Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
2
 
! Отговори
до 397 преди 9 години
то с жена ти (сестра ти) кой ли не е "общувал"
280
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 394ТОВА и до днес го правят "съвременните" турци като теб
279
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без патриотите сме обречени като нация и народ.Догановци и Местановци дърпат чергата към друга държава,която не им е родина,но я1 припознават като своя.Извода е,че не трябва такива политици да ги допускаме към нашите държавни тайни.Щом са били агенти на ДС-БКП,каква е гаранцията,че не са превербовани да работят за турското ДС,което работи уж за САЩ ,а подкрепя мюсюлманска държава.
278
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 393Похвално е за един българин най-сетне да се заинтересува и от жени!
277
1
 
11
 
! Отговори
Аман от тия преди 9 години
Заболя го тоя че мина в ляво този път и не спира да плюе.Нямат срам!Нагли до безобразие!Що не си идат в Турция?В коя друга държава имат власт?Сами сме си виновни - мълчим,търпим...Мачкат ни до безобразие.Срамота е децата ни да учат турска история и да ги управляват турци!
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А я забравете полови общения и содомски щения към сестри и други и дайте да се дърлиме по същество.
275
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 386Първата турска империя датира от втори век преди новата ера, но няма как да ги знаеш тия неща! А българите колко зачитате правата на хората от другите етнически групи и религии няма какво да коментирам, след като лично съм го преживял диващината, наречена "възродителен процес"! Когато турците идват по балканите и да ви научат на цивилизация и култура, българите все още *** покрай масата, на която пирува, и след като си изтрие инкензаните ръце в мазната си брада, проължава пиршеството!
274
0
 
1
 
! Отговори
до 390 преди 9 години
ОБЩУВАМ С ЖЕНА (СЕСТРА ТИ)ТИ защото си алкохолик бе ***
273
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един съвремеен човек трябва да е наясно що е религия-това е светогледът и космогонията на определена група хора.Ако има Бог то той е универсален и със сигурност извън рамката на средновековните догми.Оставете средновековният фанатизъм да почива в мир.Погледнете в целия мюсюлмански свят до какво води този фанатизъм.
272
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 385Щом общуваш с мене, значи и ти не си много нормален, ха, отворко?!
271
3
 
9
 
! Отговори
Dino преди 9 години
Iskam zabrana za DPS!
270
0
 
0
 
! Отговори
до 383 преди 9 години
ООООООООО ***
269
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изградили сте само една империя и то с огън и меч и дивашка сеч.Тя започна в 1453 ггодина и свърши с младотурците и Първата Световна война.За цялата история на Първата и Втора българска държави няма документирано сведение за въстание на покорен от нас,българите народ -това означава ,че са се зачитали правата на всеки поданник,независимо от вяра и народност.Така ,че има на много да се учите.
268
0
 
6
 
! Отговори
до 382 преди 9 години
никой НОРМАЛЕН човек не иска да има нищо общо с тебе бе *** даже и турците
267
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 383Предполагам, че днес нещо ти изневерява, та си толкоз натопурчен. Нервите? Жената? Или и двете?!
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 381КАКВО СИ ИЗГРАДИЛ ТИ БЕ КЛОШАР
265
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АриелТурците в България искаме само правата си. Не искаме чуждото, но и нашето си го не даваме! Като данъкоплатци, ни се полага точно това, което се полага на всеки данъкоплатец от българската етност. И забележи, ние не се бъркаме какъв език говорят етническите българи. Българите се гордеят, че не са се асимилирали по времето на 500 годишното турско покровителство, защо сега ние сме лоши, че не искаме да се асимилираме от българите?
264
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 376Прав си, така са правели всички империи, така сме правили и ние. В миналото си ние сме изградили много империи, което е гаранцията, че и в бъдеще ще бъдете свидетели, или поданици, на още турски империи! Не че сме много мераклии да сме винаги империя, но с такава отговорнст ни е натоварил нашият създател.
263
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
374 -нищо не знаеш,не ти е правилна статистиката.Това че Бойчето на предишния мандат се гушна с Еррдоган и няколко турски фирми построиха няколко обекта не значи ,че са построили държавата.В повечето строителни фирми работят българи и са на българи.Помаците също са българи.
262
1
 
11
 
! Отговори
Ариел преди 9 години
Като е цивилизована страна Турция, защо населението, което иска да говори турски не иде там? Не мога да разбера как другите етноси нямат тези хиляди претенции за агитация на роден език, за телевизионно време и др екстри, само турският етнос все пищи? Тази агресия се е пренесла от годините назад, когато са налагали с меч и кръв правилата.