По три решения и половина на ден е била заетостта на правителствата

С първото си постановление Борисов намали съветниците си
Обновена: 26 дек 2014 11:22 | 26 дек 2014 07:45, Камелия Цветанова
118
По три решения и половина на ден е била заетостта на правителствата
Снимка: Булфото, архив

По три решения и половина на ден е била заетостта на трите правителства, които се смениха през 2014 г., показват публикациите на правителствената дейност в страницата на кабинета. Тази година са били одобрени 828 решения и 440 постановления, показват публикациите. Трите правителства са провели общо 54 заседания,пише в. "24 часа".

През тези 12 месеца в трите правителства се смениха 53 министри. По два пъти министри бяха сегашните правосъден и външен Христо Иванов и Даниел Митов, които заемаха постовете си и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Първото правителствено решение за годината е било да бъдат увеличени заплатите на зам.-министрите и съветниците в политическите кабинети. То бе взето от правителството на Пламен Орешарски и с него заплатите на зам.-министрите и шефовете на агенции бяха увеличени до 2700 лв., а пък на шефа на политическия кабинет на премиера до 3100 лв. Решението е оформено като постановление номер 1 за 2014 г.

Правителството на Пламен Орешарски, което управлява до 6 август, е взело най-много решения. То е одобрило 584 решения и 243 постановления. Решение номер 1 е било по делото „Сомова срещу България“ в съда на ЕС. Резултатът от това дело е, че от 1 януари 2015 г. българите ще могат да излизат в пенсия без да прекъсват трудовия си договор.

Последното решение на кабинета на Орешарски пък е било от 5 август и е за предоставяне на вилата в Бояна, в която под наем живееше бившия финансов министър Симеон Дянков, на НСО.

Първото решение на служебното правителство на Георги Близнашки пък беше за номинирането на сегашния еврокомисар по бюджета Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС. То е взето едва един час, след смяната на властта на 6 август. Служебният кабинет, който управлява до 7 ноември е одобрил 176 решения и 124 постановления. Последното е за раздаване на 20 млн. лв. на общини, които са пострадали от бедствията през лятото на 2014 г.

Последното постановление на втория кабинет на Бойко Борисов пък е за сливането на националната художествена галерия и тази за чуждестранно изкуство в национален музеен комплекс, който стана известен като БГ Лувъра. Първото постановление на премиера Бойко Борисов и неговите министри пък е за намаляване наполовина на броя на съветниците на министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
писна ни от некопетентност
50
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
герб е символ на безработица и бедност
49
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
въздухари
48
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
47
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вълкът козината си мени нрава не
46
10
 
33
 
! Отговори
... преди 9 години
kakvoto pozvoliavat vazmojnostite taka e i rabotata . kkavo 4udno ima .
45
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дръвници
44
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България все си е била тук. Другото име, на траките, е българи...
43
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Странджов се явява нещо като ментор наш. Сигурно черпи интилектуална мощ от гуруто си, дрогаря Буда, виден интелектуалец и доцент по всичко от Банкя. Комунизамът се провали точно от такива ментори които хвалебстваха един обречен строй. Те изопачаваха нещата и искаха да убедят нормално мислещите, че това е бъдещето. Не стана защото празните приказки и лъжите не правят икономика. Това прави сега ГЕРБ, нищо за икономиката, производството и бизнеса. Само крадене.
42
17
 
37
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Мястото на България е в Европа и НАТО.Голяма част от нормалните българи го разбират много добре.Затова Борисов е Премиер за втори път.
41
12
 
37
 
! Отговори
ЕМО преди 9 години
До Анонимен: ГЕРБ И СДС / РЕФОРМАТОРИТЕ / СА ЕДНО КЪМ ЕДНО - НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЯХ ! ИНАЧЕ ГЕРБ НЯМАШЕ ДА ГО ИМА ОТДАВНА . СЕДЕСАРИТЕ СЕ ВКЛЮЧИХА В ГЕРБ ,ЗА ДА ЗАМАЖАТ СЛЕДИТЕ ОТ ЛИКВИДАТОРСКАТА СИ ПОЛИТИКА СЛЕД 1989 Г. И С ТОВА" ПОДСИЛИХА" ГЕРБ ! ДИМЕК - ГЛАСУВАШ ЗА БОКО ,ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ И *** МУ РЕФОРМАТОРИ !
40
12
 
36
 
! Отговори
гробарят преди 9 години
По неработещо,неадекватно,некомпетентно правителство от настоящето начело с" пожарникарят"Бг историята не помни,това псевдо правителство е по лошо и от това на народният сговор на Цанков но *** народ,слаба държава това е дереджето пред отечеството,никаква перспектива,никаква светлина в тунела само гибел и деградация!
39
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб = комунисти = национализатори. факт!
38
9
 
33
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДО 63 СИГУРНО И ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ СА В ТОВА ЧИСЛО. БРАВО НА ТЕБ, ПОКАЗВА КОЛКО МНОГО СИ УМЕН.
37
12
 
32
 
! Отговори
ЖЖ преди 9 години
До БГТолкова много думи, обаче така и не разбрах какво искаше да кажеш...
36
10
 
34
 
! Отговори
Мания преди 9 години
Това вече е диагноза-маниакална нагласа да се оправдаваш с предшествениците! ***,прочити стихотворението на Стоян Михайловски "Напред",та белким ти светне нещо в черепа!
35
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не закачайте Странджата. Толкова му са възможностите на човека, толкова е разбрал. Щом ББ говори с него на достъпен за него език и поведение, то той вина няма.
34
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа, като умреш един ден да заръчаш на Тиквата да те балсамират и показват на поколенията като най-продуктивният барабанчик на една партия производна на БКП. Да гледат поколенията и да не губят достойнството по твоя начин. Имам чувството, че си роден и възпитаванхв Северна Корея
33
8
 
32
 
! Отговори
ОТ 44 преди 9 години
Да, да, да...Така е. Съгласен съм. Добрееее. Прав си...
32
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа, като чета какви ги пишеш, явно си отломка от комонизамът. Ето защо ти дават хонорар от Буда. А помниш, Будата бе активен член на БКПто а и държа партийната книжка дълго след 10.11.1989