Манолова иска БСП да атакува в КС пенсионните промени

Решението се взе набързо - без анализ и оценка, подчерта тя
Обновена: 21 дек 2014 16:47 | 21 дек 2014 16:46,
46
Манолова иска БСП да атакува в КС пенсионните промени
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

Социалистката Мая Манолова ще предложи на колегите си БСП да подаде жалба до Конституционния съд срещу набързо взетото решение за преместване на пенсионните вноски на българските граждани от частните фондове в НОИ.

Още по темата
По думите й това на пръв поглед дава възможност за избор на хората, но от друга страна е фактът, че този избор може да бъде еднократен, което е много притеснително.

По думите на Манолова не може едно решение, което засяга 4 милиона българи, да бъде разгледано „на коляно":

„Не може такива промени да бъдат разгледани само на едно четене в парламента. В този смисъл имаме очевидно нарушение на българската Конституция. Ще настояваме за пълен анализ и пълна ревизия на състоянието на частните пенсионни фондове", заяви тя, цитирана от Дарик радио.

Социалистите биха подкрепили преместването на пенсионните вноски само в случай, че по законодателен път бъде създаден фонд в НОИ, в който да се акумулират вноските на гражданите от допълнителното пенсионно осигуряване, коментира още Мая Манолова.

„Ще се окаже така, че вноски, които са на хората по партиди, ще отидат в общия кюп на НОИ, от които финансовият министър да може да си харчи, да попълва дупки, от което в крайна сметка ще бъдат ощетени хората. Не може такова решение да се взема в противоречие на българската Конституция за 5 дни, без ясен анализ, без оценка как това ще се отрази и на пенсионната система, и на интересите на всеки един осигуряващ се български гражданин. Затова ще настояваме да подадем жалба до Конституционния съд", допълни тя.

Манолова отправи критики и към президента Росен Плевнелиев, който по думите й е трябвало да наложи вето на пенсионната реформа, но не е имал куража да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Мая МаноловапенсииКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и ние не разбрахме как комунистите от БСП приватизирахте икономиката на България под масата и за което сме в това положение-най бедната страна в ЕС.Сега с пенсионната реформа нещо не ви пасва.Явно парите от частните пенсионни фондове са пак в комунистите ,а може и да ги няма вече, както при КТБ??? Бойко може би иска да осветли и тая ви далавера.Паживьом пасмотрим.
16
2
 
13
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Правилно другарко Манолова , трябва да се сезира КС , но за това , че ДПС е противоконституционна партия и пречи на развитието на България . Вече два мандата БСП и ДПС са в коалиция и какво стана , БСП отиде в канала.
15
8
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
И още нещо от тази манипулация с пенсионните фондове: Разчита се и на незнанието и нехайството на бъдещите пенсионери. Който не поиска да му превеждат вхоските в частен фонд също отива в НОИ и ще пълни бюджета на новия Дянков. А за т.н. "втори стълб" в пенсионното осигуряване ще чакаме до второ пришествие. Надявам се опозицията този път да действа и то бързо, защото Бойко е майстор на замазването на такива манипулации и вече работи по въпроса.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
manolova izka edin zdrav nerven i korav bastyn............da e plushti...........
13
1
 
8
 
! Отговори
ebb преди 9 години
манолова иска !!! хм на какво основание тя иска ,като народен избраник тя би трябвало да дава . та така какво даде та имаш право да искаш( освен секса на ангел)
12
5
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 12-13 А вие не разбрахте ли къде в тази манупулация е далаверата на финансовия министър, за да го направи така спешно преди нова година? Личните партиди от частните фондове влизат в общия кюп на НОИ и оттам новия Дянков ще си запълва дупките в бюджета. А вие си търсете гербаджийските опорни точки.
11
1
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
До ognyanzНе разбрахте ли че никой не ви задължава къде да си слагте парите е /!/1/
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова къде е Бисеров?
9
8
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Това за конституционния съд е добра идея, дано не остане само на думи. Действайте, иначе помагате на ГЕРБ и ДПС да запушат дупките в бюджета за догодина с парите от пенсионните фондове. Ако не го направите, като лъсне накрая работата, и вие ще сте виновни колкото гербаджиите.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Манолова я познаваме всички, но какво означаваше това БСП?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пфууууууу....
6
2
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Само да ми падне тая ще я спукам от грубо и безкомпромисно любене!
5
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Секси мифлчок!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2За групов.
3
0
 
8
 
! Отговори
Забавно преди 9 години
Забавно ми е да глефам Манолова или там който и да било друг политик ( в опозиция най-вече ) да се прави на компетентен .А като са на власт само се оправдават с предишните.И бсп и герб са така.Епа на народа му пищи вече от този цирк.Де осъзнайте се,да не Ви залее ударно недоволството на народа,че тогава да видите какво им е на кокошките в курника като влезе невестулка при тях !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох , Майчееее...заедно с Юлияна Дончева ви искам в джакузито ми на двора на каса шампанско!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабооооооооооо, къде е Бисеров?