Независимият депутат Гюнай Хюсмен бе изключен от ДПС

Решението е на областния съвет на партията в Разград
Обновена: 28 яну 2015 07:02 | 27 яну 2015 20:52, Красимир Ангелов
5
Независимият депутат Гюнай Хюсмен бе изключен от ДПС
Гюнай Хюсмен Снимка: bTV

Изключеният през ноември от парламентарната група на ДПС депутат Гюнай Хюсмен е изключен от Движението за права и свободи, съобщи областният председател на партията в Разград Ахмед Ахмедов.

Той уточни, че решението е взето снощи на заседание на Областния съвет на партията, като от присъствалите 24 члена на съвета 15 са подкрепили решението, а 9 са гласували "въздържал се", съобщава БТА.

Още по темата
Ахмедов посочи, че днес е изпратил решението на Областния съвет на партията до Централното оперативно бюро на ДПС. Мотивите за решението са същите, с които Хюсмен бе изключен от парламентарната група на ДПС през ноември миналата година - неспазване на дадената от кандидатите на ДПС дума, че няма да работят за преференции.

От своя страна Гюнай Хюсмен заяви, че е изненадан и обиден от решението на Областния съвет, но въпреки това няма да говори против ДПС.

"Това, че ме изключват, е тяхно право, аз ще продължа да работя като народен представител за доброто на населението от региона“, коментира депутатът.

Както Dnes.bg съобщи, в края на ноември Хюсмен и колегата му Муса Палев бяха изключени от ПГ на ДПС, защото не са спазили "джентълменското споразумение", да не се възползват от преференцията на вота.

В началото на годината Гюнай Хюсмен разигра джип на томбола като подарък за активист на партията. Джипът бе купен с депутатските заплати на Гюнай Хюсмен и добавени от него лични средства.

В томболата за возилото, разиграна пред нотариус, участваха около 200 активисти на ДПС в Исперих, които са го избрали за депутат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ДПСГюнай Хюсмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Разпад, най-накрая почнаха да потъват. Лека полека, си заминават. Дано тяхните бъдещи бивши избиратели, разберат час по скоро, че там няма права и свободи, а ранен феодализъм. Но в крайна сметка, който разбрал, разбрал. Пак да питам боли ли.
3
3
 
3
 
! Отговори
СС преди 9 години
А откраднатото ще върне ли? В затвора кога ще го видим, както и доста от бившите му съпартийци?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е като БКП - СТРОГА ПАРТИЙНА ДИСЦИПЛИНА , в противен случай-вън от партията-хранилница!
1
2
 
13
 
! Отговори
!! преди 9 години
Добре, ако гласуването е тайно, как знае кои са гласували за него, че само те да участват в томболата :)