По три решения и половина на ден е била заетостта на правителствата

С първото си постановление Борисов намали съветниците си
Обновена: 26 дек 2014 11:22 | 26 дек 2014 07:45, Камелия Цветанова
118
По три решения и половина на ден е била заетостта на правителствата
Снимка: Булфото, архив

По три решения и половина на ден е била заетостта на трите правителства, които се смениха през 2014 г., показват публикациите на правителствената дейност в страницата на кабинета. Тази година са били одобрени 828 решения и 440 постановления, показват публикациите. Трите правителства са провели общо 54 заседания,пише в. "24 часа".

През тези 12 месеца в трите правителства се смениха 53 министри. По два пъти министри бяха сегашните правосъден и външен Христо Иванов и Даниел Митов, които заемаха постовете си и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Първото правителствено решение за годината е било да бъдат увеличени заплатите на зам.-министрите и съветниците в политическите кабинети. То бе взето от правителството на Пламен Орешарски и с него заплатите на зам.-министрите и шефовете на агенции бяха увеличени до 2700 лв., а пък на шефа на политическия кабинет на премиера до 3100 лв. Решението е оформено като постановление номер 1 за 2014 г.

Правителството на Пламен Орешарски, което управлява до 6 август, е взело най-много решения. То е одобрило 584 решения и 243 постановления. Решение номер 1 е било по делото „Сомова срещу България“ в съда на ЕС. Резултатът от това дело е, че от 1 януари 2015 г. българите ще могат да излизат в пенсия без да прекъсват трудовия си договор.

Последното решение на кабинета на Орешарски пък е било от 5 август и е за предоставяне на вилата в Бояна, в която под наем живееше бившия финансов министър Симеон Дянков, на НСО.

Първото решение на служебното правителство на Георги Близнашки пък беше за номинирането на сегашния еврокомисар по бюджета Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС. То е взето едва един час, след смяната на властта на 6 август. Служебният кабинет, който управлява до 7 ноември е одобрил 176 решения и 124 постановления. Последното е за раздаване на 20 млн. лв. на общини, които са пострадали от бедствията през лятото на 2014 г.

Последното постановление на втория кабинет на Бойко Борисов пък е за сливането на националната художествена галерия и тази за чуждестранно изкуство в национален музеен комплекс, който стана известен като БГ Лувъра. Първото постановление на премиера Бойко Борисов и неговите министри пък е за намаляване наполовина на броя на съветниците на министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
25
 
40
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Дори Станишев призна ,че политик на годината трябва да бъде Борисов!
10
14
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този царвул като премиер сме станали за смях и в Антарктида. Е, няма по-*** и страхлив премиер като този *** - каратист, футболист и кво ли не още. А си е едно рядко...такова де! Вие знаете.
9
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да вземат по три и половина решения на ден, като се правят на три и половина, че всичко в България е по мед и масло! А ние стоим и ги гледаме как ни унищожават по всякакъв начин! Мазохисти ли сме?
8
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквеният онбашия няма нужда от съветници. Той знае всичко, може всичко, прави всичко, накрая цапа гащите и ние го отнасяме.
7
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гладните и зъзнещите им олекна, амин.
6
10
 
54
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Той "независимия" всъщност,просто изпълнява нареждания тъй,че за какво са му съветници?
5
9
 
50
 
! Отговори
of 5 преди 9 години
В Швейцария са парите на целия свят, така че и менторите на капитала се грижат за тази страна. А нашата територия я разчистват , за сега само предполагаме за кого.
4
15
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-тъпо парче ОТ МУТРАТА БОРИСОВ,България не е имала в управлението на държавата.
3
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото по-бързо махнем всички изедници от последните 25 г., толкова по-добре за народа. Всеки има очи и вижда как това което беше добро за хората изчезна, как мизерията е полазила отвсякъде, и млади и стари живеят в лишения. Начина на живот на цялото население всъщност показва качествата на политиците. Отидете в една Швейцария и веднага ще разберете, че ги управляват качествени хора, а тук навсякъде се вижда цървулщината на нашите, те само крадат.
2
12
 
56
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Всъщност на Борисов не му трябва нито един съветник. Те и без това не смеят да го посъветват нищо, а пък и той явно толкова се вслушва в съветите им. Иначе няма начин всичките му съветници да не знаят, че думата "евро" няма множествено число и не се казва "евра".Бойко Борисов трябва да бъде доживотен премиер на българския народ. Той е олицетворение на опростачването на българите и негов жив пример."Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме" ...Култово !
1
11
 
55
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
"С първото си постановление Борисов намали наполовина съветниците си"Бойко няма нужда от съветници. Той е толкова умен и ерудиран, че дори един съветник му е много ... :)Само дето бърка американския държавен секретар Джон Кери с комика Джим Кери, ама карай ! ... :)Умен е наш Бойко ! Пълен с акъл !Да се чувстваш горд като българин, че такъв мозък ни представя пред света ... :)