Трябва да догоним Румъния в антикорупцията

Нужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева
17 яну 2015 13:21,
158
Трябва да догоним Румъния в антикорупцията
Меглена Кунева Снимка: архив, БТА

България трябва да догони това, което прави Румъния по отношение на антикорупцията. Това каза в Русе заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в отговор на въпрос дали Румъния може да бъде приета преди България в Шенген.

"Не искам успеха на България да се състои в това да спираме съседа, защото е безсмислено", коментира Кунева. Тя обясни, че е много впечатлена от срещите си с прокурора Лаура Кьовеши, ръководител на румънската Национална дирекция по антикорупция, и Хория Джорджеску, председател на Националната агенция за интегритет.

Кунева посочи, че има възможности страната ни да създаде аналогични на румънските структури за борба с корупцията, със сходни правомощия.

"Трябва обаче смелост. Трябва човек, който да бъде така подбран, че да излъчва смелост и да излъчва устойчивост. Това липсва. Каквото и да говорим за стратегии и закони, ако няма човек, който да има достатъчно смелост, няма да имаме такъв успех. Политиците са длъжни да допуснат този човек да се появи", заяви Кунева.

На въпрос дали е време България да приеме еврото, Кунева отговори, че най-сетне имаме посока и тя е публично изказана от министъра на финансите, което е много добре.

"Правилно е да започнем да си правим плановете и българските граждани да знаят накъде вървим", каза още Кунева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
9
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
*** ли сме,че да копираме Румъния???
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извода е,че управляващите до сега,които не са гонили корупцията са в корупцията и са за Софийския централен.
80
1
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Корупцията и ограбването на държавата тръгна под "Мъдрото" ръководство на БКП-БСП."Гарван гарвану око не вади"-природен закон....
79
1
 
26
 
! Отговори
DRAGO преди 9 години
Крадецът вика: Дръжте крадеца!" нямам какво повече да кажа....
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е да искаш,второ е да можеш ,а трето и четвърто е да го направиш.Нашите политически великани нито искат,нито могат,а да не говорим че са в състояние да го направят.Всъщност единственото,което им признавам е че съсипаха държавата къде съзнателно,къде несъзнателно,къде поради простотията и некадърността си.
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от Швейцария на Балканите,България с помощта на некадърните управляващи правителства се превърна в клоаката на Европа.
76
1
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Ама наистина ли???? Въх, не може да бъде. Нормално след...сън !
75
2
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Докато ние тук гледаме коремчето на иринчето Тренчева и арестуваме пияни полицаи,хората отидоха много напред. Дори в малък град като Калараш кола по тротоарите нма да видиш. За 25 години няма обран или пребит старец по селата. Народа Румънски е и съвестен и вярващ.
74
5
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Прочетете какво е написал 95 и всички бръщолевеници досега отпадат.И ако се съгласите с мен ще познаете кой организира покушението срещу Левски и защо??? Умни момчета,вече се досещате.....
73
1
 
16
 
! Отговори
М, да... преди 9 години
Румъния борбата с корупцията е твърде показна, а това навява на мисълта, че или е вътрешна саморазправа с нарочени отвън лица, или е изцяло натиск отвън тъй като нивото е доста високо! пп. има нещо много гнило там, а основание за това е провежданите показни операции по време на ББ като гл.секретар, или на Цецко фиаското по време на 1-вото упр на ГЕРБ! Някак си най корумпираните да решават проблемът с корупцията в БГ не се връзва нещо!
72
1
 
25
 
! Отговори
Аслан преди 9 години
За да решим въпроса с корупцията трябва да се започне с трепането на политици като Кунева, Доган, Сакскобурготски, Костов, Станишев, Велчев, Дянков, Първанов, Борисов, Цветанов, Местан, Бисеров, Цонев......няма да ми стигне страницата да ги изброя всичките. Следователно никога няма да го решим, но ще го превърнем в закон- закон за унищожение на държавата!
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка!
70
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румъния ще я договим след като ВИ ИЗГОНИМ :)
69
1
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
МИ ТЯ КУНЕВА КАКВО ДА КАЖЕ, ТАЯ КОМУНИСТКА? КАТО ЕДНО ВРЕМЕ - ПОСТАВЯ НЯКВИ ЦЕЛИ ДА ДОГОНВАМЕ. ДР. ДИМИТРОВ ОЩЕ БЕ КАЗАЛ, ЧЕ ЗА 10 ГОДИНИ ТР. ДА ДОГОНИМ ЗАПАДА... ЗАДАЧКАТА, ДРУГАРКЕ, НЕ Е ДОГОНВАМЕ НЯКОГО, А ДА ИМАМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.
68
1
 
20
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
И тази ми говори за КОРУПЦИЯ, защото нета НЕ е пълен с информация и снимки за Габонската афера и пръмовица е в предните редове на схемата. Сега очаквам да ме изтрият , както винаги с неудобни коментари.
67
1
 
12
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До mrawkaЕдин човек какъвто и да е той няма да се справи, необходим е екип! Дори Цацаров комай каза, че няма на кого да се опре, да разчита! пп.песимист съм, още повече мегленчето сега се сетила когато дойде Кери да им го каже, а тя не го знаела до сега!:))) Папагалка и натегачка е! :))) Имало е, вероятно и сега има /незнам/ смели хора занимаващи се с корупцията, но дали им помагаха или им пречеха?
66
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Чудесна идея, Пръмова. Защо не дадеш тон, като сама си биеш камшика към затвора? Мислиш, че сме забравили за блоковете на Козлодуй?
65
2
 
21
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Нямало човек в страната. То нямане сте и вие в управлението събрани от кол и въже.
64
1
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Тя тази в Румъния не излъчва смелост и устойчивост, а бруталност, аругантност, простащина!!! пп. мигленка пък излъчва накомпетентност, тъй като самата формулировка излъчване на смелост и устойчивост е абсурдна!!! Също така Мегленчето си признава, че са страхливи и кофти хора!!!
63
1
 
19
 
! Отговори
Слон от Габон преди 9 години
Благодарение на късата ни памет, тази жена тотално се развилня. За тези, които не знаят или не са били родени, чичо Гугъл е съхранил инфо, касаещо Габонската й афера. Апотеоз на наглостта, вервайте!