Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
7
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Stiga ste se karali za tia carvuliii , niama Boiko,Stanishev,Dogan,i Mestan trepane mu e maikata na tia mikereta iska nova vlast 4e tia 25 godini ni iziadoha .Kitaicite ot kakto gi raztreliaha pedese i koia godina beshe i gledai sega Kitai kade e .
260
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 373: Вие турците от степите на Азия дойдохте сеейки смърт и разрушения по пътя по който минахте,изколвайки цели градове/като Ани в Анадола/ ,крадейки жени от покорените по пътя народи взехте да замязвате на европейци.Ако не беше шериата и дивия ислям определящ хората на 1ва и 2 ра категория,не бяхте ги продавали като роби по пазарите можеше още да сте си империя.
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега българи срещу турци-няма такова нещо в България.В България има мафия и мафията е България.Всички останали сме статисти.
258
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 372Ако не ги знаех нещата отвътре, можех и да ти повярвам! Построеното от българите през последните 25 години не е дори 5% от общите инвестиици и актуална работа! Но добре е да си живееш в розовия балон!
257
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 370Да, българите са като от филма "На всеки километър" - вие винаги сте били в балканите, но в същото време сте дошли от Шотландия (келти), и от северен Афганинистан (арийци), от средния изток (прото-шумери), и от скандинавия (викинги) и от крит (миноанци) т.н. (продължавай да разтягаш локума към Япония!) Де да ви имах дървената логика!!
256
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
369 : Твърдението ти просто не е вярно.Огромната част от построеното в България за последните 25 години а и преди това е построено от български фирми ,по български стандарти.Кърджали просто не е България.Участък от една магистрала пролет не прави.
255
0
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 години
КОЯ "партия" използва мажки секретарки(СТРАННО САМАУБИВАЩИ СЕ) БЛАГОДАРЯ
254
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чок исля булгаристанНедей да коментираш неща, от които и хабер си нямаш! Турция е цивилизована страна и си има кюрдски партии в Меджлиса. Също, около 1/3 от представителите в Меджлиса са етнически кюрди. В цивилизованите страни като Турция хората не се мерят според етническата си принадлежност, а според способностите си. Типичен пример е кюрдинът Юзал, бирвш министър-председател, и след това президент на Турция.
253
2
 
7
 
! Отговори
До 363 преди 9 години
Драги, невярна ти е опорната точка, руска измислица. Ние, българите тук сме си живяли, вие сте пришълци, за това Бог ви прогони! Анадънмо.
252
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
статистиката е убийствена:винаги ,когато ДПС е против означава,че сме на правилният път/взели сме правилното решение/!
251
0
 
15
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
Местанееее,стига си се пенявил и бълвал "кученца " - без вас е много по- добре! Така и трябва да бъде ! Не разбра ли най-сетне,че не ви искаме в управлението ?! Там нямат място ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ и престани да размахваш етническата карта - ти си този,който разпалва етническа вражда у нас ! Срам и позор за теб!
250
1
 
5
 
! Отговори
Мазгюн Гьолмез преди 9 години
Местан да пие трибестан с Доган на някой бостан. Ае у лево! ;))))
249
1
 
7
 
! Отговори
До 360 преди 9 години
Така е, все пак в тия години ДПС беше част от власта и затова НИЩО не направихме. Е Най накрая ДПС не е във власта и от сега нататък ще потръгне на България. Този който се чувства турчин да отиде да си живее в Турция, там сигурно повече строят.
248
0
 
15
 
! Отговори
Да, Местане! преди 9 години
Ще искаме предсрочни избори, ако ДПС продължава да не забелязва *** издевателства и наглост, а вместо това ги привлича за свой електорат!Ако ДПС продължава да се държи така, значи е партия, която няма място в нашия политически живот!
247
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 358Като гледам всичкото "изградено" от българите през през последните 25 години, не мога да се въздържа да не кажа, че всичко това можеше да бъде изградено от двама кьорави *** за 25 дена! Но това ви е на вас стандарта - ако можеш да се изпик***еш, без да си намокриш крачолите, значи си способен да строиш ядрен реактор!
246
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер,блокираха IP тата не неудобните.Браво на Пеевски!Честита ви Коледа!Между другото на този свят има религии като будизма,които забраняват отнемането на живот.Смятам,че това е една от прицините за успеха на Далечният Изток.На мюсюлманите не ви ли прави впечатление,че по земите ви е като чумаво-смърт,войни,терор,при това срещу хова от вашата си вяра?
245
1
 
20
 
! Отговори
До 352 преди 9 години
Защо лъжеш? Турците, през соца работена на акорд, чул ли си. Това значи половин месец работа - месец и половина, на село при кадъната. Не сте много работни, но категорично не работите качествено, но ефтино както сега. Какви специалисти сте, бе? Като онзи Ахмет Дикме /тикве/, който не знаеше български, като Доган, с двете книги, в салонският му бюфет, а сега професор! Засрамете се! Как твърдиш, че всичкото създадено през соца е ваше дело? Ако сте работили по 72 часа в денонощие, може!
244
0
 
16
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Някой плачка че вече не е в управлението и се опитва да плаши с избори. За пръв път от 20г. в управлението на България има само Български партии. Време е да си върнем България. Достойно да се наричаме Българи.
243
0
 
11
 
! Отговори
До 362 преди 9 години
Ееех, заблудени човече... Няма нищо вярно в това, което бръщолевиш! Такива като теб, на които България е чужда, и ***, които присламчвате с насаждане на разделение, сте виновни тази земя да започне да се превръща в ***! И един ден ще платите за всичко с лихвите!... Продължавай да провокираш, горко на тоя, дето види ГНЕВА БЪЛГАРСКИ!
242
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 361Преди голямата екскурзия в България нямаше хора да се ровят в кошниците за смет за храна или да спят под мостовете. Защото имаше достатъчно турци да работят по ниви и поля, фабрики и строежи и проижвеждаха блага за цялата страна, че и за износ. Сега? Пусти ниви, оглозгани фабрики, пустеещи детски градини! Защо? Защото само със седене по кръчми и пред компютри и разтягане на локуми колко са велики и работливи българите нито нива се оре, нито паница се пълни, нито деца се раждат!