни да се образува досъдебно производство."Ама вие шегувате ли се? Изчезва безследно човек, ръководил службите в продължение на няколко години, а обвинението заедно с полицията и ДАНС , нямат даннии да образуват досъдебно производство..АМИ ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е ХОДЕЩА ЧЕРНА КУТИЯ! Информацията с която разполага е заплаха за национална сигурност! Според мен! Има нещо подозрително в това бездействие от страна на службите..
7
1
 
12
 
! Отговори
Нонимян преди 9 години
Млък. И тука, както в КТБ, изглежда става дума за много пари.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Други българи които са изчезнали МВР не си мърда пръста, тъй като няма престъпление... и прокурор няма как да разпише за да му се проследи телефона последно къде е бил. Но за Сертов може... въпреки, че няма констатирано престъпление.... ДВОЕН СТАНДАРТ !!!
5
0
 
21
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Те в МВР обикновено са от страната на незнаещите или "нямащите данни".
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Начервисаната милиционерка в дъното, кърти!Да питаме нея, а?
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а за какво ни е да знаем къде е тоз киек всеки може да ходи където си иска и да прави каквото си иска защо трябва да се занимаваме със истеричната му жена да си го намери
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако ние знаем, па вие не знаете, трябва да си ходите, кой от къде е!И ние да си разпределяме бюджета ви от 1 000 000 000 лева!
1
3
 
40
 
! Отговори
zeus преди 9 години
И за какво ни е това МВР, камерите им не работят, не спират пияните на пътя, не знаят кой е излязъл от държавата, не желаят да се справят с *** престъпност. 60 000 ненужни гърла за хранене!