Властта няма проблеми с ДПС, а с управленската си немощ

Местан: Предсрочните избори могат да се окажат необходимост до края на годината
16 яну 2015 10:23, Красимир Ангелов
136
Властта няма проблеми с ДПС, а с управленската си немощ
Снимка: Булфото

Предсрочните парламентарни избори могат да се окажат необходимост до края на 2015 година, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Според него предсрочният вот ще се наложи, „ако не се разсече националпопулисткият възел, който е оплетен около врата на Бойко Борисов”. "Това не е нито закана, това не е нито заплаха, нито пък съвет към господин Борисов. Това не е и чисто идеологическа теза. Става въпрос за нещо много по-просто – че толкова ярки, контрастни несъвместимости – националпопулизмът и  нормалните системни партии от дясното, образуват такава формула на властта, която ще продължава да генерира вътрешна нестабилност, а това не е условие за провеждане на политика на реформи", посочи Местан.

Още по темата
Той смята, че властта няма проблем с ДПС, но има проблем със своята управленска и реформаторска немощ. Местан даде пример с различията на управляващите за съдбата на плоския данък.

"Едвам оцеля плоският данък, защото двама от партньорите са против него и са за преминаване към прогресивно данъчно облагане. Ако това предложение на БСП, подкрепено от ДПС и ПФ, бе минало, това означаваше край на кабинета „Борисов 2", посочи Местан и допълни, че ДПС ще гласува в пленарната зала спрямо собствената си политическа платформа.  

"Да, „Движението за права и свободи” е опозиция в 43-ото Народно събрание. Не сме част от управлението на страната. ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ имат цялата власт. Реформаторите с едва 23 народни представители имат цели 7 министри. Три месеца не чух нито веднъж да се артикулира темата с преяждането с власт. Няма да го направя, защото управляващите партии имат право да разпределят властовите си позиции“, заяви Местан и продължи:

"Седем министри с 23 народни представители е в реда на нещата, но когато ДПС има 3 министри с 36 свои народни представители е преяждане с власт.”

По думите на лидера на ДПС в момента в пълна сила се изпълнява желанието на ПФ кадрите на ДПС да бъдат изтръгнати от властта. “Те са стигнали до ниво счетоводители, обикновени горски. Националистите могат да празнуват - българската гора е етнически прочистена”, заяви Местан и допълни:

"Празно дърдорене е да оправдаеш собствената си немощ с няколко десетки кадри на ДПС, които все още са оцелели в средните етажи на властта".

Лютви Местан посочи още, че ДПС има парламентарна група, която реагира политически срещу „антиромската риторика на патриотите и други крайни националисти".

"Ние сме единствената партия, която даде водещи позиции за кандидати за народни представители от ромската общност и те имат свои представители в ДПС, които защитават интересите на тази общност с легални политически средства. Ние не сме синдикат, за да организираме протести“, заяви Местан.

На края на разговора той коментира и появилите се в последно време слухове за обтегнати отношения между него и Ахмед Доган.

"Това е мечтата на нашите политически опоненти. Лошата новина за тях е, че няма такъв проблем", категорично заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: ДПСЛютви МестанГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
21
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
ДПС приключва. Посткомунистически проект, чиято единствена цел е да създава и брани олигархия чрез етническо противопоставяне. За щастие хората започнаха да се осъзнават и в няколко избори поред показват, че не искат повече пропагандни измислици. Сам Сергей Дмитриевич се оказва напоследък върл защитник на "евроатлантическите" ценности, оставяйки Миков, Симов и Волгин да си бият чугунените кратуни
17
13
 
3
 
! Отговори
do 21 преди 9 години
А мислиш .ли че сега не управлява с герб ?
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще тръгне напред ако терористичните партии БСП и ДПС са извън политиката . Това е истината и никой не може да я заглуши.
15
2
 
26
 
! Отговори
Агент Павел я пак преди 9 години
Само дето имаме проблем с противоконституционна партия , каквато е именно дпс. Да не се окаже до есента , че е необходима забраната и , да не каже НАЛОЖИТЕЛНА!
14
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Местанчо първо не е човека, който ще определи кога и дали ще има предсрочни избори. Ако на него така му се иска това е друг въпрос. Но той в случая няма думата, и си го знае прекрасно, затова и лае. Второ, ако наистина се стигне до предсрочни избори дава ли си сметка Местанчето какви ще са резултатите, а?? Застаряващата му патерица БСП няма и 10% да има, ГЕРБ повече от 20% не може да вземе, 15% ДПС. Дали тези неща му са ясни на Местаня, дали се сеща останалите 55% от гласовете къде ще идат.
13
28
 
4
 
! Отговори
asparuh преди 9 години
До АнонименАко ДПС е противоконституционна за това че е "етническа" а не е, то тогава НФСБ е противоконституционна защото е етническа. Забрана за НФЪБ.
12
1
 
8
 
! Отговори
Разкарайте се всички преди 9 години
Не властта, а обикновените хора, независимо вероизповедание и етническа принадлежност, имат проблеми са ДПС и Управляващите. ДПС ги настройвате един срещу друг, Управленците им трупат данъци, разпродават последните остатъци от останалото държавно имущество. Еднакво сте ни противни и двата лагера. Заедно продавате държавата на чужденците. Да даде господ бог, независиимо дали е Християнския, Мюсюлманския, Еврейския, Будисткия - да се разкарате всички от държавното кормило. Всите сте продажници.
11
1
 
16
 
! Отговори
Х преди 9 години
Властта няма проблеми с ДПС,ДПС искат пак да раздават порциите.Смятат го като по наследство.
10
1
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
хаха! това ми хареса - Мъжката Секретарка на Доган =ефенди Лютив Местан
9
1
 
18
 
! Отговори
БГ преди 9 години
В устата на тази мъжка секретарка много ясно звучат думите на Доган. Местан е само един говорител, той не е никакъв ръководител. ДПС трябва да си наерят нов ръководител. От това са страховете на Местан,тъй като ако е успешен мандатът на ГЕРБ дори и минимално той губи, а електоратът на ДПС печели освобождението си от зависимостта си. Видяхме какво става с БСП. Има ли проперитет в името на държавността тогава ДПС губи.
8
22
 
7
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Само като видите Местан и откачате, колко сте смешни за съжаление ХА ХА ХА
7
2
 
18
 
! Отговори
?!? преди 9 години
От вън гледаш сресаната брадичка на тоя, а от вътре интриги, интереси, и отцепване на част от обществото по такъв начин все едно са стадо - Гадос!
6
3
 
23
 
! Отговори
художника преди 9 години
Справедливост ще има за Българи и Българомохамедани, когато ДПС е ДАЛЕЧЕ от властта.ДПС 25г. нищо не направи за хората от техния етнос- НЯМА и да направи.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вълчи гладсигур кинтите им бяха при цецо
4
3
 
30
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Местан,Предсрочни избори, ама със задължително гласуване! Още ли си навит ;)
3
4
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
среща пред централата на ДПС с плакатчетата.
2
3
 
32
 
! Отговори
Mengele преди 9 години
Както д-р Москов каза - дпс не трябва да съществува!!! България има нужда тумора дпс да бъде изрязан и захвърлен директно в ***!!!
1
4
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
а искате ли на тия скапани джихадисти от ДПС да им спретнем един мирен протест, за да спрат веднъж завинаги с езика на омразата и етническите заплахи?дайте да си разпечатаме по едно плакатче: "Je Suis Charlie" и всички на протест с него срещу джихадизма и езика на омразата на ДПС!и вярвайте ми още утре цяла Европа е гръмнала с протеста и ще се прочуе джихадистката партия и езика на омразата й.