Коалицията се движи по ръба на бръснача, предупреди Първанов

Той е убеден, че резето за "Южен поток" е хлопнало
Обновена: 20 дек 2014 15:51 | 20 дек 2014 15:49, Анисия Иванова
18
Коалицията се движи по ръба на бръснача, предупреди Първанов
Георги Първанов. Снимка, архив Булфото

Коалицията засега се движи по острието на бръснача и тези плаващи мнозинства, които се образуват по спорните въпроси, лично мен, не ме обнадеждават. Това каза пред БНР лидерът на АБВ Георги Първанов.

Той заяви, че АБВ ще бъде фактор на стабилността в кабинета, но не на всяка цена.

„Ние ще подкрепяме онова, което е разумно, което сме договорили, което хората очакват, но експерименти, да не кажа авантюри, не бихме подкрепил”, обясни Първанов.

Още по темата

Лидерът на АБВ коментира приетата промяна в пенсионното осигуряване и заяви, че предложението не е било предмет на дискусия в политическите органи, а все пак демокрацията предполага именно това.

Вчера 9 депутати от АБВ гласуваха против поправките, приети в НС относно пенсионното осигуряване.

„Имаме  много въпросителни, свързани с характера на това, което финансовият министър направи като предложение. Поставихме въпросите си, например дали едно такова действие ще реши проблемите на НОИ и на пенсионната система”, обясни той

АБВ гледат на пенсионната система като на система и тя трябва да се реформира като цяло, убеден е Първанов.
„Ако започнем да дърпаме кубчетата на тази пирамида сами разбирате, че или в един момент това ще рухне, или след това закърпването на реформата ще бъде много по-сложно. Затова разумното беше този тримесечен срок да бъде използван за една солидна експертна и гражданска дискусия и накрая да имаме пакет от предложения в пенсионната реформа, който да е максимално консолидиращ", посочи Първанов.

Лидерът на АБВ заяви, че са открити за диалог. "Можем да бъдем и убедени", каза той и допълни, че това не става в последния момент и за броени часове.

По отношение на проекта „Южен поток“ и обявеното от премиера, че България ще издаде всички разрешителни за него и ще продължи подготвителните дейности по реализацията му, лидерът на АБВ смята, че вече е много късно.

„Аз се опасявам, че „резето е хлопнало“. За мен остава един единствен вариант.  „Южен поток“, отивайки в Турция, да може да се продължи не по трасето на трансадриатическия коридор,  а да тръгне по трасето на "Набуко-Запад", заяви Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
11.Как Южен Поток ще е собственост на Европейския съюз, след като не го плащат . Даже казват Южен Поток , не е наш преоритет . Но преди месец напълно го забраняваха !Защо Северен Поток не е собственост на ЕС ? Защото е директен само между Русия и Германия , и те го плащат !
10
3
 
2
 
! Отговори
Що ,бе...ха,ха,ха преди 9 години
Кво му е лошото на "Южен поток"...??!!КВО КАТО НЕ Е СОБСТВЕНОСТ НА РУСИЯ---А НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ...???ЩОТО НЕМА КАК ДА НИ ДОЯТ ЛИ...!!???????????????/...по братски/
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости!
8
4
 
0
 
! Отговори
1995 преди 9 години
Как се фалира държавата 1995г. и после станахме дългогодишен президент???????????????Кой се финтира другарю бивш ДС-държавен кратун?
7
5
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
А ВИЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ОТ КОЯ СТРАНА НА БРЪСНАЧА СТЕ?! ДОСТАТЪЧНО НИ ПОРЯЗАХТЕ- МОИТЕ УВАЖЕНИЯ НО ... ПРЕДИ.
6
3
 
18
 
! Отговори
pet преди 9 години
Какъв ръб на бръснача?Нали при едни нови избори АБВ и ПФ няма да са в парламента.Никои не напуска властта
5
11
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Хлопнало е за теб, Гоце !Да се правиш на русофил, а да поддържаш Новия световен ред вече не върви.В Москва те разбраха каква *** си !Волен Сидеров обаче е там. И от там казва, че възможност за "Южен поток" все още има от руска страна.Тук обаче трябва да управляват национални отговорни и родолюбиви политици, за да се случи това.А, сегашната управляваща коалиция БОСТАН е всичко друго, но не и родолюбива !
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Първанов АБВ част ли е от управляващата коалиция или не.Ако е част да е загрижен.Ако не е,не чак толкова, дори обратно - да се радва.Нека му припомня изказването на фин.мин.Горанов,че партийките с 4-5 % може само да подкрепят или да не подкрепят мандатоносителя.Т.е нека запази мнението си за публиката но не и за управлението.Както при пенсионната реформа-щом веднъж си е избрал НОИ(правителството на ГЕРБ) ще си натиска парцалките и ще чака подаяние.Щом му дават ще взема,щом го гонят ще бяга.Такава е съдбата на ренегатите и нагаждачите.Никой не ги харесва и бръсне за с...а.
3
6
 
11
 
! Отговори
Деян преди 9 години
Първанка твойта партиика е време да си ходи, достатъчно показахте, че не можете нищо освен едно - да се коалирате за голямото гепене.......
2
5
 
18
 
! Отговори
msimov1 преди 9 години
САМО НАБЛЮДАВАЙТЕ КАКВО ШОУ ЩЕ Е НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ КАТО СИ ВИДЯТ РЕЗИЛА АБВ, РБ, НФСБ, ГЕРБ И ИЗЧЕЗНАЛАТА ПАРТИЯ НА БЮРЕКОВ!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЪВ ГОДИНАТА УПРАВЛЕНИЕ НА БУДАЛИСОВ И БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗМАМНИЦИ ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ БЪДЕ РАЗСИПАНА ФИНАНСОВО И ЗАВЛЕЧЕНА СЪС ОГРОМНИ ЗАЕМИ В МИЛИАРДИ!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате Гошо аре на лов за архари.