Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия

Премиерът очаква скоро да има компромис за реформата
Обновена: 18 дек 2014 17:48 | 18 дек 2014 17:41, Веселина Йорданова
135
Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа.

Той смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално.

Още по темата
"Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупости, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори.

Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение", обясни премиерът.

В Брюксел Борисов коментира предложението за вноските за пенсии с думите, че всеки българин може сам да реши този проблем, предаде БНР.

По думите му това ще доведе до конкурентност в самите фондове.

"Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност", обясни премиерът.

Борисов съобщи, че веднага след коледната ваканция ще обсъди с парламентарно представените сили параметрите на пенсионната реформа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли премиер в Европа с прякор "Тиквата", "Тиквоний", за който вицовете бълват като река подчертаващи тъпотията и алчноста му? Има ли толкова мразен премиер като този който живее с пълчища охранители като скот брониран и блиндиран отвсякъде? И си го избираме за втори път да ни прави на маймуни както и преди!?! Какво е това, национална простотия или купуване на вота?
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нема ли некой пиан авджия да утепа тоя лъжец да потръгне на България?
93
0
 
3
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Боко е крадлив.Точка.
92
1
 
7
 
! Отговори
tumnia1 преди 9 години
Честито ***, тези дето гласуваха за този *** Боко тиквата. И БСП са зле но този е най-зле от всички.
91
0
 
4
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Заглавието е уникално!Автора да се предложи за Пулицър!
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До размисли и страстиПри фалит , остават вноските , с тях не може да си плащат задължения.Не позволявайте отново да ви заблуждават.Те го правят постоянно.МОЛЯ ВИ ,бъдете разумни в много от белите страни няма НОЙ МОЙ НАШ ВСИЧКО ОБЩО УЖАС!!!!!!!!!!!!!
89
0
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
При Капитализма е така.
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕЧНО ЧАКАМЕ КАКВО ЩЕ КАЖЕ БРЮКСЕЛ. ТОЙ КАЗВА СЪБЕРЕТЕ МАЛКО СОЦИАЛНИ ЗА *** ЗА ДА НЕ ИДВАТ В ЕВРОПА!!!!! И ПО БЪРЗО ПРЕДИ ДА РАЗБЕРАТ БУДАЛИТЕ!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам кои са в основата на недоволството и протестите на тази идея си мисля , че няма да вземам втора пенсия.Владимир Каролев , Домусчиев , само Василев от Белград още не се изказал против.Тук е май отговора кои са собствениците на частните пенсионни фондове в България и очаквате ли от тях да ви изплащат някога си пенсия
86
3
 
3
 
! Отговори
размисли и страсти преди 9 години
Аз давам следния пример ...Плащам 30 години вноски към частен пенсионен фонд , но той фалира година преди или след като съм се пенсионирал , какво получавам ... един голям ...Избирам НОИ за втора пенсия , за да не ми я плащат трябва да фалира държавата ...Май при втория вариант е много по вероятно да получавам втора пенсия
85
7
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
dano da e uspe6en modela
84
2
 
7
 
! Отговори
Признаци преди 9 години
Принуда , лихварство , въвеждане в заблуждение , радикално ограбване на хората с малки в полза на тези с големи заплати и доходи.А и най лошото , това са пирамиди , които като рухнат , пак ще бъдат разграбени.Това са признаците върху които се градят частните пенсионни фондове.Математически е лесно доказуемо.Пресмяташ доходност на нищожна сума и доходност на голяма сума.Малките почти не нарастват , големите растат като отровна гъба.Типично мародерство.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен92А ти защо пропускаш една основна подробност , че ще може да сменяш фонда си , когато си поискаш , ако не намериш малко време през този един месец , дано по късно намериш , че да си избереш който си поискаш пенсионен фонд.Ще ми споделиш ли сегашната ситуация дали е по справедлива , независимо дали искаш или не работодателя те осигурява някъде си . Това по добре ли е
82
1
 
3
 
! Отговори
Непосилната свобода преди 9 години
Мислете, хора, мислете, докато още не е забранено!Докато силата е в ръцете на скопци, ще бъдем зли и ще живеем зле.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 91гербарисче банките почнаха да фалират откакто твоя вожд дойде на власт. Това че на теб ти харесва, не означава и не искам да мен да ми харесва.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 86Защото пропускаш една подробност, в проектозакона се казва, че ако до месец не подвърдиш че оставаш в частния фонд, автоматично отиваш в кюпа наречен НОИ. Сега стана ли ти ясно?
79
4
 
6
 
! Отговори
истината преди 9 години
голяма част от така наречените пенсионни фондове са на хора ала цветан василев ....ще го разберете като дойде време да получавате пари от тях , докато само внасяте няма проблеми
78
3
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
БОРИСОВ НЕ ПРАВИ ХОРАТА НА *** СПРИ ДА ГИ ЛЬЖЕШ И МАНИПУЛИРАШ!!!!!!! СКОРО ЩЕ УСЕТИШ НАРОДНАТА ЛЮБОВ
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а някой знае ли от кога трябва да почнат да изплащат пенсии , тези частни пенсионни фондове , защото досега само трупат парички , които не знаем има ли ги няма ли ги ...лошото е че за разлика от закона на ес който защити вложителите в банки до 100 хиляди евро , няма закон при фалит на частен пенсионен фонд , а като знам как в България се мисли как да се оберат хората , подозирам доста фалити на такива фондове , точно преди да почнат да изплащат така мечтаните втори пенсии
76
1
 
7
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Борисов що не поръва мин.раб. заплата от 1000 лева? И безплатно здравеопазване и образование?