Властта няма проблеми с ДПС, а с управленската си немощ

Местан: Предсрочните избори могат да се окажат необходимост до края на годината
16 яну 2015 10:23, Красимир Ангелов
136
Властта няма проблеми с ДПС, а с управленската си немощ
Снимка: Булфото

Предсрочните парламентарни избори могат да се окажат необходимост до края на 2015 година, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Според него предсрочният вот ще се наложи, „ако не се разсече националпопулисткият възел, който е оплетен около врата на Бойко Борисов”. "Това не е нито закана, това не е нито заплаха, нито пък съвет към господин Борисов. Това не е и чисто идеологическа теза. Става въпрос за нещо много по-просто – че толкова ярки, контрастни несъвместимости – националпопулизмът и  нормалните системни партии от дясното, образуват такава формула на властта, която ще продължава да генерира вътрешна нестабилност, а това не е условие за провеждане на политика на реформи", посочи Местан.

Още по темата
Той смята, че властта няма проблем с ДПС, но има проблем със своята управленска и реформаторска немощ. Местан даде пример с различията на управляващите за съдбата на плоския данък.

"Едвам оцеля плоският данък, защото двама от партньорите са против него и са за преминаване към прогресивно данъчно облагане. Ако това предложение на БСП, подкрепено от ДПС и ПФ, бе минало, това означаваше край на кабинета „Борисов 2", посочи Местан и допълни, че ДПС ще гласува в пленарната зала спрямо собствената си политическа платформа.  

"Да, „Движението за права и свободи” е опозиция в 43-ото Народно събрание. Не сме част от управлението на страната. ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ имат цялата власт. Реформаторите с едва 23 народни представители имат цели 7 министри. Три месеца не чух нито веднъж да се артикулира темата с преяждането с власт. Няма да го направя, защото управляващите партии имат право да разпределят властовите си позиции“, заяви Местан и продължи:

"Седем министри с 23 народни представители е в реда на нещата, но когато ДПС има 3 министри с 36 свои народни представители е преяждане с власт.”

По думите на лидера на ДПС в момента в пълна сила се изпълнява желанието на ПФ кадрите на ДПС да бъдат изтръгнати от властта. “Те са стигнали до ниво счетоводители, обикновени горски. Националистите могат да празнуват - българската гора е етнически прочистена”, заяви Местан и допълни:

"Празно дърдорене е да оправдаеш собствената си немощ с няколко десетки кадри на ДПС, които все още са оцелели в средните етажи на властта".

Лютви Местан посочи още, че ДПС има парламентарна група, която реагира политически срещу „антиромската риторика на патриотите и други крайни националисти".

"Ние сме единствената партия, която даде водещи позиции за кандидати за народни представители от ромската общност и те имат свои представители в ДПС, които защитават интересите на тази общност с легални политически средства. Ние не сме синдикат, за да организираме протести“, заяви Местан.

На края на разговора той коментира и появилите се в последно време слухове за обтегнати отношения между него и Ахмед Доган.

"Това е мечтата на нашите политически опоненти. Лошата новина за тях е, че няма такъв проблем", категорично заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: ДПСЛютви МестанГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма червени, сини или зелени, всички са едно и на всички ни е ясно, че 240 дИпутати са адски много. Но кой да ги намали до 140 - та нали те сами си гласуват, следователно никога няма да го направят, освен без външна намеса. А и да не забравя, освен, че са си приятелчета всички за капак на Коледа си вдигнаха мизерните заплатки, идващи от нашия джоб с 381лв, а минималната заплата, а пенсийте, а бедните...кучета ги яли...!!!
37
7
 
6
 
! Отговори
Исмет преди 9 години
Много сте зле
36
3
 
21
 
! Отговори
овчи вълк преди 9 години
Конституцията обаче има огромен проблем с ДПС, колкото до националната сигурност, или добро или нищо...
35
2
 
23
 
! Отговори
К преди 9 години
Моля ви, сменете изборния закон и накарайте хората да гласуват, пък после - нека са предсрочни изборите щом щете, та да им падне на тия бизнесменчета процжента под 3!
34
5
 
29
 
! Отговори
Europe преди 9 години
Тоя не разбра ли че Европа и целия свят мрази Турците.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами правилната посока сме хванали, щом турците такива ги дрънкат..
32
2
 
26
 
! Отговори
Шарли ебдо преди 9 години
До BULсамо така !!! Браво местан да си оди в Анадола
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този от снимката не разбира ли че никога повече ДПС няма да бъде във властта? Оттук натам ДПС ще бъде единствено опозиция, та ако ще да има избори всеки месец!
30
3
 
26
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
ДПС е партия,която разделя българските граждани.Дори и турскоезичните български граждани разбират това вече.Българи и турци са живели в мир много време и не са имали проблеми помежду си.Тези, така наречени политици се опитват да създават изкуствена вражда и за това са вредни за Република България.
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кофти ли ти е Местане? С вашите камъни по вашата градина
28
2
 
24
 
! Отговори
Васо преди 9 години
....Ние не сме синдикат, за да организираме протести, заяви Местан. Точно синдикат сте и то престъпен. И тези пък депутати са една карикатура на законотворци.
27
2
 
13
 
! Отговори
Въпроси преди 9 години
Какво означава една партия да има "...няколко десетки кадри на ДПС, които все още са оцелели в средните етажи на властта"? Не трябва ли да е просто забранено като не си на власт да имаш възможността да кривиш плановете на другите. Защото през годините само това си причиняваме и прогресивно затъваме, докато се заблуждаваме, че променяме нещо с избори.И всъщност какви специалисти са тези на ДПС? Хидроинженери ли са всички в прекият и преносен, скъпо платен смисъл? С цел да докладват в сарите?!
26
3
 
17
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
А ДПС имат проблеми с акъла....
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига циркове, само се правят на засегнати. нали гласуват "тематично"? Това е за пред баламурниците, бостаня си действа без засечки. Нито един интерес на "кой" не е засегнат.
24
1
 
29
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
НЕЕЕЕ..БЪЛГАРИЯ ИМА ПРОБЛЕМ С ВАС КРАДЦИ..НЕ ВЛАСТТА....
23
4
 
31
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Искат ви се избори, защото до края на годината ДПС може и да го няма, а ръководството й да трие скамейките.
22
2
 
21
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Защото, всичките ни политици на прехода са неграмотни и тъпоъгълници!!!!За25 години върнаха народа със 100години -назад!Ама ,народа е виновен, като мълчи и търпи,значи му харесва!
21
1
 
28
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Този настина почна да омръзва ужасно с отвратителната си словесна мастурбация.
20
1
 
31
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Къде е Христо Бисеров, Местане?
19
2
 
21
 
! Отговори
Айде по-сериозно преди 9 години
До asparuhКое е етническото на НФСБ ? Българска партия по смисъла на закона и КОНСТИТУЦИЯТА , която казва , че НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪЗДАВАТ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ НА ВЕРСКА ОСНОВА. ДПС е създадена на ВЕРСКА ОСНОВА и това е ясно и на децата . Какво значи ДПС ? Движебие за Права и Свободи. Нима членвете на тези партии да са лишени оравото си да изповядват религията си? Нима им е ограничено правото за това изповядване , нима не се строят джамии? От всичко това се обезсмисля съществуването и.