Митов пред Кабан: Ценим мнението на посланиците

"Реформата в съдебната ни система е част от проблемите"
Обновена: 23 дек 2014 14:58 | 23 дек 2014 14:58, Камелия Цветанова
28
Митов пред Кабан: Ценим мнението на посланиците
Снимка: МВнР

България иска ясно да покаже къде стои и какви принципи защитава. В правителството има категорична воля да се справи с проблемите, които стоят пред все по-засилената ни интеграция в ЕС. Това заяви министър Даниел Митов на среща с френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
Наясно сме, че реформата в съдебната ни система е част от тези проблеми и правосъдният министър е изключително отдаден на целта, призна Митов.

Правосъдната ни система беше директно критикувана от френския посланик, който заяви, че има „гнили ябълки“ в нея заради решение на съдията от СГС Румяна Ченалова, с което обявява в несъстоятелност френската фирма за производство и търговия с вина и водка у нас "Белведере Дистрибуция" и назначава синдик.

След това съдии от СГС поискаха оставката на ръководството на съда, а Кабан и още шестима негови колеги от Австрия, Белгия, Холандия, Дания, Великобритания и Финландия подписаха позиция, в която призовават магистратите, които "ще бъдат ключовите действащи лица, които да направят така, че реформираната съдебна система да работи", да бъдат чути.

Ценим мнението на европейските посланици, защото ние сме част от единна общност, в която можем да си говорим откровено, заяви Митов.

Външният министър обсъди с френския посланик и българското искане за удължаване с още една година на срока за усвояване на еврофондовете от предишния програмен период. За България това ще бъде важен знак за подкрепа от страна на ЕК и европейските партньори, от който имаме нужда, подчерта той.

В контекста на последните развития в сферата на енергетиката не по-малко важно за България е и максимално бързото изграждане на интерконекторните връзки със съседните ни страни, на първо място с Гърция и Румъния.

Това е основен приоритет за нас, защото ще позволи на региона да се измъкне от зависимостта си от един доставчик на газ, заяви външният министър.

Проектите не са огромни, но са важни и доста по-лесно реализируеми, заяви от своя страна френският посланик.

Даниел Митов и Ксавие Лапер дьо Кабан обмениха мнения и по отношение на идеята за изграждане на газов хъб във Варна. Външният министър подчерта непроменената българска позиция по отношения на проекта „Южен поток” – реализация при спазване на правилата на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не знам цялата истина но знам че 50% тука от драскачите са поръчкови *** и 40% са ***.Всеки от нас знае че правосъдие няма не стига че не правим нищо да променим това ами като ни кажат истината вием като чакали.Затова сме обречени.НЕЩАСТНИЦИ
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Митов, същият краставичар като Вигенин. Ама то такава ни е външната политика - над*пена.
20
1
 
4
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Тоя зализания като казва ,че "съдебната ни система е част от проблема" (не че не е така) случайно спомня ли си ,че ББ беше почти цял мандат премиер и тогава проблема беше същия и нищо не направи? Защо сега трябва да вярваме ,че съответната реформа ще бъде реална ,а не удобна за определени кръгове?
19
2
 
2
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До СТРАНДЖАТА"Какво се дърлите бе ***... - не е ли прав човекът..."-Ако аз дойда у вас и кажа пред всички ,че си много тъпо парче,ще бъда прав,но жена ти ще ме изгони.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдебната система си се развива и не фрасето ще каже добре или зле.Затова драги съдии и прокурори като светнат омазани политически *** не се туткайте , а бързичко ги приберете на топло (така се гради уважение).
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиката на новите стари управляващи... Вместо да бъде изгонен като персона нон грата му целуваме з...ика. До кога някой ще идва и най-нахално ще се разпорежда? Като нямате самочувствие и достойнство не заемайте постове. Просто се срамувам от управляващите. За това че трябва реформа - да, но никой не казва как да стане, с какво ще се яде и пие, само си говорят, но някой да е направил нещо? Но най-виновни са продажните журналист, не че има други, и те трябва да ядат...
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименкабана явно има авоари тука и не смее да си признае
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** министре - правосъдието за това е правосъдие за да не му пука от Кабани , глигани и други подобни , махни си опиканите ръце от съда НЕ е твоя работа.А *** френски да прави *** и да се маха от България, няма работа та взел да се бъка в нашата.
14
1
 
2
 
! Отговори
за 15 преди 9 години
До АнонименХАПНИ ПИЦА Е СЕ УСПОКОЙ
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без КОРЕННА промяна в закона няма да стане ...тази "независимост" зад която се крият корупционерите с този ги прави недосегаеми...превърнали са съдебната система в ООД с ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ - ПЕЧАЛБА
12
1
 
0
 
! Отговори
СТАРНДЖАТА преди 9 години
Всички страни със посланник, само Франция с Кабан. Впрочем Меркел наскоро ги пошамари малко, пак ще има. Кабан така лесно не разумява.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митов пред Кабан: Ценим мнението на посланицитеКабан в отговор на Митов: Ценим продажните *** като вас.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЕНИМ МНЕНИЕТО НА ПОСЛАННИЦИТЕ, НО СЛУШАМЕ САМО НАШЕТО СИ!!!
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митов, ти отдавна имаш статут на жалък страхливец и продажник, и липсата на каквато и да е забележка към френския посланик, само затвърждава това.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя накрая ще свърши като американския посланик, който също имаше навика да си вре носа в държавните дейности и да се изявява като главно действащо лице в държавата. Накрая ще плаче на тръгване като Уорлик, макар че Уорлик май плачеше не от мъка, а защото го пращат в посолството в Афганистан.
7
1
 
7
 
! Отговори
до СРАНДЖАТА преди 9 години
Не е въпроса в това дали казва истината или не, въпросът е работа ли е на френския посланик да се намесва във вътрешните работи на държавата? Не. А министър П*тка на снимката му целува ръка, това е падение.
6
2
 
8
 
! Отговори
джона преди 9 години
когато Холанд повдигна въпроса за глобата на Парибас пред Обама, последния го отпрати най-вежливо но твърдо казвайки му че той не може да се меси в работата на съдебната власт. А тук посланичето е решило че ние сме му губерния
5
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Какво се дърлите бе ***... - не е ли прав човекът...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчето е оправно. Млад, ама оправен, кадърен. Взима поне 200-300 хил долара годишно от американските фондации като консултант. Отдавна си е осигурил детето старините в Америка и няма грижи. За такива пари всичко се цени и всичко се целува щом кажат началниците.
3
5
 
11
 
! Отговори
портиери и готвачи преди 9 години
Ксавие дьо Кабан е един най-обикновен канцеларски плъх. Той си няма понятие от политика! Единственото, което той е управлявал през живота си, това са няколко чистачки, пазачи, шофьори, секретарки, портиери и готвачи.