Управляващите сеят напрежение с пенсионните промени!

БСП иска анализ на състоянието на пенсионните фондове
Обновена: 21 дек 2014 18:24 | 21 дек 2014 18:14,
67
Управляващите сеят напрежение с пенсионните промени!
Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

Пенсионните промени на управляващите предизвикват обществено напрежение.  Такова заключение направи лидерът на БСП Михаил Миков след заседанието на НС на БСП. Това е и причината ръководството на социалистите да одобри позиция за промените в Закона за бюджета на НОИ.

Още по темата
„Проведохме обстойна дискусия по последните промени в пенсионната система и НС на БСП подкрепя приетото решение за временно спиране на увеличението на възрастта за пенсиониране, но не приема увеличаването на трудовия стаж”, каза пред журналисти зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Той заяви, че НС на БСП възразява срещу вземането на решения по отделни важни елементи на пенсионния модел без широка професионална и обществена дискусия. Стоилов обясни, че в позицията си от днешното заседание НС на БСП предлага да се направи цялостна оценка на въведения преди 15 години пенсионен модел, обръща внимание и на ролята на държавата за поддържане на солидарността - за осигуряване и гарантиране на пенсиите на всички български граждани.

„Настояваме за анализ на състоянието на пенсионните фондове”, добави Стоилов, цитиран от пресцентъра на левицата. Той каза още, че  за целта БСП предлага в Народното събрание да се създаде временна комисия, която да проучи финансовото състояние на пенсионните фондове и ефективността на надзора от страна на Комисията за финансов надзор.

„Предлагаме на ПГ на БСП Лява България да прецени политическите, икономическите и конституционните последствия от приетите законови  промени и да предприеме следващи инициативи и действия”, обясни социалистът. Стоилов добави, че  НС на БСП възлага на ресорните съвети в срок до 1 месец да внесат предложения за реформа на пенсионната система.

Зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов обяви, че през месец януари заседанието на НС на БСП трябва да приеме мерки за политическо и организационно  укрепване на партията.

Той обясни, че  в съответствие с устава на БСП, всяка година НС взема решение за размера на членския внос. „Тази година предложихме една прогресивна скала за плащането му в зависимост от месечния доход, който получават нашите членове”, добави Великов. Той обясни, че се е наложило  и допълнително решение, свързано с 10 % членски внос, внасян от всички социалисти, които са на публични длъжности. „Целта е да увеличим значително събираемостта на членския внос и явното заявление, което трябва да се направи от социалистите чрез него”, обясни  Великов.

Михаил Миков съобщи още, че на заседанието на НС на БСП са разгледани въпроси, предимно от организационен характер. Приет е бюджетът на Националния съвет за 2015 г.  Друг акцент на разискванията са били приключилите 12 отчетно- изборни конференции в различни общински организации. Председателят на БСП припомни, че остават да бъдат проведени още 8, а до момента има около 40% нови председатели и членове на общинските съвети. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми,стана каквото стана.Оказа се,че и опозиция и управляващи са от еди кюп,после си разменят ролите-театрото продължава до затриване на България и обикновен народ.
14
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Права е винарката - едно време беше империализма и четирите годишни времена, сега са управляващите и пак четирите годишни времена!
13
9
 
36
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Не ми пука нито за червени,нито за гербери.Не ви ли омръзна да се плюете на политическа основа в предложението за анализ има нещо добро за всички.Ако всичко бъде направено коректно и след това публикувано то всеки ще си направи изводите и няма да може да реве ,че е излъган.
12
11
 
40
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
А кво става с внучката на партизанина от Чавдар - Лилето Талпата.Кво става със синовете на доносниците-милиционери от ДС - таткото на ЦЦ и таткото на ББ.Кво става с партийната секретарка стругарка - другата ЦЦ.
11
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво стана с другаря ви Сертов? Оказа се,че бащата на Сертов бил партизанин под псевдоним Детелин.Сертов именувал синът си със същия псевдоним.И какво стана.Синът на партизанин беше шеф на ДАНС,който държи информацията за бандитския преход,за кражба на фондове,за пирамиди и т.н.До сега няма мафиот от високите етажи на властта осъден,защото ДАНС прикрива престъпници предимно комунисти.Така,че информация вече няма.Било каквото било,както казваха като станеше въпрос за концлагерите и хилядите избит
10
8
 
40
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Никакви частни пенсионни фондове. Една криза като през 1998г. и пенсионерите ще пият по една студена вода. Това е далаверата на частните пенсионни фондове
9
8
 
40
 
! Отговори
аман от некадърници преди 9 години
За 25 години псевдо преход единственото което постигнаха милиционерите беше да ограбят народа и съсипят всичко.Милиционер-банкер,милиционер -бизнесмен,милиционер-политик........еми *** и прости са,това вече е научно доказано.
8
16
 
44
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
БКП-БСП-ДС вече 70 години тормозят народа. Първо откраднаха пенсионния фонд , после крадоха до припадък , а сега се замислили за пенсионните реформи . Абе другари да не би и частните пенсионни фондове да са на ваши дружки , че ревете толкова много .
7
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Мишо - мачкай герберастките *** !
6
9
 
37
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Бих се учудил,ако до сега не е направен такъв анализ или ако има резултатите само за избрани ли са.Като цяло идеята не е лоша ,но резултатите наистина да са достъпни и всеки да си направи сметката.
5
11
 
44
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Я бе търтей.Къде бяхте 25 години,че направихте анализ на пенсионните фондове. До сега само се грижехте какви заменки да направите и какви далавери при приватизирането на цяла една държава.Сетила се Мара да се побара. Мнение от престъпници не желаем.
4
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накой ли му пука вече за тези нещастници в парламента.Системата е спасявай се сам ако можеш.А който издържи,бякои радетели синдикални лидери гушнаха букета и без да се пенсионират въпреки пищенето да вдигат възраста.
3
10
 
38
 
! Отговори
Дамаджанки преди 9 години
Миков сега се перчи,за да може на предизборна кампания да облъчва мълчаливите и послушни свои избиратели,че и най-нагло да ги пита :- Ама хайде питайте ме не нещо де,толкова ли сме перфектни ? А те само като го видят ахват и падат.Аууу света вода ненапитааа !
2
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO PREDI MESEZ BESHE NA VLAST NE MOGA LI DA NAPRAVIG ANALIZU.MISHE AI NAZDRAVE I TI SI KATO ONIA DOBREV PIANIZATA-ZIROZATA.
1
10
 
39
 
! Отговори
КЪРКАЧ преди 9 години
Наздраве аверче.