10 000 лв. е средната заплата в "Южен поток България"

Минималното възнаграждение за специалисти е 4000 лв.
Обновена: 19 яну 2015 08:38 | 19 яну 2015 08:38, Елка Василева
69
10 000 лв. е средната заплата в "Южен поток България"
Снимка: Dnes.bg

10 000 лв. е средната заплата в „Южен поток България“, а минималното възнаграждение за специалисти е 4000 лв. Това става ясно от справка в търговския регистър, пише „Труд“.

Компанията беше създадена за изграждането на газопровода през българска територия. Въпреки че проектът е спрян, фирмата продължава да работи и да харчи пари за заплати.

Руският президент Владимир Путин обяви край на проекта на 1 декември 2014 година, а шефът на Газпром Алексей Милер каза, че ще пренасочи транзита на 63 милиарда куб. м. природен газ от Украйна през Турция. От българското енергийно министерство обаче твърдят, че все още не е сложен край на проекта и проектната компания „Южен поток България” продължава подготовката за изграждане на тръбата.

Две дружества работят по „Южен поток” в България - „Южен поток България”, в което Българския енергиен холдинг и руската Газпром имат равни дялове, и „Южен поток Транспорт”, в която страната ни не участва като акционер, но на която издава разрешителни за строителство.

В „Южен поток България” страната ни е внесла до момента близо 200 млн. лева. Парите се намират по сметка в държавната Българска банка за развитие (ББР). Също толкова са внесени и от „Газпром”. До момента дружеството е изхарчило милиони, за да изкупува земи по пътя на газопровода.

Справка в Търговския регистър е показала също така, че по подобен начин действа и проектната компания за изграждане на спрения преди четири години руско-българско-гръцки нефтопровод Бургас-Александруполис. И тази компания работи и трупа разходи от 712 хил. лева за 2013 г., въпреки решението на правителствено ниво за спирането на проекта. Проектната компания за изграждане на газопровода „Набуко”, който се провали преди година и половина, вече е в ликвидация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: Южен потокзаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
незнайко преди 9 години
"Колкото повече, толкова повече"! Мечо Пух ли го беше казал?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей те нищо не вземат, това е като средната заплата в Москва, интересно е обаче какво работят ?
52
0
 
1
 
! Отговори
Botev преди 9 години
AS SAM ZA USTROIVA ME
51
0
 
2
 
! Отговори
Календар преди 9 години
До Botev> NACIONALNA STACHKA KAJETE NQKAKVA DATAВтори юни 2015г. Устройва ли Ви?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За преминаване на тръбата през частен имот се плащат 800лв/декар еднокрарно( тръбата трябваше да мине през наш наследствен имот).Наследствените зами са разпарчетосани максимум на 20дка на едно място.СЕРВИТУТ НЕ Е ПЛАЩАН НИКУМУ.Облажилите се са от администрацията.
49
9
 
1
 
! Отговори
Емигранте преди 9 години
Като гледа невменяемите *** ОТ Американоидните фондации са НАЛАЗИЛИ ВЕДНАГА СТАТИЯТА понеже 5000 лв заплата те цяла година работят за тия пари пртотестърите лайнарчета ...ПРОСТЕНО ИМ все пак Е ТЕ СА НЕВМЕНЯЕМИ И НЕ РАЗБИРАТ СВОЙСТВОТО И ЗНАЧЕНИЕТО НА ТОВА КОЕТО ГОВОРЯТ И ПИШАТ
48
11
 
2
 
! Отговори
Емигранте преди 9 години
Ай честито надупени Американски ***!Нека сега Чорньй Абизян да ви храни семействата и децата на тия 6 000 работници.Докато не се национализират всички сектори на икономиката и докато не се изгонят оттук под заплаха от доивотен затвор всички крадливи Американските Френски и Британски *** които ни източват багата все ще е зле
47
2
 
23
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ преди 9 години
БЕХ --НЯМА ПАРИ ЗА ЕВТИН ТОКА НА ГРАЖДАНИТЕ ...НО , ИМА ПАРИ ЗА ЗАБРАНЕНИТЕ РУСКИ ПРОЕКТИ В БЪЛГАРИЯ!!Я, ВИЖТЕ И КАКВИ ЗАПЛАТИ ДАВА НА РУСКИТЕ И НАШИ СПЕЦИАЛИСТИ ---ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ Ю.П.!!!!!А, БЪЛГАРСИЯ НАРОД ,ДАВАААААААААА......!ЕТО --ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ УМРЕ----ОТ "ДАВАНЬЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ"!
46
1
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
В АЕЦ Белене също взимат добри заплати.
45
3
 
7
 
! Отговори
Botev преди 9 години
NACIONALNA STACHKA KAJETE NQKAKVA DATA
44
2
 
5
 
! Отговори
Evro-Atlant преди 9 години
Visokite zaplati protivore4at na Evro-atlanti4eskite tzennosti, 4iito radetel I za6titnik e BG! Da se namalqt vednaga!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10.000 лв. заплата :)...ихаааа....:) ами аз разрешавам да мине през вкъщи тръбата за Южен поток тогава - тъкмо ще уредя балдъзата,, брат'чедите и шуренайката :)..за 4 месеца избиваме апартамента, после правя съвместно дружество с Газпром и почвам да събирам транзитни такси. Не като нашите политици - да харижат за 25 години за напред транзита...:) Хахахаха..Интересно защо след като се видя, че няма да стане по втория начин проекта, започнаха да се измислят басни, а дотогава имаше НУЛА обяви?????
42
1
 
29
 
! Отговори
Да живее Русия преди 9 години
Поток няма, но заплати се изплащат от българския данъкоплатец.А какви са бонусите? вероятно в пъти по-големи от заплатите.
41
5
 
21
 
! Отговори
до 51 преди 9 години
Ама това си е стар и изпитан начин за подбор на кадри още от далечната 1917 година, нали за това се бореха червеноармейците и българските им последователи.
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
разбира се, че е 10000 лв. средната заплата, понеже СЕДАЛИЩЕТО на фирмата е в Холандия, заради офшорните схеми и данъците. Нали не сте очаквали руснаците да дойдат (като и който и да е) и да изсипят такива заплати у нас? И освен завършилия в Москва български представител на Южен поток, в офиса им НЯМАШЕ НАЕТИ БЪЛГАРИ - само руснаци, холандци и една жена от Казахстан! И да ви осведомя, че там няма КАНДИДАТСТВАНЕ за позиция, има НАЗНАЧАВАНЕ чрез други руснаци, които те познават предварително!
39
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абре хора защо се връзвате на статията на *** Василева.Какви пари,какви 5 лева?Това са пълни глупости на соросоидката журналист в днес бг.Кой от държавните служители ще се хване да изплаща такива суми,щом като беше заявено от руска страна,че южен поток няма да има.На кой му се лежи в затвора?Всичко е лъжа измама и статистика!
38
0
 
33
 
! Отговори
Истината преди 9 години
До Анонимен43Не се хващай на бас , защото там няма работници , всички получават от 4000 до 20000 лева , защото всичките са връзкари и наши хора . . . работещи там няма...Назначени са 500 човека , за които на месец се дават по 5 милиона месечно , без да работят , а защото са наши хора.Това е истината , но след изчезналите 4 млрд , това са стотинки за богата България.Изход единствен Т2 , тук да остават продажните политици , бежанците и ромите , те тогава ще е интересно кой кого
37
0
 
19
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
тогава мен да ме назначат за консултант или за пистата за формула 1 или за Белене ...Нито едното , нито другото ще го има , но аз ще си получавам доживот по 10 хилки на месец.Дават на пенсионерите по 40 лева , а на хрантутниците по 10 хиляди и съм сигурен , че не ходят на работа.Каква подготовка , какви 5 леваВ края на месеца само отиват до банкомата да си получат паричките
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, после чакайте да има пари за здраве, образование, БДЖ, майчински, пенсии...важното е, че нашите другари взимат огромни заплати за нищоправене!
35
5
 
32
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Южен поток е ПОТОП, който завлича парите на бедният данъкоплатец. За това кански реват крадливите другари- уж социални. Бойко веднага да спре кражбата.